14 aprilie 2010

speranta - totdeauna este maine, este neputinta inutilitatilor

Imensitatea este singura autoritate posibila; doar imensitatea este unicul element prezent in perceptia noastra, pentru care este evident adevarata afirmatia controversata: “Eu sunt cel ce sunt si afara de mine nu exista nimic altceva” A exteoriza autoritatea, este acelasi lucru cu a afirma ca autoritatea imensitatii, este in afara ei. (Evident o ineptie.)

Autoritatea sperantei, care ne justifica incercarile, este demolata de sinceritatea fata de noi insine sau renuntarea la autoinselare. Teama de recunoastere a construit un vast edificiu al disimularilor si al stiintei de a crea imagini, sub care sa o ascundem (Ex: da bine sa spui “incerc”, in loc de “nu vreau”, sau “sper”, in loc de “ nu pot s-o fac”).  Evidenta faptului ca nici o speranta nu ni s-a indeplinit (era gata, gata, dar n-a fost sa fie, sau, la un moment dat am crezut ca, dar nu a fost), cunoastem la fel de bine sa o ascundem. Ce s-ar intampla daca ni s-ar intampla sperantele? Ar fi o minune, nu-i asa? Asta ne arata ca, nu ceea ce speram este gresit, ci abordarea implinirii, aceeasi de milioane de ani; asteptarea ca sperantele sa se intimple singure, fara noi, asteptare pe care o numim “speranta”. De ce procedam asa? Din faptul ca am exteriorizat autoritatea? Autoritate mereu linistitoare...  Speranta este maine, in afara noastra, in afara timpului in care ne aflam. Astfel, am creat maine o lume minunata, care din pacate niciodata nu este astazi (altfel spus, totdeauna este maine). Autoritatile mincinoase, au aceasta obsesie de a ne linisti: ‘totul este sub control”, “proiectul este gata”, “apare legea care va reglementa” (rezolva nicodata), “avem specialistii” ( oameni obisnuiti veniti cat mai de departe, ca sa nu ne dam seama ca-s obisnuitii mincinosi de care ne-am plictisit). Autoritatea mincinoasa se justifica prin alte autoritati mincinoase. Pana cand ne mai lasam pacaliti de aceste tertipuri (gainarii intelectuale), ale minciunii si sperantei? Faptele ii califica, nu descrierea mea. Pana cand vom mai vota astfel de imposturi caraghioase? Atata timp cat speranta ne linisteste, vom merge la vot, ca mieii la abator. Votul nu este din 4 in 4 ani, ci clipa de clipa; votam bancherii cand ne grabim sa imprumutam bani imprumutati, sau sa dam ratele, sau sa cumparam ceea ce producem noi insine pentru salarii de “supravietuire”. (Nici sa traiesti, nici sa mori nu te lasa; pentru ca nu ar mai avea pe cine sa pacaleasca; trebuie mai intai sa te reproduci, sa cresti chinuit, chinuind, alti clienti ai bancherilor si trepadusilor lor: altfel ar cadea sistemul; ca atare, este necesar sa ne reproducem; dar nu prea mult, ca nu au nevoie ca sa supravietuiasca toti, doar atat cat au posibilitatea de a pacali; ca daca sunt mai multi, cheltuielile cu pacalea ar creste, eficienta pacalelii ar scadea; cand cheltuiala cu intrtinerea oilor este prea mare, mai sacrific cateva; in plus s-ar putea intampla ca vreunul sa scape de pacalea si sa spuna si celorlalti; de aceea, cei ce scapa de pacaleala trebuiesc izolati, crucificati, sau denigrati dinainte de eventuala aparitie; astfel, atunci cand apar, pacalitii sa strige la ei: uite diavolul, uite teroristul. uite securistul, comunistul, infractorul, pe cel rau, dusmanul civilizatiei, etc., stiti si dumneavoastra.
Pacalitii nu realizeaza ca sunt aplaudaci; cand sunt vanduti, unui alt fel de stapan, sunt pusi sa "aplaudeasca" altceva: tv-uri in filarmonica maneaua, armani  in costume banditul, justitiari calarind armasari din rasa infractorul, merecdesuri in masinute marca balcoane, giambasi in concursul primii 50 invingatori ai tarii, prese lucrand la fabrica de ticalosii, cioclii in scaune tip conducator, cokalari marca formatori de opinie, etc. Dar, cum se spune, o mana spala pe alta; armasarii spala calaretii, masinutele balcoanele, numarul unu ocupantul sau, costumul purtatorul, presa lucratorul, scaunul ocupantul, filarmonica pe cantareti, etc.
Toate acestea exprimand Inutilul, sperati! Inutilul nu are capacitatea de a reusi ceva, deci: fii linistita Speranta, mori ultima!
Din rau trebuie sa faci binele, nu ai un alt loc, un altundeva, din care sa-l faci!

Un comentariu: