20 octombrie 2019

rodia tilianu - culoarea ne hraneste

Ea este parte a luminii...Etern, omul s-a indreptat spre lumina; chiar si atunci cand haosul intunericului urii l-a indemnat prin uitare sa nu identifice lumina din el insusi.  Este, a fost si poate va mai fi, arar, vorba doar despre uitare...
Cum readucem culearea ca energie in viata noastra.

Simpla recunoastere a adevarului in ceea ce priveste culoarea ca energie si informatie va aduce diverse modalitati pentru a ne conectala aceasta sursa, indiferent ca o vom face doar prin a privi, a ne hrani, prin a ne imbraca, prin a creea un ambient potrivit fiecaruia. A respecta lumina este respectul armoniei celor sapte vibratii prin care aceasta se manifesta, se exprima creind pentru noi.

Fiecarei zile a saptamanii ii corespunde o culoare, fiecarei saptamani, luni, an, ore, zodii etc, la fel Cand tinem cont de ziua in care ne aflam si ne recunoastem zodia natala, avem cel putin doua repere prin care sa rezonam cu energia ce se exprima prin lungimea de unda specifica culorii zilei, zodiei.. Respectarea acestei informatii a culorii pe care o avem intotdeauna la indemana  ne poate indruma intr-o prima etapa inspre o rearmonizare cu ceea ce suntem in momentul in care suntem.

Si mai simplu

De acum putem alege noi care va fi culoarea fetei de masa, ornamentelor , florilor pe care le punem pe masa sau le daruim iubitului/iubitei, a lumanarii pe care o vom aprinde la cina ,etc.
Poate ca ne costa putina... atentie; beneficiile pe care le vom avea in schimb, fara efort, vor fi mici minuni simple. Drept este ca ne-am obisnuit sa ignoram total ( ba chiar sa luam in deradere) buturugile mici. Pare ciudat ca tocmai in epoca marilor descoperiri tehnice si tehnologice, cand suntem preocupati de a da gir clonarilor... inca, o mica pietricica ce intra in pantoful miliardarului ii poate da seara peste cap..., il poate face nefericit. Pietricica nu trebuie ignorata, pur si simplu!
 De acum putem intelege mult mai usor culorile asternuturilor (sa le personalizam daca avem intentia unui cadou), culorile panglicelor cu care ornamentam cadourile, esarfa potrivita, cravata care "ne poarta norc" in ziua respectiva si cate alte "nimicuri".Toate aceste a ne hranesc intr-un mod aparte. Ne readuc pe o cale simpla acea stare de confort psihologic de a ne simti mai bine in propria piele, de buna simtire a ceea ce ne inconjoara, de respect fata de acestea si de noi insine
Respectul nu ramane niciodata fara rasplata ,... dar nici lipsa de respect.

Culoarea in bioalimentatie

Unul din marile beneficii ale alimentatiei naturale este acela ca tehnicile de preparare nu depreciaza culorile; ba mai mult, le pune in valoare, le amplifica pe acelea cu care fiinta umana, prin cel mai sincer si perfect instrument de perceptie, explorare si comunicare, ochiul,  este obisnuita sa evalueze.
Pe calea intima a proceselor digestive, informatia (energia) culorii reprezinta o parte (chiar daca a fost putin studiata in biochimie) a mediului de realizare a prefacerilor la nivele foarte fine Metaforizand, imaginativa o Dunare rosie si oceane portocalii pe planeta...
Oare de ce fara prea multa cunoastere biochimica, papila noastra gustativa nu se emotioneaza in fata unui castron plin cu mancare in culori mucegaite, maronii sau negre!? Dar ea tresalta la stalucirea unui mar galben, la stralucirea unei rosii pline de roua sanatatii.
Procedeele termice deterioreaza in planul acesta. Niciodata o rosie fiarta nu va mai arata ca una proaspat culeasa.... Noroc cu etichetele, cu imortalizarile foto a unor evenimente demult expirate...
Vom mai face pasi prin aceste mici nimicuri. Pasi care sa ne ajuta ca, atunci cand avem o intentie clara (terapeutica, recuparatorie, de slabire, de autocorectie sau armonizare), sa descoperim cum anume si prin folosirea culorilor (personalizarea ambientului) putem sustine realizarea mizei.

Cunoastem ca sa ne ridicam deasupra cunoasterii

Oameni buni, am gresit cu totii, dar nu este obligatoriu sa transformam greseala intr-un mod de viata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu