05 septembrie 2014

scoala

0 comentarii
Este un paradox ale carui opusuri sunt greu de corobarat;

04 septembrie 2014

lumea

2 comentarii
"Lumea" nu are o viziune despre ea insasi ca intregime. Cel care are o viziune despre sine, lume si rolul sau in lume este individul.

03 septembrie 2014

paradoxul comoditatii

11 comentarii
Motivatia implicta actiunilor comune este comoditatea; comoditatea ca orice perceptie se defineste prin lipsa a ceva opus ei, greutatea, greutatea vazuta ca efort pentru a implini ceva in existenta cu minim efort si maxim randament si viteza , daca se poate instantaneu cu dorinta implinirii.

02 septembrie 2014

cand nu gandesti

0 comentarii
Cand nu gandesti, gandurile isi fac de cap!

legea

0 comentarii
"Legea " este termenul folosit pentru a constientiza elementul comun intr-o colectivitate; acest "element " comun este sursa sau samanta coordonarii si coroborarii activitatilor in comunitate in conformitate cu el. Fara lege nu exista comunitate;

01 septembrie 2014

atentia

1 comentarii
Ca sa constientizam semnificatia a ceea ce este denumit asa, semnificatie care este miscarea sau functiunea acelui domeniu ii exploram manifestarea si o reflectam in constiinta.

31 august 2014

relatia biunivoca

0 comentarii
In perceptia individuala subiectiva exista ratiune, o ratiune si acord biunivoc care nu este mecanic ci sincron, una cu el insusi. Fara atasare temporala  nu este rezultatul  unui proces de etapizare ordonata  in urma caruia  sa concludem ca este un proces rational.  Cu alte cuvinte ratiunea nu este o consecinta a unui proces de gandire ci izvor al procesului gandirii , izvor aflat in inteligenta perceptiei