12 octombrie 2018

ratiunea evidentelor

Ecuatiile fizice, cuantice, matematice si chimice  o valideaza 
dupa cum somitatile dedicate stiintei releva . Evidentele reeleveaza atentiei exploratoare si claritatii perceptiei ratiunea lor existentiala. Tot ce exista in natura nu traieste pentru sine; raurile nu-si beau apa, soarele nu se incalzeste pe sine, pomii nu-si consuma fructele, florile nu dau parfum  pentru ele., etc. Aceste evidente releva legitatea lor; A trai pentru Ceilalti este legea naturii care ne contine.

Cu alura profetica oamenii de stiinta au ineput sa conecteze informatiile si unei noui  paradigame stiintificae dau nastere, iar aceasta cucereste lumea intersectandu-se cu vechile traditii spirituale ale strabunilor. 

Imaginea antica a Pamantului ca  Fiinta Vie renaste prin fundamente stiintifice, iar vechile consideratii incep sa se clatine si vor fi aruncate la lada de gunoi a istoriei

Modul in care vom invata sa relationam cu natura va revolutiona intreaga societate. 

Ne aflam pe marginea prapastiei haosului nu pentru a declansa un cataclism ci pentru a intelege ceva monumental si a renaste in conditia firesca regenerand din temelii societatea

Am reluat cateva din idele ce abunda in domeniul revelatiilor stiintifice doar pentru ca avem slabiciunea nevoii de autoritate si oamenii de stiinta sunt  preotii  noii paradigme care va transforma din radacini societatea reelvand ratiunea iubirii si matematica ei aflata in studiu.

Toate aceste framatari si preocupari care bulverseaza vechile dogme stiintifice si culturale vin sa confirme teoria Gaia conform careia planeta ca fiinta se autoregleaza. Ele sunt manifestarea  trezirii constiintei  planetare  a imboldului  primordial. Teoriile "materialiste " si-au inceput descompunerea din mometul in care Planck afirma ca nu exista materie ci o forta care pune in vibratie atomii conform unui patern asemenea sistemului solar iar in spatele acestei forte evidenta releva o forta contienta inteligenta.  Ratiunea evidentelor din perceptia fizica ne conduce pragmatic fara sa recadem in misticismul desuet al inchipuirilor din teama de necunoscut si viata. Ne aruncam in necunoscut nu ca aventurierii ci cu atitudinea unui explorator responsabil si delicatetea unui indragostit.

Poveste : Un mare bogatan ajunge la poarta raiului. Sf. Petru il intreaba cine este si el isi promoveaza statutul social afirmandu-si bogatia nelimitata care-i permite sa faca orice doreste.  In situatia asta Petru ii cere plata pentru dechiderea portilor si bogatanul baga mana in buzunar si nu gaseste decat doi bani. Revoltat  isi exprima consternarea, insa Petru il lamureste revelandu-i ratiunea evidentei; cei doi bani sunt singurii pe care i-a daruit in viata si care-i apartin de drept . 

 Legea naturii a strabatut mileniile in constiinta oamenilor chiar daca doar prin povestile nemuritoare ale omenirii si nu in faptele ei. Stiinta astazi doar o certifica si argumenteaza matematic reelevand ratiunea, inteligenta si maretia fiintei umane, fiintei planetare care ne contine . 



Un comentariu: