19 ianuarie 2011

starea de a fi IV

5 comentarii
Afirmam ca in centrul fluid se produc transformările, că acest centru nu este personal (o proprietate), nici undeva anume (o adresă), ci este in existenţa omului relevat de atentia neselectivă. Dorinţa nu il poate revela.

18 ianuarie 2011

starea de a fi III

0 comentarii
Starea de a fi, oricare ar fi ea, este starea unui centru fixat, o existenta conditionata, gandita, memorata, obiectivată existential. Din punct de vedere intellectual este o idée, din punctual de vedere psihologic, un sentiment, din punct de vedere fizic, o fapta. Cand ideea, sentimentul si fapta una sunt, este o actiune ( miscare completa a starii dea fi).

starea de a fi II

0 comentarii
Starea de a fi… invatator, creeaza invatator,…,maestru, creeaza maestru,…,Dumnezeu, creeaza Dumnezeu, etc. Care este viziunea falsa in ceea ce priveste starea de a fi?

17 ianuarie 2011

starea de a fi

0 comentarii
Ce este starea de a fi? La acesta intrebare sunt evidente ezitarile, evidenta seriozitatea cu care cautam si pregatim raspunsurile si evidenta gravitatea cu care le exprimam, sau ascultam. Rar auzim raspunsuri spontane, apanajul copiiilor se risipeste in timp.

16 ianuarie 2011

centrul fluid

0 comentarii
Locul până în care, “ceva” este de un anumit fel şi de la care acel ceva este de fel diferit. Este locul geomatric al punctelor de transformare. Aceasta viziune a conceptului de centru pe care daca o percepem cu mintea constatăm ca centrul conceput astfel, nu sta niciodata pe loc, nu este fix si nici punctual, că are o dinmica vibratorie si curgatoare, fluidă, deschide orizontul, portile noului impuls vital regenerativ, pe care societatea umanitatii in ansamblul ei, intuieste.