11 aprilie 2010

aforism

Dorinta este tehnologia amaraciunii ... de la Dragos
Cata lipsa de putere sa nu poti renunta la putere, iubind... de la Rodia
Cand astepti, astepti asteptarea ... de la Vio

6 comentarii:

  1. Voiam sa-mi incep comentariul cu "ma gandeam..." si am ezitat intrebandu-ma daca "ma gandeam" este o constructie gresita din punct de vedere gramatical (nu mai stiu daca "a gandi" este verb reflexiv, am sa verific) sau asta este chiar realitatea. Adica, fiecare dintre noi suntem asa cum " ne gandim"... asta am inceput eu sa inteleg de ceva vreme.
    Deci, "ma gandeam" si incercam deunazi sa lamuresc de ce sunt, inca, invidioasa si-mi aminteam ca toate exemplele pe care le-am primit in viata, ca fiind demne de urmat, vizau persoane care "s-au realizat" din punct de vedere material sau al imaginii. Mi se spunea sa invat ca sa ajung ca X, care este director sau mai stiu eu ce, are casa mare, masina si merge in delegatii in toata tara (atunci cam asta era maximum posibil). Sau primeam drept exemplu pe Y care s-a maritat cu un inginer, bogat si de "familie buna" ( foarte important). Desi parintii mei sunt (unul dintre ei era) niste oameni cu bun simt, cred eu, niciodata nu mi-au dat exemplu un om fericit, nici macar unul destept, daca nu era si " realizat material".
    Si atunci, zic eu, dorintele noastre nu sunt toate ale noastre, cea mai mare parte au fost invatate. Eu daca imi doresc o alta masina, mi-o doresc pentru ca mi-ar place mie, mi-ar fi drag sa o conduc, dar recunosc pe undeva pitit si un alt motiv: " sa vada lumea ca o duc bine".
    Mi am invatat atat de bine dorintele incat mi-e greu sa le indentific pe cele care nu sunt numai ale mele si, mai ales, sa scap de ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii cumsecade nu pier niciodata daca au destula rabdare...de la Balzac ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenii cumsecade nu pier niciodată dacă au destulă răbdare...de la Balzac ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Inocenta este mama intelepciunii si rabdarea...de la Balzac; mie imi lipsesc amantrei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Confuzia este inamicul; confundam puterea iubirii cu iubirea puterii, intelepciunea cu acumularea,bunatatea cu ciudatenia, dragostea cu posesivitatea,prietenia cu interesul. Nu avem cum sa primim modele in viata din simplul motiv ca nu are unmodel. Educatia este prin exprimare a ceea ce esti in nici un caz prin urmarirea copierii unui model anume. Mi-a placut mult ce spunea Laura prin acea expresie: "tot ce ne intereseaza se gaseste la magazinul lui a fi" In mgazinul lui "a avea" se gasesc doar modelele, conditionarea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mari,
    voiam si eu sa incep cu "draga Mari". Poti sa o iei asa! Realizezi cat de mare este sansa ca tu sa intrerupi aceasta "stafeta"? Data mai departe "din dragoste fata de copii", copiii carora parintii le ofera modelele "de succes" din "dragoste fata de ei...". Cel mai mare dar posibil, vazut din aceasta perspectiva, incepe cu a-i ierta din adevarata dragoste pe cei ce ne-au daruit cu modelele lor si, a nu le da noi mai departe...
    interventia ta in blog este speciala, aduci in fata un subiect "la zi" in viata fiecaruia dintre noi. Si asta cu o claritate si o intelegere vie. Te mai asteptam cu astfel de prezente (impartasiri). Vio

    RăspundețiȘtergere