13 octombrie 2011

de la fizica adunate II

Din cele spuse (sau nu!) anterior am adus in constienta noastra faptul ca ceea ce denumim alimentatie este un unic proces continuu, care implica si explica totalitatea activitatilor planetare, a structurilor sale energetice si corporale in care este inclusa si totalitatea activitatilor umane, fie mentale, psihologice sau lucrative.
Acest unic proces de generare-regenerare, curgere, conservare, de transformare biunivoca, este perceput prin manifestarile sale ordonate, tehnologia fara de greseala, impecabila, ascuns doar de depozite conceptuale invechite sau deseuri  informationale. Din acest motiv studiul mancarii si actiunile sale preparatoare, nu confera constienta si intelegerea alimentatiei cu aspectul sau particular, hranirea. De altfel, fiecare aspect secundar al alimentatiei, insusi fenomenul il genereaza ca pe reper al sau. Curgerea procesului (succesiunea transformarilor), miscarea acestuia printre reperele sale  este hrana fiecarui aspect particular sau secundar in parte, si a procesului in ansamblu. Un fenomen cu un singur reper ar reduce perceptia  miscarii lui la invartire de unde provine de fapt cercul vicios. Attitudinea de a trata un element ca separat de celelalte, nu ne releva nici elementul, nici rolul său functional, nici fenomenul care-l genereaza sau viata sa interioara. Tocmai abordarea unui aspect in relatia sa complexa cu toare celelalte aspecte si cu fenomenul generator in simplitatea sa releva rolul si dimensiunea functionala in globaliatatea fenomenului. Aspectul particular alimentatia al fenomenului global de transformare si formare, agregare si regenerarea a energiei planetare in cazul de fata, a fost abordat ca exemplu a modului in care intrega noastra gandire se poate radical transforma si redirectiona in sensul ordinii existente si in armonie cu ea. Cand privesti fara sa judeci ansamblul unui fenomen si la acesta privire participa totalitatea cunostintelor stiintifice si metafizice, filosofice si religioase acumulate de omenire, asa zisul "maraton social" sau "civilizatie de consum", de unde nevoia de "economie de piata" ca baza economica a respectivei "civilizatii", isi pierde orice semnificatie si importanta; Se prabuseste ca realitate si functiune in fata celorlalte aspecte miraculoase ale activitatilor planetare , si i se releva locul cat si rolul sau functia in ansablu plenitudinii in actiune planetara, acela de "asa Nu-se face" sau asa este "nu viatii". Cu alte cuvinte, cand spunem nu vietii, asa se intampla, civilizatie de consum care consuma membrii ei.! A analiza prea mult pe "asa nu" inseamna sa ne pirdem timp pretios pentru a vedea si auzi, a simti, pe "cum se face"; adica  a trai! Cum se face nu este acelasi lucru cu "ce trebuie facut" din simplul motiv ca nu trebuie din moment ce se face. "Cum se face" ne este relevat privind ansamblul fenomrnului in care "ceea ce fac" este un element particular fara semnificatie deosebita in ansamblul procesului unic. Cand aceasta evidenta este relevata la nivel individual, "vedem ca nu facem si nici nu am facut ceva", si ne ramane libertatea de a face ceva sau a ne complace in a "NU face" continuand ca pana acum.
PS
Ceea ce s-a relevat daca nu s-a ascuns, nu genereaza imperative comportamentale sau lucrative, ci decizionale, doar libertatea in care se poate exprima iubirea a tot ceea ce este, cu alte cuvinte sa lasam iubirea in pace!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu