20 ianuarie 2020

ego cu sum si fara

 Ceea ce putem cunoaste este ceea ce facem noi insine sau, gandirea face.
Cunoasterea este exprimata in gandire, continuta in campul ei
Cunoasterea dinafara campului gandirii , nedenumita, este necunoscutul in functionare.
Cunoscutul si necunoscutul sunt esentialmente monada sincrona si simultana, omogena si coeziva in existenta si-n  viata, .

Ceea ce putem explora este ceea ce este gandit, cunoscut. Cunoscutul este la vedere chiar daca cineva se straduie sa-l ascunda generand "secrete". Secretele sunt mijloacele  prin care incearca sa obtina importanta si superioritate in ochii naivilor si astfel sa genereze un ascendent care sa le permita acceptul  acestora de a fi condusi, folositi in interese contrare lor.

Unii se prezinta drept unici cunoscatori a ceea ce dumnezeu doreste, iar functie de cum denumesc ei pe acel dumnezeu , vrerile si exigentele impuse sunt concflictuale cu ale altor denumiri date acestuia in alte culturi.  Puterea acestor hipnotice credinte duce pana la a transforma individul in sinucigas/criminal- terorist pentru unii-erou pentru altii. Indiferent din ce directie privesti ,  (ma refer la directiile exigentelor atribuite ca fiind ale unui dumnezeu), comportamentul hipnotic este acelasi .In contextul lui nu exista eroi sau teroristi , cei buni si cei rai- ci doar monstruozitate.

Cunoasterea psihologica despre cum Omul sau Dumnezeu este si  este considerata mai importanta decat Omul sau Dumnezeu, decat fiinta naivilor   aserviti acestor consideratii. Pentru ce s-a scris ca ar fi fost spusele lui dumnezeu acum 4000 sau 1500  de ani , sau acum, se comit crime, autoflagelari si astazi. Daca afirm ca Omul si Dumnezeu evolueaza impreuna ca experimentator si experienta, pot fi considerat dusman/ terorist sau blasfemiator,  de catre nici nu cunoasc cine!.

Ego ( sau intelectul sau modalitate temporala gandita) fara "sum",  este tocmai acest comportament relevat mai sus- el provine si intretine o imagine fixata pe post de viziunea adevarului , denumita sintetic bigotism/ separare. Ca orice ism are miros , mirosul banilor si ca urmare este cultivat cu sporul capitalismului salbatic prin paradigma 'die zeit ist geld"

Ego Sum, este constienta responsabilitatii individulizate. corporalizate, vii.
Cum poti fi altfel in constiinta evidentei in care, esti ceea ce gandesti ?  Ce ganduri te reprezinta in acord cu aspiratiile tale firesti umane? Ce imagini/ viziuni slujesti si intretii cand esti constient ca este propria ta imagine si te reprezinta intr-o imensitate a eternului? Cum poti fi indiferent sau liber fata de consecintele actiunilor tale, fie ca sunt imagine, gand, sau fapt? Bigotismul a condus la a considera "credinta"( ca proiectie a adevarului tau si a expresiei tale fiintiale in viitorul nemodelat  sau necunoscut inca) separata de fapte (ceea ce sustin imaginar, gandesc si intretin ca imagine , faptuiesc prin convigere).  Doar gandul/fapta prezentului puntual este libera si nu mai poate fi schimbata nici in trecut ,nici in viitorul modelat deja de ea in invizibil, magic.

Desigur procesul este complex dar nu complicat prin diversitatea fiintelor care sunt aceasta lume pamateasca sau altfel denumita.. Sirul incomprehensibil de evenimente nu poate fi controlat de cineva anume si acela sa fie Dumnezeul lumii acesteia. Vedem calitatile ca denumiri dar denumirea simbolizeaza faptul denumit asa. Ceea ce putem explora este ceea ce cunoastem fiecare ca si "cunoasterea mea" insa,  Ego Sum este cunoasterea si necunoscutul imrpreuna ca functionare evolutiva cocreatoare. Intreaga cunoastere universala corporalizata este fiecare fiinta umana la nasterea sa. Insa copilul, corporalizarea cunoasterii universale este considerat apriori la nastere ca nestiutor si neputincios si ca urmare trebuie invatat si condus in existenta. Isi asuma cineva responsabilitatea dintre parinti, responsabilitatea imaginii/viziunii sale despre lume si viata in care isi educa si conduce copilul ?  Viziunea axioma n care  copilul sau va experimenta existenta si din ce pozitie initiala  o va face? Copilul este Cunoasterea, cristosul univ ersal/domnul revenit in lume nu trebuie sa cunoasca sau sa devina un ingust instrument al parintilor inchipuiti. De cate ori se intoarce adevaratul crist este recunoscuta intoarcerea sa? NU, asteptam sa se itoarca si cand o face il crucificam din nou pe altarul credintelor noastre irationale , superstitii si nebunii relevate prin consecintele lor reflectate in starea corporala si psihica a natiunii fiecaruia. Formatorii de opinii cultivati in massmedia se intrec in a-si denigra natiunea fara sa aiba habar ca se descriu pe ei insisi , nicidecum natiunea asa cum este ea..

Ego Sum este solutia tacuta ce sta "la dispozitia fiecaruia" dar nu se insinueaza cu dea-sila. Experimentati cunoasterea de "a fi ceea ce fac" (gandesc, rostesc, simt, reactionez emotional, etc) si observati consecintele; Cred ca este calea fiecaruia pe care nimeni altul nu poate pasi. Este o cale libera si goala cand toti pasim pe calea ipocriziilor. A gandi abstract, analitic sau sintetic nu inseamna spiritualitate, doar generalizarea viziunii proprii, adica violenta anihilatoare a diversutatii expresiilor umane si naturii sale dupa cum, disparitia speciilor, etc,  releva..

Pana la urma urmelor nu este o problema de "merit" , "meritocratie"-niciunul nu este iubit pe criterii de merit, meritocratice, calitative-  problema este "a ceea ce crezi" -cum te automodelezi prin credinte- fara credinta dragostei sustinuta de ratiunea viului , ne uratim ca fiinte si degradam ca societate.  Dragostea/intensitatea impecabilitatii , rabdarea, delicatetea este frumusete- iata elixirul frumusetii fara bani la dispozitia doritoarelor. Insa este comoda amagirea prin ascundere si decimare dupa cum evidenta infrumusetarilor artificiale , tehnologice, releva.

Intunericul din lumina omului, altfel spus, necunoscutul din cunoasterea sa, releva intelegerea faptului ca potentialul cunoscut si cel necunoscut este modelat prin credintele noastre despre aceste doua campuri ale constiintei om.
Nu este ciudat ca stim mai mult despre altcineva, despre necunoscut, Dumnezeu, moarte, despre Om, despre intuneric/ ura si dracu??? Am interpretat necunosctul prin teama si refuz sau ura, l-am denumit "intuneric"si am pus in spatele lui intreaga iresponsabilitate a propriilor fapte, generand astfel o monstruozitate ca motivatie. Iresponsabilul care a nascut mostrul pe care invingandu-l isi obtine statutul de Erou descopera ca s-a facut doar pe sine si nu poate controla facatura sa (etimologic "sine" insemna "fara") Monstruozitatea din gandirea iresponsabila este Ego fara sine/sum, ego fara libertatea necunoscutului ; un robotel gresit sau rautacios programat. Din punctul meu de privire, este o amintire moarta deja, sau un cosmar intretinut inca peste timp de "conducatorii-dumenezei" ai timpurilor trecute prin roboteii lor de astazi inchipuindu-se dumnezei..

 Pentru mine trecutul nu exista in alta parte decat in manifestarile lui prezente..
CUM? este ipocrizia naivului. Ati observat ca este de ajuns ca persoane importante si votate sa identifice pe "cineva", un ins, un partid, o populatie, o cultura, o religie intreaga ca "baietii rai" si prin sugestie implicita se pozitioneaza ca "cel sau cei buni"- si o intreaga armata de robotei clampanitori se pozitioneaza ca dusmanii celor rai, adica cei buni daca, sunt pupincuristii ideilor si spuselor celor buni autointitulati  si votati, Se alatura benevol unei propagande demonizante sau laudative. Roboteii clampanitori nu iesi din randul si modul stabilit de programatorii lor; intotdeauna cred ca tot ce FAC, FAC IN INTERES PROPRIU!
Acest comportament  releva denumirea programului , programul interesului . Ce ramane in intuneric sau necunoscut ,  este  "al cui interes? Dupa cum evidentele releva , desi toti cred ca in interes propriu actioneaza , este imposibil ca interesul sa fie al tuturor, fapt relevat de statisticile bogattiei prin proprietate

In campul constiintei umane  sunt ambele variante; cele ale "raului" si cele ale "binelui", ca personaje monstrul si eroul . Omul poate face ceea ce nici un zeu nu poate. Zeul bineului e numai bine si cel al raului numai rau; nici unul , nici celalat nu pot face altceva; numai omul poate alege/decide unde se pozitioeaza, este liber si ce face in libertatea sa este responsabilitatea sa; suntem fiecare pe cont propriu." Victoria " este neconditionata de alegerile noastre, e a lui Dumnezeu, orice alegem suntem "victoriosi"intotdeauna, fie de partea raului fie a binelui . Recunoasterea alegerilor sterge iluzia esecului. Cand nu distingem clar sau fara claritatea perceptiei inteligente, suntem in confuzie, dar, asta nu este o scuza ci, o victorie a inactiunii lautrice, lenea mentala a lui "mura-n gura", binecunoscuta atitudine de a lua de-a gata, sau cumpara , sau memora prin repetitie ceea ce au spus altii si nu ne apartine de drept. Universalul se corporalizeaza iar corpul se universalizeaza sau  piere considerand universalul, invizibilului, magicul, potentialul ca "nimic" sine fara sine, creator inconstient. Am dezvaluit conceptul timpului inconstient/iluzoriu, conceptul vip al gandirii risipirii care degradeaza corpuri/ constiinte si planete.

Este o afirmatie de explorat care spune ca spiritul doarme in mineral, viseaza in vegetal, este intre vis si veghe in animal si se poate trezi in om. In om/origine este treaz dar, fiecare uman in parte decide pozitionarea sa in spirit/energie/magic ca origine si prin asta decide nivelul energiei/constiintei sociale si directiile actiunilor colective. O planeta neiubita se degradeaza si moare fara dragoste- relatia umanului cu natura sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu