19 octombrie 2019

mirabila samanta

Este evident pentru fiecare, desi nu cunoastem procesele interne ale dezvoltarii,
daca semanam grau, vom cultiva si culege grau si nu altceva
De ce  ar fi  diferit in ceea ce privesc ideile si cuvintele pe care le cultivam prin exprimarile noastre de zi cu zi?!
De ce ar fi cultura comunicarii ( a cuvantului/ gandului, gestului )  diferita de cultura graului?
De ce ne asteptam sa culegem succese si impliniri in viata cand prin exprimare cultivam conditionarea existentei, nemultumire, exigente, critici, barfe, calomnii si demonstratii ale lui "cum nu se poate", sau ale lui "cum va fi mai rau", etc,.
Oare nu cultivam prin vorbaria noastra chiar saracia si coruptia morala,  infrangerile de care ne temem si cu care totusi ne ocupam- jubiland atat de mult-  atentia. mai ales  cand este vorba de infrangerea, coruptia si saracia asemenului?
Iata, atatea intrebari la care se adauga propiile intrebari ale cititorului, iar raspunsurile nu pot fi date decat de fiecare cand apeleaza la "bunul simt' si increderea in propriile perceptii.

Argumentele afirmatiilor , fie intrebari, fie raspunsuri, sunt la "vedere", in perceptia curenta, in dinamica sociala care desconspira adevarul gandirii colectivizate ca miscare interna sau suflet al mentalului individual.. Nu avem ca oameni nevoie de ghizi sau mentori cand tot ce ne este necesar se afla in perceptia fiecaruia; diferentierile cunoasterilor individuale sunt determinate doar de domeniul alocarii sau captarii atentiei; Hotia de atentie este arta uraciosilor, potrivnicilor,  hipnotizatorilor, iluzionistilor, vrajitorilor, scamatorilor sau exhibitionistilor; descoperiti arta personificata de fiecare. Maestri acestei arte sunt copiii, intotdeauna vor sa fie in centrul atentiei cand obosesc, cand sunt speriati, neiubiti, sau se simt respinsi; In rest, se joaca ca si cum ar fi singuri in univers, este jocul vietii. Oare ce este Atentia asta ,  ata de pretioasa!!!!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu