25 octombrie 2014

omul reflecta lumea, dar lumea nu reflecta omul

7 comentarii
Atunci ce reflecta lumea?

24 octombrie 2014

corespondenta, contin.

0 comentarii
Eu-l social atributiv este rezultatul presiunilor exterioare si a oglindirii lor in constiinta reactiva prin raspunsurile negarii sau adaptarii la aceste presiuni.

23 octombrie 2014

corespondenta

0 comentarii
Aceasta calitate a perceptiei este manifestata ca sincronicitate a polarizarii fortelor; oricarei actii in corespunde o reactie, oricarui corp o functie, etc, iar reciprocitatea  este evidenta.

21 octombrie 2014

eu

2 comentarii
Eu-l este punctul de refletare al intregii creatii. Fiecare cetatean planetar cand se refera la sine spune eu, referire definita apoi prin nivelul de oglindire a perceptiei si inteligentei din perceptie ca reflectare descriptiva a nivelului de profunzime si sferei perceptiei sale, autodefinindu-se ca potential perceptiv si lucrativ in circumstantele mediului sau natural si social.

20 octombrie 2014

confortul psihologic, IX

0 comentarii
Nimic altceva nu ofera confort psihologic in afara simtamantului libertatii. Libertatea este simtamantul spatiului si timpului nelimitat conceptual de gandirea lui.

19 octombrie 2014

confortul psihologic, VI

0 comentarii
Fiecare oscilam intre confort si stres ca stare psihologica fara sa le recunoastem consecintele ca activitati a structurii lor infoenergetice.

confortul psihologic, VII

0 comentarii
Ignoranta este substantivarea verbului a ignora si are semnificatia de a nu fi atent la anumite prezente din existenta individului, semnificatia ingustarii perceptiei si edificului sau restrangandu-i sfera la o dimenisiune exclusivista in raport cu plenitudinea ei si reflectarea sa psihologica asupra individului.

confortul psihologic, VIII

0 comentarii
Mediul si anturajul sunt expresiile existentiale ale carei reflectari  simetrice, sincrone si omegene se costituie in  starea psihologica  drept consecinta a atitudinii-conceptie despre sine a constiintei. Starea psihologica este o oglinda fidela a viziunii despre sine si rolului sinelui in aceasta viziune.