17 octombrie 2019

omul in propria evolutie

Omenirea nu cunoaste inca civilizatia umana.
Doar a parcurs o precivilizatie in care si-a constituit mijloace. Unde este evolutie  este si involutie. Unde nu este evolutie nu este nici involutie.

Evolutie/involutie sunt concepte ce implica repere. Ne cautam acesterepere in propria existenta.Cei considerati intelepti au cautat repere ale evolutiei in existentele celor care "au reusit, au realizari", indiferent de domeniul in care au activat.

 Creatia si descoperirea sunt intotdeauna repere clare pentru reusita, pentru evolutie.

In domeniul spiritual invingerea mortii prin elevarea constiintei si perceptiei pana la intelegerea si acceptarea a ceea ce suntem dincolo de credintele si conceptualizarile noastre steriledepasind barierele perceptiei a fost recunoascuta ca mare realizare dorita de toti ceilalti, implinirea omului. Este o miscare pe "verticala"timpului care dispare astfel, in etern.

Este vorba de o evolutie in constiinta , in corpul ei ca identitate in spirit, in cel Unic, evolutie ce s-ar identifica prin consecintele ei, printr-o eliberare a gadirii individuale de obsesiile mentale si emotionale generate de o falsa autoidentificare sau de o sugestie inrobitoare unei idei sau individ.
Cea mai morbida obsesie este cea a nemuririi, ea ne preseaza in a ne creea sisteme sau circumstante in care sa se manifeste , autoidentificandu-ne cu moartea care cauta nemurirea. Ce am obtine in acxeste conditii altceva decat o moarte menuritoare??!!! Ceea ce am si obtinut deja- credinta in moarte este cea mai puternica credinta.

Din punct de vedere social, realizarea ar insemna o pozitie inalta in ierarhia societatii respective, putere asupra celorlalti, putere manifesta prin proprietatea mijloacelor materiale si mai ales umane si garantia recunoasterii eterne a acestor proprietati, nemurirea proprietatii. Si asta este obtinuta prin ceea ce este denumit brevet si brend si continutul juridic constrangator ce insoteste aceste denumiri. Aceste miscari ale realizarilor sunt pe "orizontala."timpului, in spatiu.

Si in acest domeniu realizarea este obtinuta prin mijlocul miraculos al creatiei si descoperii, al inventicii si inovarii. este acelasi drum; primul, o descoperire a unei identitati dinamice ; al doilea , o descoperirein domeniul mijoacelor sociale.

Acelasi drum al descoperirii -  Aceleeasi beneficii ale recunoasterii si aprecierii.

Distinctia apare doar in momentul in care beneficiarul descoperirii se intreaba ce poate face cu ea..Si in domeniul constiintei si in domeniul mijloacelor scopuri, s-au impus cei care au ales sa - si exploateze descoperirea pentru a domina , stapani si manipula resursele semenilor si planetei in directia propriilor interese. Cei Adevarati si putini la numar au ales sa nu exploateze descoperirea, ci sa o daruiasca tuturor, apreciind libertatea in fata puterii. daruind ceea ce le putea oferi ascendent asupra tuturor au intrat in maretia anonimatului, sau sunt folosite numele lor transformate in idoli.

 Omenirea in ansamblul ei vorbeste mult despre evolutie, despre progres spre bunastare dovada ca nu traieste aceste miscari ci doar stagnarea desi ambalajul acesteia este sfaoraitor si aparentele dinamicii stralucitoare. Acest concept al evolutiei a ajuns sa justifice aproape orice: razboaie, crime, saracie, sacrificii umane mascate ideatic , ritualuri diverse ale morbiditatii obsesiei puterii , etc, etc ; Prin astfel de mijloace se ajunge la evolutia speciei sau in alta parte ,la disparitia ei.???

Din punct de vedere moral sau al intensitatii trairii denumita impecabilitate, omenirea a stagnat.
S-a complacut in coruptia pe care puterea o exercita asupra constiinrtei nedeplin dezvoltate, asupra sufletului omenesc de copil (de unde copiatul ca mijloc in existenta).
In schimb s-a dezvoltat tehnologia si mijloacele, s-a nascut hi-tech-ul. Omul reuseste astazi sa copieze tot ce este in natura mai putin viata si pe sine.

Civilizatia umana apare doar in momentul in care omul se deplaseaza in constiinta de sine, evolutia in constiinta vietii. Cei care au realizat aceasta miscare afirma ca nu exista evolutie ci doar reintoarcere, revenire din confuziile toxicelor autoidentificari, inchipurea de sine; cunoasterea psihologica a sinelui sau  falsul autoidentificarilor omenesti.

Evolutia interioara sau in corpul constiintei implica renuntare la privilegiile involutiei- comoditatea bunului trai si arbitrarul bunului plac. Renuntarea la aceste privilegii oferite de dominatie si control, sperie pe toata lumea- nu stie altceva. Falsul este ceva iar adevarul pare a fi Nimic. Din moarte poti scoate profituri (abatoare, razboaie, imormantari, cimitire, slujbe , etc) dar din viata ce profituri sa obtii daca nu esti stapan de oameni?

Cand iti pui problema propriei evolutii in cunoastere, constiinta si viata, te lovesti de tot felul de indicatii pretioase, de sfaturi si indemnuri de a practica altfel de ritualuri, alte obisnuinte de regula straine tie.

 Alte trebuinte dar tot in folosul altora.

Prin modesta afirmatie catre mine insumi ca vreau sa evoluez in constiinta mea de mine insumi, am generat o agitatie de nedescris Inn aceasta constiinta "a mea"ii gasesc pe toti nemultumitii de propria hotarare caci intrevad 'moartea lor de foame":
-vanatori de suflete si constiinte dintre cei mai sofisticati;
-demolatori de vise si aspiratii dintre cei mai rai;
-povatuitorii comoditatilor de tot felul pe care doar ei iti pot asigura
-autori de piste false la capatul carora te asteapta cu gurile cascate
-vamesii rafinamentelor conditionarilor  corporatiste
-hotii de vise si idei
-fariseii de toate culorile si curentele intelectualiste
-cei dragi in special

Imi dau seama ca toata armata asta de fantome ale perversitatii mediocritatii aflate in inconstientul meu imifura deciziile si controleaza subconstientul pacalindu-l ca as fi chiar eu cel care cerseste si jeleste, invoca puteri straine lui carora sa se aserveasca. ( la extrema  extraterestrilor, expertilor si tuturor felurilor de ex-i sau fosti care nu mai sunt). Toata aceasta gloata de morti de milenii care au eternizat moartea, decid in locul nostru in viata si existenta noastra; atunci cand ne hotaram sa o facem singuri sunt dezvaluiti, hotii sunt prinsi si dati afara din templul celui viu. Aceste vestigii psihologice  au putere, reverberatii ale reverberatiilor sunt sursele tuturor bolilor si disfunctiilor sociale. Simple sperietori create de obsesia controlului si a puterii ne iubesc, noi le hranim si dam putere, forma si succes. Ce conteaza ca formele sunt ingrozitoare si succesul lor distructiv? Succesul lor se chiama sinucidere chiar daca inconstienta, dusmanii propriului succes in viata.

Cred ca aceasta intelegere avea si Goethe cand afirma: Tot ce poti sau visezi ca poti, incepe. Indrazneala poarta in sine geniu, putere si magie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu