08 ianuarie 2018

daca ceva exista, cunosc.

Indrazneste si cunoaste
 Dupa atata teorie referitoare la manipularea timpului  incerc sa relev un exercitiu al teoriei. Pornim de la evidenta faptului ca ceea ce denumim minte este cotinatorul intregii cunoasteri si recunoasterea cunosterii implica indrazneala,curajul.

Aceasta evidenta  releva ca trecutul si viitorul este cunoscut  si tind sa se intalnesca  in prezentul punctual in care se transforma din  dintr-unul in celalalt. Astfel creeaza o presiune a perceptiei care ne impinge la creativitate, originalitate , inoire existentiala, visare.

 Refuzul trecutului sau viitorului asa cum sunt ele, este inadecvat unei miscari libere in cunoastere si imbogatirea  constiintei sale.  Ceea ce este,  este asa cum este indiferent de pozitionarea subiectiva pe o axa ca trecut si viitor.

Ca sa ne miscam in timp nu implica inchipuirea lui ci recunoastere diferitelor modalitati comportamentale ale cunoasterii/timp ale caror efecte se obiectiveaza in prezent pozitionat ca - un trecut prezent  sau un  viitor prezent.

Viitorul prezent  ca expresie individuala imagistica si comportamentala devine tinta modalitatilor noastre de comportament care trebuiesc identificate foarte clar ca tipologie relationare, interactiune.

 Modalitatile respective le manifestam in prezent si imagistica lor sau efectele acestor modalitati se obiectiveaza ca status individual viitor .

Si trecutul si viitorul sunt creatiile gandului iar gandirea este comportament mental si corporal., adica  subtil si util, sincron.

Atentia se releva  puterea mintii/ totalitatii;  miscarea ei  determina pozitionarea punctuala  a constientei in intregimea perceptiei. Prin atentie activam centri de asamblare a perceptiei, constiente, care determina un edificiu perceptiv relationat perceptorului- perceptia empatica.

Cand ne pozitionam atentia intr-un centru de asamblare empatica, mai devreme sau mai tarziu, functie de consecventa pozitionarii , statusul gandit al acelei pozitionari se obiectiveaza in perceptia de sine si colectiva ca prezent individual.

 Noi nu dorim  statusuri personale necunoscute ca sa ni le inchipuim, ci,  ne dorim ceea ce am pierdut ignorand valoarea a ceea ce am avut.

Intotdeauna ceea ce am pierdut psihologic (corporal nu pierdem ceva),  se reflecta  ca ceea ce nu avem si avem sentimentul ca am pierdut mai multe decat ceea ce avem. Prin acest filtru mental privind, intotdeauna este si suntem mult mai mult decat 'avem psihologic".

Daca sondam orizontul dorintelor intotdeauna avem mai mult decat credem ca avem si recunoasterea implica indrazneala.:"Dumnezeu iti da (adica esti) dar nu-ti baga in traista (adica in constienta ta)" releva implicit respingerea potentialului lui a fi  ca ceea ce suntem si avem sau putem avea, corporalizat.  Multe din cele ce sunt ale noastre nu le avem inca; iar multe din cele ce avem nu sunt ale noastre si ocupa locul unde putem primi cele ce ni se cuvin in ordinea existentei.

Sondarea dorintelor releva ca ceea ce individul doreste ca prioritizarea dorintelor  este sanatate, libertate, abundenta neconditionta. La nivel corporal aceste dorinte atributive cand si unde sunt obiectivate?

Corporal abundenta neconditionata se refera la vitalitate (bio energie), libertatea la decizii (actiune) , si sanatate la starea corporala care sustine pe cele anterioare. Daca sanatatea este pierduta implicita acestei pierderi este diminuarea vitalitatii corporale, si conditionarea deciziilor care implica un comportament mental deviant, ca mentalitate rigidizata de o obsesie-cea a sanatatii, libertatii si abundentei..

 Sa presupunem ca ne aflam intruna din situatiile curente cunoscute de pe axa timpului linear- suntem bolnavi si vrem sa redevenim sanatosi. Noi nu cunostem cum este posibil asta dar unde se afla cunoasterea respectiva?

 Evident in Adn, Adn-ul a exprimat starea de sanatate corporala "pierduta". Vrem sa dam timpul inapoi sa o recuperam. Insa nu stim cum. La randul sau Adn-ul nici el nu stie ca stie, ca nu are constiinta de sine ca inregistrare memoriala biologica. Cine este constiinta cunoasterii ca plenitudine? Eu Suntul fiecaruia. Indrazneala recunoasterii potentialului care nu se poate pierde bioinregistrat ca adn corporal inseamna stiinta, puterea si magia misterului a ceea ce suntem ca beneficiarii intregii cunoasteri

 Cum sa detrminam adn-ul sa exprime din nou acea structura fiziologico-anatomica si psihologica denumita sanatate care este in cunoasterea lui denumita adn functional?

 Este evident necesar sa-i comunicam constiinta faptului si sa-i relevam caracteristicile ei imagistice si comportamentale, adica sa-i stabilim reperele tintei sale  comportamentale. Ultimile descoperiri ale cercetarilor in domeniul adn releva posibilitatea comunicarii directe a individului cu adn-ul sau Potentialul de exprimare al adn-ului este incomensurabil ca memorie biologica incocenta dar activarea unor exprimari de anumita calitate comportamentul gandirii determina, Acesta  este la randul sau determinat de "pozitia atentiei", si intentia care determina comportamentul gandului uman si edifica perceptia.

Cunoastem" trei pozitii"- calitati ale atentiei; concentrata -selectiva, neselectiva-impersonala si  atentia atentiei.

  Starea de sanatate imagistic este exprimata ca imagine  tinerete. Nu sanatatea altui corp dorim ci a corpului nostru pe care nu trebui sa-l  inchipuim sanatos ci,  sa ne amitim cum se manifesta sanatos. ("pana nu veti dveni copii ,..., etc"). Parafraza din paranteza se refera la comportamentul sanatatii, avem viata inainte si nu suntem impovarati de cunoasterea trecutului istoric personal- complexul Sisif , etc.

Ce releva atitudinea asta? Este o revelatie uimitoare- venim din viitor/ necunoscut si crestem in prezent/ obiectivarea sa,  de unde plecam in trecut si descrestem in prezent/disolutia cunoasterii trecute in prezenta noastra sau a cristului universal al vietii.

Acesta disolutie a cunoasterii trecute-boli, reprimari, conditionari psihologice si anatomice, etc, inregistrarile pseudoadn- nasc vindecare, regenerare celulara . Regresia mentala , adica retrairea lor contienta ca  ceea ce sunt, produce eliberarea energiei condensata in acele forme . Energia vietii loveste si descompune rigidizarile care tind sa mineralizeze corpul pentru a mentine echilibrul dinamicii bio-existentiale si se releva ca radiatie corporala. Radiatia este nergia nemodelata din care se nasc din nou , este perceputa ca lumina alba pura,  sau minte pura, sanatoasa. inocenta ca reflexie psihologica. Eliberarea energiei vitale din structurile modelate  cosumate prin traire inconstienta si retrairea lor constienta se constituie in radiatia corporala al carei potential de inoire corporala este incomenurabil sau netehnologizabila instrumental, este biotehnologie de sine statatoare, inteligenta pura in actiune creatoare.

Viitor si trecut este cunostere- viitorul, cunoastere  neexperimentata prin traire, necunoscuta/ miraculoasa, misterioasa  inca , iar trecutul-cunoastere consumata ca experienta,  amintire, cunoastere/ cunoscuta Ambele sunt in campul cunoasterii care se exprima in gandire ca modelare subiectiva a acesteia. Generalizarile gen 'toti suntem datori cu o moarte", "timpul este bani", etc, inseamna  sa manipulam aceeasi modelare sau sablon in gandire si exclude libertatea subiectivismului individual ; consecinta excluderii este ca  traim in aparenta diferentelor adaptarilor personale ale aceluiasi sablon mental in care semnificatia alegerii sau liberului arbitru este irelevanta.. Este evident ca asta inseamna control , predictibilitate pentru siguranta cuiva caruia surprizele nu-i plac.  Magia potentialului uman individualizat face omul incontrolabil, nepredictibil si ii confera libertatea asentimentelor comuniunilor sale generatoare de comunitati. Comunitatile nu-l pot ingradi si asta este chiar factorul asentimentului sau- suntem doar in prezenta propriilor asentimente recunoscute sau nu, asentimente care ne pozitioneaza in perceptia orizontala, social-exteriorizata.

Campul cunoasterii este incomensurabil dupa cum perceptia releva- Cunoscutul si imensitatea necunoscutului in interactiune reciproca monadica si sinmultana ("cunosc ca nu cunosc") . In campul perceptiei umane inteligente se releva neingradirea axiomatica- fatala a subiectivismului ca actiune in campul a ceea ce este cunoscut si  deasemenea releva magia potentialului fiintei umane in exprimare. Exprimarea plenitudinii cunoasterii (con stiinta) este magica, excede orice modelare premeditata sau consumata anterior a gandirii eliberand energia gandului ca intregime de sine statatoare.

Daca luam o fotografie a noastra din timpul manifestarii sanatii, ea reprezinta statusul imagistic al dinamicii adn-ului care o exprima. Daca este in memoriea biologica nu s-a pierdut si o putem reexprima. Este un studiu medical (dr Baills, daca bine imi amintesc cum se scrie) care evidentia ca viteza de vindecare a pacientilor sai era direct proportionala cu starea de entuziasm si umor  nemotivate de conditia lor fiziologica. Intrebarea mea este de unde venea acest entuziasm si umor (autoironie)? Numai din increderea in caracterul trecator al limitarilor respective sau din cunosterea potentilului  autovindecator si activarii lui?

Cunoasterea-stiinta excede autosugestia si determina incredrea. Increderea in propriul potential de a rezolva sau corecta orice  naste entuziasmul care este certificarea oricarei reusite inainte de a fi, entuziasmul copilariei si tineretii

Exercitiul propus fiecaruia este sa ia o fotografie a sanatatii sale sa rememoreze starea sau atitudinea mintii sale, sa rememoreze comportamentul in acea stare si sa recunosca momentul cand o idee gresita in raport cu propria stare s-a infliltrat pervers (sugestia negativa- pe 7 nivele in cunostere) in constiinta sa sau gandirea sinelui sau. Orice disfunctie este nascuta din gandul/idee/ sugestie incongruenta cu structura sanatatii asemenea unui corp strain care nu se afla la locul sau. Fiecare are propriile repere ale sanatatii dar uniunea mintii cu corpul releva statusul mental si comportamental al ei; Ca urmare sanatatea este efectul unei functionari a intregimii minte/ corp ("minte sanatoasa in corp sanatos), si este incompleta dorinta sanatatii corporale  fara faptele sau mentalitatea ei si viceversa. Ca urmare cu imaginea sanatatii corporale in fata (corpul vostru in acea stare) si cu rememorarea comportamentuui acelei stari in minte(dinamica ei in gandirea de sine ca potential fapte) puteti comunica adn-ului cunoasterea sa ca targhet de reexprimat. Orice om caruia i se cere sa repete ceea ce cunoaste  o poate face chiar daca repetitia nu este copie fidela a cunosterii sale efectele sunt asemanatoare

Se spune ca Dumnezeu inaintea oricarei disfunctii posibile a interveni in creatia sa , a creat medicul interior, ca urmare orice disfunctie poate fi corectata. (Yoghinii experimentau existenta lui otravindu-se si medicul lantric trnasforma otrava in alta substanta   acceptata corporal. incredibil nu ?)  De aceea implica curaj, indrazneala, relevarea cunoasterii launtrice a potentialului fiintei  umane Apelam la acest "medic" launtric cand ne rugam de sanatate la dumnezeu; insa pentru putini are efect rugaciunea ca cerere daca nu este sustinuta de incredre nascuta din constienta si ratiunea faptului din sine. Bineinteles ca nu exista nici un medic interior ci un inel de condomi adn a carei dinamica regenrativ corectiva se manifesta activat Durerea activeaza corectia , durerea vindeca dar constienta faptului este ignorata si ne plangem de mila complacandu-ne in gropile psihologce ale ignorantei, ale  asteptarilor unor minuni, ignorand minunea care suntem . Acest comportament psihologic al complacerii  in suferinta si autocompatimirii nu este al sanatatii si nu poate conduce la sanatate oricat am cersi-o .

Experienta/ exercitiu propus releva  ca timpul nu este linear si ca al da inapoi sau inainte ca esalonare lineara a potentialului sau ca intregime si experimentare este pur educativa si trebuieste folosita in acest sens al educatiei autocorectiei imediate in subtil si etapizate in util. Ignorarea unuia din cele doua domenii nu poate conduce la obiectivarea unei intregini a ordinii, omogenitatii si  coeziunii corporalizate. Acesta vigilenta referitoare la manifestarea intregimilor gand este atitudinea a ceea ce denumim "luptator" al pacii, starea de veghe.

Ma intreb si eu ce boala mi-am ales acum, imi relev comportamentul relational si o recunosc.  Schimbarea alegerii implica schimbarea atitudinii in relatia cu mine insumi (corpul) reflectata de relatiile cu ceilalti. Daca aleg sanatate de ce ma mai comport ca un bolnav? Ce transmit adn-ului ca informatii de inregistrat decat pe ale bolii respective? De ce ne laudam cu bolile si suferintele? Ne evidentiaza in multime? (rasele de caini au fost modelate prin individualizarea unei disfunctii) Ne place suferinta si ne autoflagelam? Fara experimentare nu exista experimentator; ce experimentam este experimentatorul; observatorul este unul cu observatia sa. A onora o experienta la nesfarsit inseamna blocaj mental. Atentia este comoara pe care dupa cum o gestitonam  asa ne avem. Nu este ipocrizie sau autosugestie atitudinea increderii in potentialul fiintei biologice ca intregime de sine statatoare spre care evoluam desi faptele si statusul personal il contrazice.

 Daca aveti o idee traznita- experimentati-o; asta implica a o considera adevar si a urmari efectele acestui adevar in manifestare; apoi trageti concluziile daca este pentru voi sau impotriva voastra. Pentru memorie nu exista adevar si minciuna, exista o emisie , o pulsatie asa cum este ea. Asta implica discernamantul lui "sf,Petru de la poarta" starea de veghe ,vigilenta atentiei. Nu puteti premedita ce sa intre sau nu in mintea/ memoriea voastra fara consecinte neplacute. Experimentati/ scenarizand sau meditati anterior acceptului.

 Dupa ce ati experimentat/ scenarizand mental sau ati  meditat pe tema respectiva, acordul vostru nu este premeditat ci post meditat adica in constienta faptului, cu discernamantul firesc al constientei. Mergand mai deprate adica mai in adanc, patrunzand manifestarea, ni se releva locul inoirii din minte sau locul transformarilor substantiale cu reverberatiile  psiholopgice  aferente lor Cand in subtil sau subspatiu esti vindecat, entuziasmul vindecarii se manifesta spontan, fara argument Desi remanenta  bolii se mai manifesta corporal si nu-l justifica, acordati-va  increderea vindecarii subtile si aveti rabdarea manifestarii ei etapizate sau corporalizarii ei

 Insa de cate ori am fost in  bine nu am dat doi bani pe el. Vom incerca sa-l exploatam conform rutinelor trecute care ne-au condus la intruparea bolii respective sau a altora. "Nu este semn de intelepciune ca dupa ce vindeci un om sa-l trimiti inapoi in circumstantele care l-au imbolnavit " Asta releva ca nu poti vindeca pe altcineva pentru ca nu poate pastra vindecarea si ca adevarata vindecare , autovindecare este, Doar prin educatia mintii sau responsabilitatea gandirii una cu faptele si consecintele se poate manifesta. (adica prin cristul launtric) . 

Ca sa indraznim ceva nou,  avem pretentia de a sti dinainte rezultatul si pretentia este premeditare care alunga orice rezultat diferit  chiar la nivelul subtil al impulsului  Astfel minunate vise si proiecte raman  ca virtualitati sau avortoni, neobiectivate.  Schimbarea atitudinii mentale sau mentalitatilor rigidizate implica abandonul lor sau boicotul individual; lupta cu ele le intareste . Nu va lutati cu boala sau eroarea de gandire, boicotatii individual comportamentul mergand inainte onorandu-va aspiratiile si visele. Se poate, nu este usor dar consecventa atentiei da roade pana la urma. 

Orice negare este afirmatie la alt nivel si orice afirmatie este la alt nivel negare. In constienta faptului atentia se aloca impulsului launtric unic fara opositie sau acordului fiintei voastre, sunteti inacord cu voi insiva si din ceea ce experimentati stoarceti strugurii experintelor si retineti doar vinul lor, curentul miscarii care inoieste prin sublimare si transformare, radiatia viului.

 Raman cu acelasi sentiment ca nu am reusit sa relev exhaustiv exercitiul propus dar nu este nici o paguba. Pentru fiecare doar ceea ce el decide sau alege se manifesta si doar ceea ce ii este folositor punctual retine .Ce nu foloseste momentului punctual al existentei sale nu aude, sau nu intelege, respinge sau neaga.  Negarea intotdeauna conduce la surprize neplacute. Culegeti in vie nu negati vita de vie.

Tot ce este asa cum este in natura si in constiinta are valoare de intrebuintare individuala. Atitudinea "fata de" sau "pentru" determina folosinta. Curajul  libertatii launtricului spre afara se exprima si isi obiectiveaza statusul circumstantial. Boala este o stare hipnotica a mintii nascuta din fragmentarea interpretativa subiectiv a perceptiei, dar sanatatea este dinamica ratiunii si ordinii mintii primordiale a expresiei corporale una cu ea, expresia unei intregimi. Un mistic indica ucenicilor sai sa se roage ca mintea lui Cristos sa fie si mintea lor. Decat sa copiezi manifestarile ei, mai bine sa intrupezi intregimea mintii! Constienta mintii sau spiritului si a trupului  una este, omul este fiinta spirituala, activa in campul creatiei sale obiectivate sau materiale..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu