17 ianuarie 2015

3/3 - "rabdarea este prima calitate a zeilor"

Triada manifesta: atemporalitate, rabdare, nerabdare.
Acesta triada in dinamica ei cuprinde toate tiparele existentiale si interconecteaza toate fiintele.
O profunda stare de nesiguranta muta , in"adancurile" oricaror forme, frica emotionala sau comportamentala, un "sambure tare" , un bolovan tare care perturba, "ca piatra din pantofi", fiecare pas in existenta, care raneste in profunzimi constiinta existentei este neincredrea in viata. In spatele oricaror forme, frica  indiferent de justificarile date, se afla acest "soare negru" Radiatia sa (radiatia corpului negru) perturba si blocheaza exprimarea adn-ului la nivelele sale de rarefiere si intensitate sau regenerarea celulara accelerata si completa care este constientizata ca 'miracol al vindecarii spirituale"
Exista formele teama personale , sau frica exterioara absorbita in urma evenimentelor din copilarie care ne pun in rezonanta cu formele frica colective de genul "frica de schimbare si groaza de transformare, de nou, de necunoscut". Totusi in spatele lor sta o teama adanc inradacinata, frica de moarte, de inexistenta. Aceasta este radiatia celei mai intunecate si profund inradacinate "umbre"- neincrederea in viata, neincrederea in tine insuti.  Orice am face in existenta pentru siguranta propriei vieti este sortit esecului atat timp cat adn-ul prin genele sale este in rezonanta cu aceasta stare de neincredere care in fapt este starea de constiinta 'anormala" a marii mase a omenirii. Aceasta triada este cheia sau marele secret al sincronizarii vietii. Secretul acestui "cifru" este increderea sau lipsa de incredere in ritmul universal si sincronizarea naturala .
-paranteze pentru relaxare
 " Increderea in tine insuti este Dumnezeul tau launtric"
 In popor se spune "toate la vremea lor"; in limbaj intectualizat vorbim despre 'omogenitate si sincronicitate, oportunitate iar mistic vorbim de reprezentarea tatalui prin fiul sau, iar la scoala vorbim de aspectele duale si simultane de unda si corpuscul ale radiatiilor universale.In astrologie vorbim despre "Luna " si "Luna neagra" , despre "Soare" si "Soarele negru", iar iar in meteorologie vorbim despre furtuni de nisip si  alte ciudate asocieri sincrone de miscari.  - Inchuidem parantezele
      Revenind la esenta ritmului universal si sincronicitatea naturala, ii vdem manifestarile in ritmul anitimpurilor si sincronizeaza dezvoltarea si deterirorarea celulelor in orice fiinta vie, geenereaza tiparele migratiei animalelor, pasarilor si oamenilor Intreaga neincredere in ceea ce priveste sincronizarea in viata se manifesta in natura umana pin  "Umbra"  Nerabdarii   Aceasta "umbra' este una din  cele mai importante cauze ale bolilor de pe planeta pentru ca ne submineaza sanatatea si bunastarea si ne deconecteaza si separa de insasi esenta vietii. 
Nerabdarea si actiunile din nerabdare este manifestarea  pierderii la nivel natural al ritmului biologic ,ea nu este o caracteristica naturala a caracterului uman; Nerabdarea, agitatia ,face respiratia superficiala, sistemul nervos este hiperactiv si toate actiunile parasesc  armonia cu intregul;  este o diferenta ca de la cer la pamant sa actionezi din nerabdare sau din hotarare; unica mea hotarare cand simt nerabdarea este "stai pe loc ca nu ai unde sa te grabesti in alta parte; "graba strica treaba" , te scoate din punctualitatea si comtinuitatea existentei tale, de cate ori te grabesti constati ca degeaba te-ai grabit ca urmare, constati inutilitatea agitatiei impofida maretelor sale argumente motivationale. Intotdeauna suntem, oriunde am fi, exact cand trebuie sa fim, graba, agitatia, nerabdarea nu fac decat sa consume resurse in vederea prelungiirii efortului-nu a scurtarii  lui-  nu castigi timp ci pierzi timpul biologic al ritmului interior al sincronicitatii vietii si pulsului universal.
 ps. va amintiti 1/3 si 2/3 ca postari ? va rog sa le revedeti pentru a putea continua cu 3/3-"foamea foamei"




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu