22 ianuarie 2020

pacaliti de-ai lui pacala

De obicei ,  imense pacaleli sunt chiar obiceiurile. Obisnuintele sunt miscarile  credintelor activate de fiecare individ . 
Repetand atat de des cuvintele, le pierdem semnifictiile, sau le schimbam intelesurile. Spunem una si intelegem alta; ne defazam de sensurile miscarilor mentale prin interpretare. Faptul ca ne straduim sa intelegem ce ni se spune este evidenta altui fapt- nu cunoastem sau am uitat sensurile si semnificatiile cuvinteor auzite. Comunicarea este viata si traire ; de la puterea infosecretelor, la puterea comunicarii este sensul evolutiv- involutiv in existenta. Cand nu auzi sau intelegi gtesit ce auzi, nu poti comunica, te razboiesti cu vorbele, involuezi sau, mergi, ramai in urma evenimentelor

Cea mai curenta pacaleala/necredinta/obicei este acele ca -noi credem ca gandurile se nasc si sunt- in "cap" si gandim "cu capul". Am uitat starea linistii mentale a copilariei in care toate gandurile erau vorbele din mediu.   Putem gandi ceva ce nu a fost mai intai rostit?  Ne luptam cu gandurile uneori ca si cand sunt in creier, insa  campul cunoasterii gandite este mediul exterior observatorului ei. Daca avem "ganduri in cap" credem aceasta falsitate si credinta care a generat iluzia ca celulele de memorie sunt doar in creier ingustand campul si continutul memoriei asa cum este ea-intreg corpul este adn, este memorie.
Iluzia  credintelor obisnuite  ne releva de ce  ne cautam izvoarele mereu in trecut ,in istorie, ignorand total prezenta lor. Unde sa-si caute memoria izvorul altundeva decat in memorii?. Ceea ce cauta este ce cacuta. Apoi corpul este- corpul celulelor mamei, remodelat si renascut de un impuls adn exterior lui; este o matrice. De ce ceredem noi ca suntem  ca suflet , altceva decat corpul?  Retinerea in creier de ganduri, infoenergii din mediu  interiorizate - iluzoriu sau relativ prin repetare, ne da impresia unui alter ego? Deasemenea, nu le putem retine daca nu ne apartin si de apoi ne lamentam inutil cu "pierderea memoriei!" Ne facem idei si credinte despre corpul ce suntem pin colecta asta de forme gand?  Oricat am colecta din mediu vorbe, este infinitezimal fata de ceea ce suntem deja fara colecta asta, caci fara ceea ce suntem nu am putea colecta/achizitiona ceva.  Apoi credem ca ceea ce suntem, este incomplet si avem nevoi de colectari/colectionari completative ! Aceste pseudocredinte formeaza alter ego-ul nostru? Si "oamenii de stiinta' , in fapt -care vor sa manipuleze si controleze fiintele, cauta informatiile memoriei tot in creier. Evident tot corpul e memorie ,implicit gasim info/memorii si in creier, in substanta sa.

Simplu spus, tot ce cunoastem privim, vedem cu ochii si cu toate celelalte simturi. Nu exista cunoastere fragmentata informatic  in corp ci, corpul este cunoastere, reflectarea intregii cunoasteri, intregii creatii. Memoria acesteia este invizibilul/magicului/unicul, necunoscutul, nedenumitul. nemuritorul/eternul. Necredintele spun pe dos. Invizibilul sau Magicul si Vizibilul/perceptia sau Cunoasterea impreuna sunt trupul sfant , biserica inteligentei cosmice sau ordinii (cosmos=ordine), ordinea ordinii, in care creierul este doar functiunea altarului. Inteligenta care sunteti nu poate porni decat din "sine" (semnificatia de fara)  si nu se poate intoarce decat in "sine" care are aceeasi  semnificatie de "fara" , corecta din moment ce ceea ce esti , cel care percepe, nu se poate percepe pe sine decat ca fara existenta formalizata, cunoastere corporalizata ci, doar ca sursa, izvor al acesteia , ca potential nemasurabil, necuantificabil, insusi cuanta/esenta vie. Energia viului este Inteligenta/potential si Putere/cinetica,  vie/creatoare/nascatoare, apartine campului perceptiilor inteligente, ceea ce nu poate fi fragmentat. Ceea ce denumim perceptie este inteligenta creativa si are constiinta creativitatii sale , constiinta sursei, constiinta perceptiei creatoare. Perceptia sau creatia la randul sau creeaza si noi putem cocrea in relatie cu ea. Suntem mereu "al doilea" si putem fi doar prin empatie/impreuna  primul, caz in care suntem fiul omului.

 Iata de ce toti intrusii in campul necunoscutului/invizibilului asemenea exploratorilor iresponsabili sau conchistadorilor, vor sa manipuleze perceptiile celorlalti ca sa-si concretizeze interesele ascunse. Problemele au aparut cand cei care au vazut sensul existentei ca imgogatirea constiintei creatoare au incercat sa-l ascunda celorlalti pentru a profita personal de revelatiile respective si de puterea interpretarii lor=hipnotizarea naivilor. Nu avem nici un motiv de teama, traim in iluzia unui trecut in alta parte, in alt loc  decat suntem. Credem ca astfel, prin teatrul de control al ipocriziilor protejam pe "sunt" ascunzandu-l, invaluindu-l in mincinile noastre? Am uitat ce am ascuns si ne confundam cu minciunile spuse denumindu-le credinte :) Imi pare extrem de comica miscarea asta a intelectului/ gandirea eu-lui care nu exista decat ca autoamagire. La fel de comica ca si credinta/fapta, aceea in care crede ca denigrand sau diminuand ezpresiile altora se ridica pe sine calitativ sau induce celorlalti sugestiv propria superioritate.  Din pacate libajul folosit astazi este "specializat", modelat si creat in aceste scopuri comice. Nu poti folosi vorbele fara sa produca efectele specializarii lor, premarirea si conservarea importantei proprii inchipuite . Totusi inteligenta comunicarii poate folosi aceasta expertiza a limbajului, sau pseudocredintelor vorbirii in instrumentul reelevarii "Rostirii" ca "rostuire" prin reflectare in oglinda obisnuintelor , prin "asa nu".


Descriem ceea ce 'Nu este" ca si cand ar fi, ca sa intelegem ceea ce  " Este"; adevarul a ceea ce este adevar si adevarul a ceea ce este minciuna. Este comica necesitatea asta; nu ar fi mai simplu sa spunem cand nu stim "nu stiu' si cand cunoastem sa aratam, aratandu-ne asa cum suntem in inima/mijlocul existentei-"tinerete=frumusete"? Suntem foarte batrani doar in iluzia nostra temporala prin care am legat calitatea formei de linearitatea inexistenta a timpului. Maestri care au relevat asta au fost considerati mincinosi? Demonstratiile lor erau in invizibil? O.K. lumea visului este in invizibil si in acesta lume toate sunt miraculoase? Puteti explica vreo actiune sau eveniment din aceasta lume prin ratiunea hegeliana -temporala a pseudogandirii voastre? Este aceasta lume a visatului separata de ceea ce sunteti? Este lumea magicului, evident invizibil, partener ca functionalitate, cu vizibilul /cunoasterea.?

 Nimeni nu poate vedea ratiunea magicului fiintei sale -Lumea visului este lumea lui "sunt", nu poate fi a lui am fost, sau voi fi, sau a lui ceea ce am ci, mai degraba a ceea ce nu am. In vis este doar "prezenta" cu toate posibilitatile posibile= absolutl miscarii=toate gradele de libertate ale spiritului / energiei inteligenta umana. Nu avem un limbaj specializat sau expert in a descrie prezentul/prezenta lui SUNT=imensitatea energiei potentialului uman= spirit sau minte, concentrat in eu=corp/memorie, sa explicam "Cum a incaput atata bogatie in atata saracie?" Singura descriere posibila prin limbajul specializat in a ascunde este de "tace/tacut'nemiscat"-"fara", "sine". Aristotel ii spunea "miscatorul nemiscat". Bineinteles ca gandirea nu este lucrativa in lumea visului/lumea sunt-ului/ magicului, vrei sa mergi si nu poti, orice ce vrei nu se poate prin mijloacele gandite si obisnuite; "acolo se intampla pur si simplu" ceea ce se intampla. Alte resorturi functioneaza acolo , toate se genereaza/misca "altfel". Ex. simt o atractie puternica in a explora in amanuntime aceasta lume; Nu este necesitate pentru "eu suntul" meu ( entitatii mele umane ca intregime functionala), si traiesc implicit o comuniune empatica cu aspiratia cunoasterii acesteia care-mi bucura inima. Bucurie nemotivata in vizibil dar intensa in invizibil. Este bucuria  copilului din fiecare, regasit acolo unde a fost abandonat in magicul eternitatii energiei vii, invaluit si retinut in pseudogandirea fiecaruia indusa de starea hipnotica a mintii colectivizate, un fel de CAP-uri sau mari latifundii de productie de biomasa pentru hrana nemuritorilor inchipuiti. Omul nu devine si nu poate deveni Dumnezeu, nu va straduiti pe directia asta ca risipiti si dramul de minte/energie/spirit/magic  pe care-l mai aveti inca  Omul este sau nu este, doar ce alege sa exprime, inteligenta sau prostie.
Na!; prostia omoara! Verificati comedia asta.

De la leninismul "invatati, invatati, invatati' la prezentul "comunicati, comunicati, comunicati";  iar cum veti reusi si ce veti reusi sa comunicati, asa veti trai. Daca nu stiti sa comunicati mai bine taceti; decat sa mintiti mai bine nu stiti; daca stiti sa observati, observati   ca primul pas este a auzi/asculta- Ca sa auzi este necesar sa "taci' in creierul tau=atentie neselectiva si sa nu consideri ascultarea supunere-  fericirea este traire in inceput; in cazul comunicarii in auzire/ascultare/ tacere e inceputul si fericirea. CURAJ si succes! Cand AUZI cunosti raspunsul oportun circumstantei-=o  alta intrebare!  :)

Sunt multe pacaleli si voi continua a le descrie asa cum le vad indiferent de consecintele emanatiilor  judecatorilor de "valoare". A separa cele bune de cele rele, apele de sus de cele de jos, sus-ul fiind jos-ul cu reciproca validitatii, ne ofera ragazul necesar, intre ape fiind, pentru spalarea caciulii de pe cap/pseudocredintele/nisipului din ochi, in apele curate a "celor de sus" si ragazul spalarii picioarelor in apele murdarite ale celor de jos,- unde cuvantul "ape" are semnificatiile emotiilor/simtamintelor.  Ca semnificatie astrala, capul ar fi initiatorul raspunsului curat "nu stiu" , iar picioarele  campul credintelor. Acolo unde ne sta piciorele ne va sta si capul deoarece piciorele nu se pot inalta la nivelul capului dar, capul poate ajunge repede si usor, fara efort la nivelul piciorelor.. Daca piciorele sunt murdarite de pseudocredintele minciunilor cu/pe care umbla, vai si-amar de capul nostru! Curatirea piciorelor este importanta, urgenta; Vedeti asa cum sunt pseudocredintele=superstitiile si nebuniile mincinosilor/irationalitati monstruoase, pentru  ca - "spalarea" sa pornesca odata pentru totdeauna! :) !  Pace este , iubire sunteti!

2 comentarii: