11 octombrie 2011

inocenta-naivitate

Miturile sau folclorul local sunt altveca decat productii imagistice si interpretative ale gandirii? Misoneria protectiva este altceva decat sistem de aparare sau atac proiectat in viitor?
Intrebati ce este aia? Relev printr-un exemplu; asteptam a doua venire a lui Cristos, mai mult stim exact cum se va intampla, dupa graoznice razboaie, cataclisme si molimi, dupa suferinte inimaginabile si decimarea populatiei, va veni El. Asta induce necesitatea acceptarilor acelor grozavii si suportarea "selectiei la decimare", caci vom fi rasplatiri cu venirea lui si o mie de ani de fericire plocon. Ce atitudine este aceasta? Evident atitudinea neputinciosului docil care asteapta pomana si da din coada la cerere! Pai nu de mii de ani se intampla asta? Suportam grozavii si minciuni cu speranta ploconului de dupa? Iar cand apare "salvatorul promis" un vip istoric sau mitic, autointitulat de regula si care manifesta semnele de recunoastere, cu grija facute, tuturor cunoscute, nu este urmat fara nici o vigilenta? Acest sistem de manipulare psihologica a celor inocenti, dar considerati de manipulatori naivi, este denumita si misoneria protectiva! De exemplu daca mergi intr-o colectiva de crestini si te inchini crestineste (semn de recunoastere) esti acceptat si sustinut ca "al nostru nu ca al lui Dumnezeu"; ( in alte situatii te inchini ca musulmanii si esti recunoscut la fel).

Daca te comporti ca un sclav esti acceptat de toti sclavii, dar daca te comporti ca un stapan esti urat de toti sclavii si in competitie cu toti stapanii pentru mai multi sclavi. Acesta misonerie protectiva este la nivel local si fiecare folclor local iti asigura un sistem de autoprotectie la fata locului. In fiecare folclor local exista insa semnele recunoasterii unui salvator sau parinte spiritual trimis de Dumnezeu sa ghideze si indrepte comportamentul si calea de urmat a colectivitatii. In folclorul local al  sunitilor, mirosul, cunoscut doar de unicul pastrator din generatie in generatie a lui, este semnul de recunoastere tocmai pentru a nu fi pacaliti.

 Acest fapt arata ca in constiinta lor exista pacaleala ca posibilitate dar ca intregul sistem este pacaleala inca nu -si dau seama. De ce afirm ca intregul sistem este pacaleala?

 Prima data, venirea conducatorului este ciclica si de scurta durata. Intre aceste veniri ce fac cetatenii? Se invart pe loc pana la urmatoarea, pentru ca este evident ca o masina, fie ea si biologica, fara a fi condusa urmeaza ultima directie stabilita. Ca atare este evident ca un astfel de sistem este pentru conducerea a unui rorbot caruia ii dai o activitate si pana ii dai alta  nu face altceva. Ori tocmai acest fapt evident contesta insasi esenta religiilor respective si anume ca Dumnezeu indeplineste orice dorinta (buna sau rea, folositoare sau nefolositoare) prin atotputernicia si atotcunoasterea sa. Acesta esenta a tuturor religiilor este inconstienta dar prezenta constient in ritualul rugaciunii atotprezent in toate religiile cu specificitatile folclorului local;  dadeau mita pe post de animale sau bogatii sau chiar fiinte umane, Daca nu dadeau mita ci, doar angajamente personale si promisiuni neonorate vreodata, nu are nici o importanta, important este ca toti credeau ca Dumnezeu le poate implinii orice dorinta si asta si face.

A doua oara,  acest sistem fals porneste din fagmentarea gandirii si este efectul comparatiei si ierarhiei pe criterii de importanta, sistemul discriminarii, ori tocmai Dumnezeu nu este rasist, nici impartitor.

A treia oara este fals sistemul pentru ca ascunde mereu ceva credinciosului, ascunde facatorul lui care Dumnezeu nu este pentru ca Dumnezeu este adevar ori intotdeauna minciuna se ascunde. Chiar faptul ca se considera ca adevarul este ascuns este productia misoneriei protective, intotdeuna misionarul cunoaste ceva ce ceilalti nu cunosc si ca atare are un ascendent asupra lor, le vorbeste de "sus" chiar si fara tribuna. Ma credeti sau nu, explorati sau nu, afirm cu tarie ca doar minciuna este ascunsa iar adevarul niciodata. Cunoasteti cele ce se vad si minciunile vi se releva. Minciuna sau ceea ce nu era vazut.

Vedem adevarul, chiar daca este adevarul minciunii. Ce ziceti? Ingenios acest sistem de inductii de mituri si folclor local!

Cand vom vedea cu ochii mintii si cu ochii fizici pe Cristos si cand unul vedem nu doi (si tata si fiu), suntem acel unu si cunoastem ca si Cristos ( Buda, Al Laah sau orice alta denumire i s-a dat in folclorurilele locale) Nu este in afara noastra, nu a fost si nu poate veni pentru ca este continuu  cu noi, cu fiecare in parte , este principiu si esenta universala nu personala, viata, este sursa nu pomana, atunci intregul edificiu "milenar" al misoneriei protective facute de ocultisti si vrajitori cu bunele intentii cu care se paveaza drumul spre iad, se naruieste ca si castelul cladit pe nisipuri miscatoare.

Va intreb ca sa va raspundeti singuri; Faptul ca nu a venit, perpetueaza sau nu sistemul? Faptul ca sustinem din inocenta (creativa) acesta imagine ne degradeaza ca si fiinte? Contribuim la manifestarea dezastrelor cu energia mintii constiente de care asculta inconstientul (inocentul)? Facem in acest fel dezastrele pentru ca putem sa facem asta .  Nu vom cunoaste vreodata adevaratul Cristos pentru ca nu este posibil sa-l cunosti in afara ta ca pe un material de cercetat, ca pe un cobai? Nici sa-l cunosti nu poti nici sa-l faci nu poti! Este cristos un "Model"? sau hairstilist? Ce este  posibil sa vina? Dezastrele in care credem sau cristos in care nu credem (neincrederea in sine sau orgoliul)? Dezastrele si decimarea populatiei aferenta lor, Cui foloseste?  Se afirma ca pamantul nu poate sustine 7 miliarde sau mai multe de locuitori , credeti asta? Nu mai vrea sa sustina un sistem sclavagist si lacom, lacomia ca si comportamrent nu mai vrea sa sustina, pentru ca nu ajunge ca sa hranim obezii si ajunge sa hranim copii care mananca natural si firesc cu masura daca nu sunt fortati de folclorul obezitatii lacomiei. Nu vedem oare ca cea mai ingrata pozitie este cea de soldat? Mor sau lupta nici macar nu stiu pentru ce sau pentru cine! Lupta pentru sclavia lor ca s-o mentina si pentru foflosul mortii si celor ce se hranesc cu moarte (energia descompunerii), viermi terestri sau mentali, parazitii omului. Nu vedem oare ca ne justificam cu efectele si defectele propriului model de existenta obezitate si prostie si sa schimbam modelul? Nu uitati ca ticalosi prosti nu exista! prostia este defectul naivitatii si naivitatea efectul inocentei atunci cand este pusa intr-o circumstanta mincinoasa si rauvoitoare. Trezirea este ceva extrem de simpla, deschidem ochii si vedem adevarul a ceea ce este asa cum este  si  suntem. Miracolul vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu