14 ianuarie 2011

centrul

0 comentarii
In magazia memoriei de lucru, nu gasim decat cu mare greutate mai mult de trei-patru elemente disticte, si cu continut clar , limpede si transparent de semnificatii cu aplicatie practica. Deşi memoria de lucru conţine pana la 8-9 elemente clare si aplicabile in concretetea manifestarilor individuale, individul leneş (adică reactiv la reactii, cel mai comod fiind comportamentul linear), nu se oboseste sa aplice sau exprime decat una sau doua dintre ele.

13 ianuarie 2011

viziunea VII

0 comentarii
Viziunea despre sau pentru univers si lume, existenta si rolul nostru in ea, inertiala, neschimbatoare, rigida, oficiala sau nu, oricare ar fi ea si hranirea ei, duce la taxe, impozite si moarte :). Exista o viziune fluida mereu in miscare inoitoare, regeneratoare, născătoare?

viziunea VI

0 comentarii
Punctul de vedere naste o imagine mentala si este in reciprocitatea unui singur lucru, este o infasurare punctiforma a acelei imagini mentale. Seamănă cu un ghem tacut care se desfasoara brusc galagios (nu intodeauna si scandalos, ca in “moda” zilei, are si exprimari culturale, emotionale si intelectuale foarte rafinate si nebagate de seama de masele de sacâitori grosolani ai disperarilor de tot felul, sunt si sâcâitori rafinati!).

viziunea V

0 comentarii
Suntem in locul cel mai potrivit sa existem neconditionat de vreun factor intern sau extern, suntem in locul cel mai invidiat datorita frumusetii si bogatiei sale indescriptibile, suntem in vibratia armonica a fractalului in manifestarea sa completa, bio-logica. (viul=logosul). De ce vrem sa plecam de pe pamant?

viziunea IV

0 comentarii
Asa cum îi spune si numele “punctul de vedere” este un punct din care vedem ceva, un punct fix (de unde fixismul ca atitudine), din care percepem.

viziunea III

0 comentarii
Evidenta si faptele ei ne arata ca a sustine sau a reprima un punct de vedere este acelasi lucru, aceeasi reactie. Reactia unei constiinte identificate cu un “punct de singularitate” (alta denumire pentru “gaura neagra”), un unic punct de vedere ego-cenentrat.

viziunea II

0 comentarii
Incompletul nu poate percepe completul, plenitudinea, armonia, miscarea creatoare, generatoare si regeneratoare. Oare vrem să pasăm egocentrismului iluzoriu acesta functiune a perceptiei? Degeaba, nu poate! Partea ramane parte, orice ar face, armonia plenitudinii existentiale nu poate percepe.

viziunea I

0 comentarii
Este un cuvant des uzitat cu conotatie ideatica si proiectivă. La fel cuvantul “vizionar” pare sa dea celui caruia ii este asociat o greutate sporita a importantei sale. Dar, ce este viziunea si purtatorul ei? Este un criteriu al exclusivitatii?

12 ianuarie 2011

sistem imunitar

0 comentarii
Nu este altceva decât procesul creaţiei in dinamica sa atemporală si armonică, “@phoenix” pe care nu ştiu dacă am reusit să îl relev prin contextul articolului anterior.

11 ianuarie 2011

primitivismul in gandire+completari

2 comentarii
A explora acest domeniu este necesar pentru curatarea gandirii de barbaria sa.

noi percepem realitatea

0 comentarii
Noi percepem realitatea dar ne opunem mereu ei.

10 ianuarie 2011

parte si intreg contin.

0 comentarii
Afirmatia evidentelor ne revela in prima parte a articolului ca omul cunoasterii, ganditorul, inca nu este om. La fel omul sentimentelor, pasionalul, inca nu este om. Ambele fatete sunt grade diferite de manifestare a aceluiasi lucru, materia,