25 octombrie 2019

rodia tilianu- pe farfuria culorilor

Fiecarei parti a corpului ii corespunde , prin reflecatare , o anumita culoare din spectrul intregului nostru care este lumina alba pura.
Fiecarei zile din saptamana, aceeasi corespondenta. Fiecarei ore din zi la fel. Fiecare dintre noi in raport cu datele astrologice, are asociata o anumita culoare; este bine ca acestei culori sa-i fie asociata culoarea hainelor, nuanta monitorului., a masinii, a farfuriei...vom descoperi cu rabdare si atentie  beneficiile acestor asocieri. Vom descoperii, prin simplul gest al atentiei, cand, de ce , cum, prin culori particulare putem aseza de fiecare data in farfurie, ceea ce in timpul prezent ne armonizeaza, se armonizeaza cu intentia prezentului nostru, ori, raspunde cat mai dinamic intentiei noastre, fie ca vizeaza o corectare a starii de sanatate, fie de a ne pastra la cotele cele mai inalte ale energiei proprii in intensitatea trairii propriiei dinamici.

Vom  avea rabdarea de a ne reaminti care sunt culorile corespondente propriilor armonii, cum anume putem decide ca, prin folosirea acestora, sa fim in pas cu timpul nostru, impreuna cu noi insine, prezenti in propriul prezent. Sa lasam acele energii/informatii, venite prin culoarea lor manifesta, de care avem nevoie ca actiunile noastre sa se situeze in zona celor mai mari randamente, a  celor mai inalte cote in expresia sinelui.Nu ne costa nimic (ce e gratis este cel mai scump-atentia), atunci cand ne gandim meniul, cand alegem cu ce anume ne imbracam,, cum ne varuim incaperile,, ce flori asezam in vaze in fieare zi... Acesta este un drum la care fac invitatia; el va aduce o alta lumina asupra micilor noastre indecizii, transformandu-le in limpezimi de decizii, ceas cu ceas, pranz cu pranz, saptamana dupa saptamana!

Un exemplu de utilizare a infoenergiilor culorii: atitudinea alimentara si terapeutica pentru nativii scorpion.

Mici nimicuri de folos. Indiferent de prejudecati de orice natura, atata vreme cat prin datele astrologice avem la dispozitie fiecare o bogatie de informatii, deosebit de pragmatice , aplicabile usor, la indemana unor simple decizii comportamentale proprii, ma simt datoare sa ofer ultimele posibilitati , relevate de cercetarea astrologica  proprie, de armonizare prin dimensiunea limentatiei naturale.
Fiecare  dintre zodii (circumstante existentiale individualizate de un anumit grad), dups cum se stie de mii de ani, este intr-o relatie de rezonanta armonica specifica , cu una dintre culorile spectrului unicei radiatii universale electromagnetice.

 Scorpionul are o relatie de simpatie rezonanta  prin lungimea de unda specifica culorii Rosii -  rosu pur. ( marele rosu pur are ca radiatie si sustine infoenergetic ceea ce denumim vigoare, santate, estc).
 Aciditatea verbala a scorpionului se releva in preferinta de a consuma alimente mai acide decat celelalte zodii. Optica total gresita pentru sanatatea fizica, mentala si psihica a nativilor scorpion. Inclinatia spre dulciuri este data de aceeasi motivatie de razboinic a scorpionului.
Parte a proceselor de transformare in etapele digestiei dulciurilor este  fermentarea acida. Acest lucru nu se intampla in cazul utilizarii in preparate a mierii de albine (nu fiarta sau la cuptor)
Predispozitia puternica inspre dulciuri il va atentiona intotdeauna pe scorpion ca domeniul afectiv al fiintei sale este in dezordine, dizarmonie. Organele genitale, functional si organic, sunt cele care la un scorpion sunt afectate primele in situatia in care, fata de corpul sau, mintea si sufletul sau, nativul scorpion face compromisuri, greseli cu voia sau fara voia sa. Poate ca tocmai scorpionii ignora alimentele de culoare rosie din neatentie fata de raspunsurile corpului  la actiunile sale.
Cel putin unul duntre felurile de mancare la oriare dintre mese este bine sa contina alimente de aceasta culoare.. Merele cu coaja rosie, farfuriile  cu un decar rosu, servetele, etc.
Daca cunosti ascendentul si este in scorpion , cu atat mai mult aceste informatii iti sunt de folos.

Terapeutic vorbind, atunci cand exisra disfunctii, se poate ajuta corectarea lor prin culoarea rosie folosita preponderent in perioada tratarii, daca este vorba despre hipofunctii -  sau prin scoaterea alimentelor rosii din alimentatie in perioada tratmentelor in cazul hiperfunctiilor si marirea ponderii alimentelor verzi, cu continut bogat in fier ( metalul acestei zodii)  Veti fi surprinsi de accelerarea proceselor de recuperare;

Copii scorpion,
 sunt ajutor de ajutat. Ei sunt mai certareti in general, iar mamicile trebuie sa stie ca daca acestia sunt mult prea dinamici (nervosi, agitati),este bine sa le serveasca macar cate un pahar de suc de fructe rosii, iar la fiecare dintre vestimentatii sa le inveteze cate ceva rosu Cel mai eficace este ca aceasta culoare sa se regaseasca in dreptul inimii (tricou, vesta, cravata, esarfa, etc.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu