21 ianuarie 2020

selectie, selectivitate

Sunt alte cuvinte ale faptului denumit alegere, inspiratia alegerilor. De la aceste alegeri fara inspiratie "ni se trage totul" in teapa. Suntem dependenti in evidente si abstract de propriile alegeri; individuale, parlamentare, europene, conceptuale , religioase, filosofice si stiintifice, psihologice etc,etc.
Insa, nu ne-a invatat nimeni ce este  alegerea,  stiinta alegerii si campul manifestarilor acestei stiinte atat de importante,  relevate. Ca atare suntem nestiutori si needucati in domeniul respectiv.

Insa, in acelasi timp suntem indemnati zilnic, clipa de clipa, sa alegem una sau alta, pe unul sau altul. Se pare ca lumea nu se poate misca daca noi nu alegem punctual/ continuu.
Alege vodafon, alege orange, alege Iohanis , alege psd, alege , alege, alege  -medicamente cu prisosinta si predilectie, pentru ca natural esti vazut  bolnav sau dacanu, vei fi.


 Este ca in cazul automobilelor in raport cu care umoristul spune "ca exista masini lovite sau care vor fi lovite", nu te ingrijora. Acelasi lucru ni se spune si noua  " nu-ti fa probleme, accepta, accepta inevitatbilul -"exista morti si cei care vor muri" iar, pentru asta pe drum ai nevoie de medicamente.

Indemnul la alegeri este explicit, ti se prezinta ca proprie dorinta/nevoie sau,  implicit/sugestiv si se ocoloeste constienta mergand direct la mecanicul sef de sub punte care executa toate manevrele si cumpara si cumpara fara sa stie sau sa vada ce.

 Desi alegerile sunt obsesiile de baza ale oamenilor, modus vivendi, stiinta alegerii este nepredata in vreo scoala, "needucata" de cineva, ceea ce ne releva evidenta faptului ca educatia nu ne invata cum sa traim/alegem ci lucruri care nu ne privesc direct.

Cele mai dramatice alegeri sunt cele ale partenerului de existenta/ jumatatii personale ca achizitie individuala.

Alte elegeri criminale sunt cele denumite "Selectie naturala", aceasta este o forta controloare si decimatoare care-i facea pe spartanii eladei homeriene sa arunce de pe zidurile cetatilor copiii nascuti prea slabi sau inapti fizic de performatele unor criminali , pardon razboinici gloriosi, desi in crima/ moarte nu exista nimic "glorios".  Mai grav este ca aceasta forta nu tine de alegerile individului, este incontrolabila  prin alegeri , dar care ne indeamna si constrange sa legem cu disperarea ascunsa ca daca nu o facem, vom pieri. Nu ne putem abtine sa nu alegem, selectam ceva, apoi acest impuls ne pune sa facem ceva, sa ne miscam catre ceva, ceva ce este alegerea noastra, ceva de obtinut. Tot acest impuls ne trimite la servicii si tot el ne pune sa punem mana pe ce nu este al nostru/ calea cea mai rapida de a obtine corporalizarea si posedarea alegerilor noastre  Fie ca sunt obiecte sau fiinte- sa le luam de-agata , cumparand sau furand.( este valabil in planul informatiilor in invizibil , in vis si domeniul corporalizarii lor sau in vizibil-simetrie si sincronicitate, omogenitate si coeziune  evidenta).

(O imbratisare calduroasa/intima a nevestei/ barbatului altcuiva este un inceput, o alegere;  expresia unei mirari,  aprecieri/invidie  adresata proprietatii altcuiva , este de asemenea inceputul obtinerii a ceea ce am ales puntual in timp- iar sirul incomprehensibil de evenimente ce urmeaza inceputului s-a declansat si ne va transforma in victima ipocrita si nerecunoscatoare cu scuzele de rigoare- "asa s-a intamplat, asa a fost sa fie"  Aici este de explorat si relevat impartasind , numita "imbratisare psihologica de grup, sau individuala " ca terapeutica". Ce sa-i faci nu ne putem abtine sa alegem numai pe cineva si  grupul alegerilor se intampla /initiaza atunci       Nu ne eliberam de frustrarile nascute din neobtinerea alegerilor noastre, intime/ ascunse celorlalti, cand facem contact cu ele??? Cat de mult avem nevoie de imbratisarile tandretei, releva alegeri nerostite, negandite chiar, dar facute; releva cat suntem de neiubiti, fara dragoste psihologic vorbind. In orice stiinta, chiar si cea a simtamintelor, emotiilor, etc, nu exista dragoste ci doar idei Si cine traieste "dupa stiinta, dupa carte", straduindu-se sa practice acea stiinta/carte, nu cunoaste si nu are cum sa cunoasca dragostea precum tinerii de azi se iuta pe internet la dragoste si cred ca o cunosc fara sa reuseasca sa o traiasca la propriu si o confunda si reprezinta prin repere straine de dragoste, gelozii, posesivitati, tiranice exigente si revendicari ale dragostei-dar nu dragoastea)

Ce subiect urias am propus!  Este evident ca nu-l pot elucida sub toate aspectele sale si provoc pe fiecare sa-l exploreze explorandu-si alegerile nerostite si ascunse , de multe ori pierdute si sinelui sau, dar manifeste.  Alegerile se inalta ca lumina si coboara ca domn/ intamplare

Nu va asteptati sa am absurda pretentie de expert in domeniul stiintei alegerii, sa produc aici lectii teoretice despre cum este bine si ce sa alegeti. Doar imi revendic dreptul ca " stan patitul" de a impartasi din "datul cu capul"in zidul alegerilor proprii si nu numai. Mai corect exprimat ar fi, sa impartasesc "cucuiele" capatate astfel-  poate reusiti sa nu le mai faceti

-primul cucui. Tot ce am crezut ca aleg eu ,  nu era alegerea mea; fusesem ales din nevazut si folosit din trecutul pe care teoretic il intelegeam ca trecut. Facut sa aleg alegerea trecutului considerata ca "AMEA" ma alegeam doar cu cuiul; in timp ce nevazutul trecut se alegea cu profitul din energia vitalitatii corporale cheltuita in obtinerea alegerilor respective, fie ca placere, fie ca achizitie.
Altfel spus, primul cucui este acela ca am descoperit ca, daca totusi alegerile respective imi apartineau inseamna ca eram mort sau murisem deja si din moarte/ trecut/neschimbator manipulam un corp care-mi parea strain/insuficient pretentiilor mele/inferior/nedotat corespunzator- dar ce sa-i faci ne multumim cu ce  avem la un moment dat.
Daca  maindentificam cu corpul in conditiile care erau, concluzia era  ca evident eram folosit pentru ai risipi potentialul vitalitatii sale, iar toate alegerile crezute ca "ale mele" sunt straine "mie"

In ambele variante , situatia este monstruoasa; ori nu pot sa mor si chinui pe cineva pentru ca nu pot altceva si ma plictisesc in situatia de mort -viu.; Ori , sunt "mancat de morti" si-i inviu manipulandu-le alegerile, amintirile, evenimentele trecute si violatoare prin efectul constrangator al obsesiei alegerii cu orice chip.

-cuciul numarul doi   Cu primul cucui pe frunte am refuzat "stangand din fundul atentiei si mintii", orice alegere, orice dorinta, orice nevoie, trebuinta , etc. Rezultatul a fost cucuiul nr, doi. Am descoperit contributia mea energetica la alegerile celor din jur si deci al unui eu in conditia de fara primul cucui pe frunte. Cee ce este chiar de nesuportat ca durere in situatia asta, nu este darul/contributia energetica la implinirea dorintelor apropiatilor mei ci , faptul/ lovitura ascunsa ca eram facut responsabil si invinuit de  felul / forma  dorintelor alese de "cei dragi" cand se corporalizau ca evenimente , lucruri sau miscari desi, in avertizasem ca nu am dorinte si sa fie atenti la ce aleg pentru ca se vor indeplini accelerat. Situatia  era urmata fireste de presiunea unei identitati de sine cu care acestia ma cadoriseau in urma experientelor relevate mai sus, identitate care le dadea justificarea dreptului de a ma trata conform acestui "darde identitate judecata" care ma obliga -chiar daca nu-l primisem, caci altfel nu as fi simtit presiunea opozitiei mele ca  durere.

-cucuiul nr trei. Cu cele doua cucuie pe frunte, am inceput sa caut cucuie. Iar cautarea nu termina ce cautam, dimpotriva. Cucuiele cauta cucuie sa nu se simta singurele. Ceea ce este nerostit este mesajul "sinelui" "fara" "sine", Triada  "fara"= numai cucuie- altfel nu stiu cum as putea sune ce nu pot rosti. Poetii ar putea, dar unde sunt? Probabil au plecat de mult si au lasat lumea asta atat de fada, cenusie, fara fara

Am sa reelevez atentiei dvs. ce ne spune cunoasterea vis a vis de alegerile bune, obisnuinte bune , sanatoase, desi bolile-s generalizate, globalizate ca certitudinile facatorilor lor, forme gand boala/moarte
Din alegerea mortilor/ informatii depasite, amintiri violatoare, refulari emotionale, identitatile moarte pe post de nume sau dedicatie sufleteasca, etc,  hranim moartea propriilor amagiri, dezamagirile.

Iubesc dezamagirile ca ma pun in contact cu necunoscutul care ma hraneste prin comuniune si astfel intregeste mental si corporal, ma vindeca.

Daca observati, stiintific ca metoda , adica rational si neselectiv, manifestarile alegerilor "omenesti"- --  (pentru mine "Om' este cea mai inalta/ mareata/ glorioasa, sublima viziune a universalului/universului despre sine) vom observa atenti caracteristici specifice, comportamente recurente, reversibile, efectele miscarii impulsului lor, etc. Dar nu arat ce am vazut eu referitor la cele scrise mai inainte ca sa nu insamantez campul vostru percetiv cu o premeditare. Ceeea ce sustin, sugestiv si momitor,  stiind ca ne miscam greu fara un profit, ca merita sa explorati. Aur veti gasi in explorare, sau poate platina, litiu? Se poate si mai mult? Matematica posibilitatilor confirma ipoteza ultima.

Noi alegem educati fiind ,  alegem dupa cum am fost programati prin educatie sa o facem, cum am fost invatati..

Geniul inocentei constata :  -Ei sunt invatati ! Ce stiu ei!!!?..... ehei... ehei... aho...aho copiii si frati, ati fost invatati literele moarte care ascund , iar nu cele vii care suntem.
.
A-lege; este legea inceputului = Alegerea noastra? Ce incepem alegand? A-legea nu este un final, ci inceput? Ne putem "incepe" alegandu-ne pe noi insine????  Refacerea originalului sau sanatatii uniunii cerului cu pamantul sau minti cu corpul, ar fi consecinta acestui demers? Ce insemna a te alege pe tine insuti daca nu te haruiesti  cu responsabilitate?


Alegerea -lege a  exploratorului responsabil este neselectivitatea in campul explorarii, alege sa nu nu aleaga , fara sa ignore ceva, sa exploreze fara sa ia sau sa lase  ceva in campul explorarii sale  Adica sa-l lase asa cum l-a gasit, doar sa culeaga vinul sublimului care este tot ce ramane dupa ce ceva a fost. Daca aveau aceasta constienta a neimpietarii necunoscutului, strabunii nostri nu ar fi putut afecta si degrada in asa hal conditia umana , natura originara, sau existenta viitoare,  prin actiunile meschinariei incompletitudinii constiintelor lor. Este o circumstanta atenuanta a reverberatiei de azi a actiunilor lor , actiunile monstruozitatii criminale initiate temporal linear/ falsul  timpului instrumentat de acesti vizionari sau zei morti ai atavismului gandirii interes si buclei sale temporale..

 Nici un om nu este nemuritor daca asta presupune moartea altuia, si nici unul bogat daca implica saracirea altuia, etc  Luati aminte! Nu exista iertare ca atare ata timp cat hraniti , cultivati zilnic/punctual razbunarea/minciuna/secretele/ inselaciunea. Impartasiti secretele voastre ca sa va eliberati de povara lor. Nu mintiti. Inteleptul tace , nu pentru ca nu ar avea ceva de spus ci, pentru ca evita sa fie interpretat mincinos, sa i se ceara demonstratii si dovezi, odata auzite spusele lui. Cu alte cuvinte . evita sa intre intr-un tribunal/ balamuc al ignorantei rautaciose. Ignorantul te coboara la nivelul sau si te bate cu ignoranta in care este expert. Unii transforma "morala" in maciuca de batut in cap ceilalti, altii transforma "adevarul" ignorat de ei in sabia dreptatii lor, taind capetele. Fanatismul sau incrancenarea in proiect ,  este aceeasi atitudine.nesanatoasa. Ignoranta naste lasitate si vinovatii/vinovati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu