17 aprilie 2010

cum vede Ionut...

2 comentarii
Desi aceste cuvinte nu sunt ale lui Ionut, el este autorul acestui desen, inspirat de citirea textelor si a conversatiilor din blog... Ce sa spunem?   Multumim Ionut, tu, este posibil sa deschizi o serie de alte modalitati de expresie a aceleiasi inimi... de exprimare a paradigmei propuse catre noi toti,  dar si de a recunoaste caile prin care ne autoblocam in exprimarea continuua a acestei stari (paradigme).

15 aprilie 2010

povestea unui animalut - a sasea scoala

10 comentarii
Se numea “metafizica”. Exista o specie de dresori, de care scapasem pana atunci, de care imi era frica de moarte, de cand eram un animalut nestiutor, si la a caror scoala, oricat se straduisera bunicii, nu reusisera nici morti sa ma duca: preotii. In acele timpuri, nu era obligatorie aceasta scoala, era...

14 aprilie 2010

speranta - totdeauna este maine, este neputinta inutilitatilor

1 comentarii
Imensitatea este singura autoritate posibila; doar imensitatea este unicul element prezent in perceptia noastra, pentru care este evident adevarata afirmatia controversata: “Eu sunt cel ce sunt si afara de mine nu exista nimic altceva” A exteoriza autoritatea, este acelasi lucru cu a afirma ca autoritatea imensitatii, este in afara ei. (Evident o ineptie.)

13 aprilie 2010

laitmotiv blog

1 comentarii
Ceea ce se spune aici nu genereaza o necesitate, ci o constienta; nu genereaza un model de urmat, ci o actiune individuala a lui a fi.

12 aprilie 2010

dorinta - nu poti deveni ceea ce esti

6 comentarii
Cei ce abordeaza personal (sau personalitatile), ma intreaba : de unde stii tu si esti asa de sigur de ceea ce spui? Simplu, privesc stelele si cerul, pamantul si oamenii si-mi spun: ce minunatie! Privesc relatiile dintre oameni si-mi spun:

dorinta - supravietuirea este lasitatea in fata adevarului

1 comentarii
Sapa groapa cuiva ( doreste-i raul) si sigur vei cadea in ea. Doreste tuturor succesul, binele, si sigur nu vei avea parte de el, daca este pornit din dorinta de a ti se intoarce. Iar daca ti se intoarce, ti-ar fi fost mai bine daca nu se intorcea. Dorinta, este o atitudine in fata lumii,

11 aprilie 2010

aforism

6 comentarii
Dorinta este tehnologia amaraciunii ... de la Dragos
Cata lipsa de putere sa nu poti renunta la putere, iubind... de la Rodia
Cand astepti, astepti asteptarea ... de la Vio