08 decembrie 2012

detasarea spirituala

0 comentarii
Evidenta perceptiei ne releva faptul ca individul se identifica cu ea, individul este atelierul procesului de identificare a constiintei cu acea cunoasterea  despre ea insasi, cunoasterea psihologica.

cunoasterea psihologica

1 comentarii
 Cunoasterea are doua directii in care actioneaza; facem evident, doar ceea ce cunoastem. Odirectie spre cum universul este si una spre cum noi suntem.

06 decembrie 2012

repostare asteptarea iubirii

0 comentarii

Este usor, chiar foarte usor, obisnuinta si din acest motiv greu de constientizat, ca fiecare dintre noi asteapta ceva, continuu. Ca aceasta asteptare este continuitatea existentei noastre. Putem oare intelege, ce asteptam? Putem oare intrerupe aceasta continuitate?

natura naturalizeaza, denaturarea denatureaza

0 comentarii

 Excesele au intotdeuna consecinte neplacute asupra manipulatorilor lor.

particularizare, generalizare, nonactiune spirituala.

0 comentarii

Cand nu ne percepem unicitatea expresiei naturale, calitatea de "unicul fiu nascut", dorim sa ne particularizam in turma conceptuala si comportamentala

05 decembrie 2012

orgoliul?

0 comentarii
Ce denumim orgoliu? O importanta implicita a persoanei, a gandirii persoanei? Un fel de "tabu" al persoanei?

04 decembrie 2012

cand stii cine esti,..., contin

0 comentarii
Dar ce ne facem ca avem si termenul de spirit? Oare ce semnificatie are?

cand stii cine esti nu mai esti

0 comentarii
Treptele cunoasterii ca termen este o relevare a unui proces in care dinamica este sensul lui. Sunt trepte pentru a fi urcate sau coborate, altfel semnificatia lor se pierde, sunt inutile.

03 decembrie 2012

ce avem?

0 comentarii
Avem  cunoastere; tot ce este cunoscut este in memoria noastra. Memoria este campul a ceea ce este cunoscut. Avem gandire, procesul in care cunoastrea isi are existenta sa reala si concreta. Intrega  cunoastere este produsa, pusa in evidenta, comunicata si aplicata in gandire.