08 decembrie 2017

nu te intoarce, te asteapta trecutul.

Trecutul este privit istoric, abordare care ne ascunde adevarul "trecutului" asa cum este el.
Psihologic "trecutul" este vinovatie; intelectual este amintire, corporal senzatie, ca reflexii pe diferite nivele ale miscarii gandirii nostre. Orientarea gandirii in sensul obiectivarii dorintelor sau proiectiilor mentale promitatoare de putere si buna stare, sau pentru rezolvarea frustarilor psihologice sau neimplinirilor , realizeaza contacte cu radiatiile acestor structuri infoenergetice. Practic incepem sa rezonam cu nivelul vibrator al lor. Orice contact vibratoriu  la orice nivel de vrecventa si amplitudine, produce senzatii, placere/ neplacere.

Daca percepem aceasta miscare a gandirii proprii, individuale, vedem trecutul drept o cautare constanta a placerii si puterii, o miscare rutiniera care se intampla punctual ca actiune  proprie, generata constant de neplacerile asociate identitar. Practic rezonanta mentala cu frustarile si problemele nu ne conduce obligatoriu la rezolvarea lor;ca urmare orientarea gandirii pentru rezolvarea lor dupa anumite modele deja obiectivate formal si ca actiuni este irelevanta raportat la scopurile ce dorim a atinge sau cu intentiile si aspiratiile firesti ale fiintelor. Mai mult, vazand "trecutu" ca o miscare a gandirii individuale, o modalitate mentala de actiune,  mentaliate denumita, realizam ca acesta nu se este localizat temporal ci este impulsul punctual care determina reactiile noastre punctuale pe parcursul celor 24 de ore intre-o miscare in bucla.ca urmare denumirea de trecut genereaza o iuluzie a ceva care a fost si nu mai este  dar care se manifesta in orice reactie "prezenta" Aceasta iluzie ascunde miscare si genereaza irationalitate in comportamentul nostru, cunoscuta reactie la reactii, obisnuinta, care ne domina inainte chiar de a decide propriul comportament sau raspuns la provocari.

Mentalitatea sau fixarea gandirii, rutina acelasi mod de reactie la orice vine in relatie cu noi la orice nivel al percetiei este "trecutul fiecaruia' si il cara cu el ca pe o povara fara a fi constient de consecintele acestei rutine. Mentalitatea este prezenta in orice actvitate curenta individuala, chiar daca "modelul de mentalitate" filosofic, religios, traditional, etc difera si este interschimbabil tot din aceeasi structura a gandirii face parte sau are aceeasi standardizare care le face interschimbabile.-Palaria este aceeasi dar Maria poate arata diferit-.. Un exemplu al acestui comportament care nu rezolva vreo problema ci le amplifica este relevat de povestile celor divortati care schimba partenerii dar ajung in final la aceleasi rezultate; firesc, pentru ca mentalitatea relationarii lor cu partenerii este neschimbata. Unii "se dau batuti", accepta situatia cu simtamantul inutilitatii eforturilor proprii de a schimba ceva in relatii si joaca rolul fericitului in casnicie pe fata sau in ochii caruia se vede abandonul de sine asemenea cum in ochii leilor din custile gradinilor zoologice dispare scanteia libertatii lor.  La fel in ochii multor fiinte putem citi acest abandon mascat de exprimarea cu durere a unui "bine" inexistent in simtamintele lor. Acesti abandonati in viata nu mai au puterea de a rade cu toata inima si nici a plange din toata inima. "Caldutul" ca bine afirmat fara continut il folosim cu totii ca refugiu inchipuit a fi protector in expresia "mie imi e bine" sau " eu stau mai bine decat ceilalti" Da , sta mai bine, dar statul nu este binele. In fapt este ireal sa stai si o imposibilitate  in evidenta faptul ca totul se misca , totul vibreaza, radiaza , miscarea este spiritul. Cand incerci sa stai ( controlul gandirii si a "face tacere", a fi linistit etc) parcurgi drumul "inapoiului" nu stai. Gandirea facuta tacuta este gandire moarta.

Prezenta noastra nu are nimic a face cu statul sau obsesia statului sau conservarii unui aspect imagistic corporala sau unei circumstante a privilegiilor inchipuite (imaginate) ca atare. O afirmatie bizara este aceea ca "nu exista timp sau terecut si viitor" ci doar miscarea gandirii si snsul acestei miscari raportat la "eu" sau Prezenta spre care tinde ca interval orizontul evenimentelor consumate (denumit trecut) si al celor ce vor a fi consumate sau obiectivate, mineralizate ,etc, functie de nivelul lor energetic si vibrator,(denumit viitor), "Eu" ca si "Prezenta" sunt idei, miscari ale gandirii nu sunt puncte ci reprezentari punctuale ale unor tendinte ale gandirii, sau repere ale miscarii sale. Se cauta portaluri prin care sa fugim de consecintele propriilor actiuni si comportamente irationale in relatie cu noi insine, portaluri care sa ne duca in lumi unde problemele noastre sunt rezolvate deja ,ignorand faptul ca daca aceasta ar fi posibil, am duce cu noi problemele in acele lumi si ele ne resping ca invadatori. Sigur ca este posibil dar nu putem ramane acolo , ne intoarcem in rezonantele noastre cu problemele. Este evident ca numai fiecare isi poate rezolva problemele, nu asteptam de la nimeni ajutor sau salvare, nu putem fugi de noi insine, nici sa ne abandonam, oriunde mergem ne ducem cu noi- singura rezolvare este autocorectia. Asemanator modului in care un muzician are un anturaj de acelasi fel vibrator cu el tocmai prin educatia si vibratia sa si in acel anturaj nu pot sta cei afoni si grosolani in exprimare, (desigur pot ocazional sta in acelasi loc dar nu pot ramane acolo se intor in mediul lor vibrator).- asemanator, nu putem fugi in alte lumi decat daca suntem la acelasi nivel mental vibrator- avem aceeasi mentalitate cu lumea respectiva , aceleasi valori comportamentale.. Pentru cei care cred in solutia fugii de probleme prin psihoterapie sau tehnologi ii anunt ca ei sunt deja in "rai' starea de gratie existentiala sau libertate dar ca prin faptele lor puctuale si curente o parasec, faptele lor nu sunt la acelasi nivel vibrator cu al "raiului in care vor sa STEA" si-l parasesc.constant prin fiecare gand si reactie la rai.

Aceasta iluzie a "trecutului " si idolatria sa ne dermina sa cautam in tot felul de ruine si edificii de gandire sau sociale consumate energetic si moral, solutia sau secretele propriilor existente.O astfel de mentaliate sau modalitate temporala sau trecuta=consumata, ne consuma vitalitatea nu  o amplifica. Mai mult cautand in ruine sau mineralizarile faptelor noastre solutiile eistentei, edificam o societate minerala sau tehnologica si asta contravine propriei naturi biologice a existentelor noastre. Minciuna fundamentala este ca societatea (modalitatea temporala, mentalitatea relationarii intre indivizi)  este in slujba omului. Nimic mai fals daca recunoastem natura noastra biologica si natura minerala a edificiilor sociale. Mineralul a evoluat  trecand prin alte stari de agregare a energiei, vegetal, animal, etc si in simultaneitate si interactiune cu ele sustine omul biologic?  daca este adevarat asta omul prin ce face vrea sa readuca biologicul in stare minerala sau se opune evolutiei naturale a tuturor existentelor exprimate si la vedere. Oare omul face asta sau neomul? Ce este neomul? Totul este la vedere si clar ce este neomul se vede; daca nu in forma cel putin in actiuni si evident in simtaminte.

 Cand scriu "nu te intoarce" ma refer evident prin prisma consideratiilor anterioare la a nu orienta gandul spre "trecut sau viitor' si ai da intreaga ta energie/ atentie actiunilor gandului tau viu care este trup "nefacut de maini omenesti" ,cel mai inalt, maret, etc  edificiu universal al vietii. Orientand energia de care esti inconstient ca ai inspre faptele tale punctuale (faci un singur lucru odata nu doua- una faci, alta gandesti sau una spui si alta faci)  intrupezi conditia primordiala corporala. Asta nu presupune vreo limitare a gandirii ci da gandului tau putere de patrundere si intelegere a oricarui domeniu al cunoasterii stiintifice si psihologice asa cum este ea; traiesti in clasritate si intelegere in relatie cu cunoasterea- nu te mai supui neconditionat modelarilor morbide si malefice ale cunoasterii si nici nu te mai exalti emotional in relatie cu promisiunile iresponsabile ale cunosterii. Cunoasterea este o jumtate a unei intregimi si gandul tau este o intregime; ca urmare  "acordand atentia" (nu concentrand-o) faptelor punc tuale indiferent de nivelul lor vibrator mental, psihologic sau corporal tot ce vei exprima in propria existenta vor fi Intregimi, lucruri intregi asa cun natura ta este. Te vei reflecta si recunoaste in intregimile de tine exprimate sau facute, iar iluzia reintregirii prin lipiri, ingramadiri sau presare, etc va dispare din comportament sau mentalitate. Nu poti intregi ce este fragmentat si nici fragmenta ce este intreg- multumesc doamne pentru intelepciunea distinctiei dintre ceea ce pot face si merita sa fac si ceea ce nu pot face si merita abandonat ca efort al inutilitatii.

Nu putem trai in trecut sau din amintiri moarte de mult (idei consumate ca experiente care au devenit fecale- paradoxal imi amintesc ca R. Steiner afirma ca materia cenusie este materie fecala) si sa schmbam viitorul cum cred unii ca schimband povestile trecutului vor schimba viitorul- Aceasta miscare de fidela reflectare a experientelor consumate  argumentata de dovezile sau urmele lor mineralizate obtinute  stiintific , sau aceasta tendita de falsificare constanta a istoriei functie de cine detine puterea politica intr-o societate( istoria este scrisa de invingatori si nu are relevanta- invinsi sunt demonizati si invingatorii preamariti -ambele variante sunt fundamental imaginare fara substanta) , nu a dus si nici nu va duce societatea pe drumul dorit de membrii ei. "Trecutul care ne asteapta"  de fapt nu ne asteapta ca ne consuma, mineralizeaza, noi asteptam ceva ce numai singuri ne putem da.

Limbajul prin folosirea reprezentarilor simbolice este inadecavat exprimarii intregimilor asemenea naturii noastre Asemenea modului in care natura noastra fomativa  sferica nu poate fi inteleasa sau exprimata  de o natura lineara care ar simboliza elemetele ale sfericitatii. S-au cautat modalitati lingvistice care sa exprime cat mai fidel miscarile gandului uman (ex reomodul lui Bhoeme) dar nu pot fi extinse social si functioneaza in sferosfera. Acest limbaj prin simbolizare sau reprezentare ca si politicienii care reprezinta nu are legatura cu ceea ce reprezinta ;este doar un instrument si ca urmare faptul perceput au fost denumit "litere moarte" Aceasta reflectare a naturii simbolisticii ne relea un altfel de limbaj- litere vii.

 Imi atragea atentia cineva atentia ca pe internet sunt doar idei nu sentimente si avea dreptate. Atunci de ce lumea virtuala a internetului in care sentimente nu exista consideram ca este un mijloc de comunicare? Este o comunicare cu litere moarte folosite si rasintepretate , amestecate cultural intr-un limbaj care contine simboluri din aproape toate limbile pamantului redus  la astepectul stereotipiilor  si mercantilismului ca interes al vanzatorului de reprezentari verbal si orice altceva cu predilectie placeri. Unde este comunicare vie daca nu in interactiunile personale, directe? Ne simtim singuri fiecare, simtim singuratatea si durerea izolarii pe care nici o comunicare in virtual nu poate vindeca.Tinerii sunt captati efectiv, sunt captivi acestei iluzii a comunicarii si unei ratiuni mecanice , sunt izolati intr-o cunoastere in care stim totul despre nimic si nimic despre totul- extremismul cunoasterii care genereaza terorismul ei caruia toti cadem victime. Limbajul simtamintelor vii doar in interactiune directa poate si este folosit, dar cum sa-l folosesti cand toti stau cu ochii in telefoane sau calculatoare? Sunt absorbiti de acestea ca energie pentru a lor functionare si prosperitate. Cand se confrunta cu problemele existentiale reale, nasterea, dragostea,...., moartea , stereotupiile virtualitatilor nu ii ajutq cu nimic in pofida efortului lor de ale obiectiva , efort care produce doar conflicte, violente si crime. Cunoasterea sau limbajul nu are nici o vina ca orice instrunet, nu armele ucid. Fuga de responsabilitate in inchipuirea propriei maretii si superioritatii propriei cunoasteri nu ne rezolva vreo problema eistentiala. Educatia mintii poate conduce prin autoreflectare (simtul umrului) si meditatie(simtul adevarului a ceea ce este) la intelegerea cu noi insine fara acceptare. Duapa cum percepem fiecare informatia sau cunoasterea nu produce constiinta ( stim ca distrugerea padurilor este similara cu distrugerea celulelor pulmonare dar nu facem ceva), ca adevarata informatie se naste in constienta a ceea ce este-informatia stiintifica directa, simtamantul care genereaza actiune conforma aspiratiilor universale ale existentei, acorduri in intregime. Reiterati pentru sinele propriu acele aspiratii fata de care nu simtiti nici o opozitie, acele afirmatii care le confirma puterea. Simtiti vreo opozitie launtrica sau in spirit , vreun refuz al vietii si exitentei, al libertatii primordiale a fiintei propriirefuza cineva iubirea,  bogatiei si vitalitatea neingradita, refuza cineva tineretea propriei expresii corporale? Ceea ce este universal, sau universalul, adevar universal al conditiei primordiale a existentei nu are opozitie in spiritul niciunei fiinte umane si nu poate fi impiedicat sa nu se manifeste si corporalizaze

. Acordul atentiei individuale (accentuez pe termenul acord diferit de concentrare specifica obsesiei)  cu esentele simbolizate prin cuvintele de mai sus ne va releva cuvantul ca mijloc rezonator care ne poarta instantaneu in locul trairilor primordiale si simtamintele proprii  sunt vindecate de ranile irationalului ca relatii- ura si refuzul propiului sine asa cum este el indiferent de nivelul de profunzime sau superficialitatea a ceea ce denumim fiecare "eu" Fiecare fiinta umana exact asa cum este si arata  este adevarul in exprimare,celviu in viata. Adori sa arati sau sa fii altfel este sinonim cu a dopri sa nu fii caci expresia fiintiala in cea mai buna varianta proprie este fiecare asa cum este. Am auzit si chiar perceput direct o miscare a gandirii care ar reflecta ca fiecare  viata  are o moarte si ca moartea este o sinucidere in existenta. Sinuciderea este altceva decat un refuz a ceea ce esti in propria gadire si perceptie senzoriala? Prin "nu te intoarce" vreau sa spun inceteaza sinuciderea sau sacrificiul sinelui de dragul unor utopii  si virtualitati . Orice handicap existential este efectul unei autoreprimari si numai ce faci poti desface. Cand autoreprimarea inceteaza "nu te intoarce" incercand sa intrupezi ceea ce ti-ai reprimat pentru ca tot aceeasi miscaqre este si aceleasi cosecinta vei suporta;  de ex, cineva si-a reprimat sexualitatea din considerente de falsa moralitate religioasa si eliberat de reprimari va dori sa recupereze timpul pierdut si se va arunca in sexualitate fara discernamat. Eu vad cum tocmai astfel de comportament pe care acum il justifica prin recuperare a fost sursa care l-a condus la ideea reprimarii propriei sexualitati. A te intoarce in semna a confunda  asemanatorul cu diferitul, a te misca de fapt per aceeasi axa in sens diferit, tot prizonierul linearitatii ramai sau captiv comportamental unei naturi care nu-ti apartine. Nu exalt nici o extrema comportamentala ;daca ne dorim totul fara simtul responsabilitatiii ramanem in statutul de evnturieri fara discernamant asemenea conchistadorilor si vom sfarsi asemeni lor, vom fi stersi din existenta, sau ne vom sterge sau reprima omportamentul respectiv.

Daca ati trait vreo reprimare de orice fel, sau handicap in exprimare, mai intai cautati sursa ei , oare nu este implinirea propriei dorinte? De ce am dori asa ceva? de ce am uitat asta? Nu stiu raspunsul dar cunosc conceptiile mistico-bilistropcizate care ne indeamna spre sacrificiile sinelui, sau justifica ca raul este spre bine, etc. Eu nu vad aceasta miscare a unui rau spre bine: ce este rau este rau mie si oricui altcineva si ce este bun este pentru mine si oricine altcineva; Asta nu inseamna ca separ binele de rau si ma ocup cu binele si raul. Insemna ca polarizarea bine -rau este subiectiva si iluzorie, si ca vad iluzia asa cum este; raul ca iluzie rea subiectiva si binele ca iluzie buna  subiectiv si mai inseamna ca imi stabilesc proportia iluziilor pe care doresc si le experimentez, adica nivelul propriu de polarizare a energiei in reperele respective in asa fel incat sa raman in armonica individuala a contrariilor. Omul in conditia originala dupa cum percep si mi-a fost cofirmat si de altii este expresia miraculoasa (necunoscuta-exista pur si simplu) a echilibrului dinamic al tuturor fortelor universale (fractalul de echilibrium universal) exprimat corporal ca trup planetar uman. esenta formei si existentei umane este acordul sau echilibrul dinamic al fortelor universului unicului Spirit sau minte. Fara acest acord si echilibru sau fara trupul uman biologic, planul fizic nu exista ,  tot ce este nu este la vedere, evolutie nu este.Chiar daca trupul omenesc este distrus  din acordul primordial este refacut instantqaneu. daca am percepe cu viteza luminii trupul nostru ,l-am percepe ca pe un soare, daca percepem cu viteza gandului primordial il vedem trup. Lumina este unda si corpuscul intr-o pulsatie generata de interactiunile sale cu undele , energiile si corpusculii, corpurile substantiale. Intre om si lumina este o intimitate a carei expresie suntem constiinte de sine. Inteligenta creatoare a acordat rezonator si armoic-coeziv taote esentele din univers. gandire, constiinta, viata, emotii, sentimente, in proprotia in care opusurile se coroboareaza expresiv ca forma  si tot ce este s-a putut percepe pe sine asa cum este , si astfel miscarea evolutiei universale a fost generata, universul s-q extins si sedimentat formal in toate nivelurile de energie si echilibre dinamice sistemice.

 Ilia prigogine a luat premiul Nobel pentru revelatia faptului ca universul este structurat pe nivele de energie si ordine si nu pe haos cum se credea confundand imensitatea inconjuratoare cu" haosul". El a relevat ca intre aceste structuri energetice si formative exista o miscare de amplificaare a energie si ordinii proprii prin asimilarea energiilor  si expulzarea lor(pulsul sau inima cosmica) pana cand acumularile energetice produc o stare de distrugere a ordinii sistemelor respective dupa care sistemul se reordoneaza intr-o structura care sa includa si noile energii asimilate instr-o armonica strucutrala -formala si formativa de sine statatoare dar in continua miscare evolutiva. Oare nu asa se intapla si cu constiintele umane? prin experiente se imbogatesc dupa care isi schimba armonica structurii sau corpului constiintei pe un nivel de ordine si energie mai inalt? dar cei care se opun  , de ce o fac? mai intai nu sunt constienti ca se opun ,sunt hipnotizati sa o faca. Apoi repetitia experientelor poate imbogati o constienta de sine ? Nicidecum ,consumand ce e consumat ca trecut- amintiri moarte si violatoare- cum sa se imbogateasca. Apoi inductia refuzului si respingerii a tot ce este diferit si ciudat de neinteles sau incredibil.  De ex, refuzul unei structuri religiose, filosifice statale, comportamentale, etc a oricarei alte structuri religiaose, statale, culturale,etc este manifestarea grosolana a acestui refuz hipnotic al constiintei. Se pot insira multe explicatii, dar in fapt insasi structura sociala si motoarele ei sunt uzate, moral, ca eficienta , etc, intreaga structura sociala este in opozitie cu nevoile evolutiei individului uman, miscare, experiente  noi in toate domeniile ,etc Societatea vrea ca individul sa stea locului in banca lui sau la bancul sau de lucru si baterie , de contribuabil, dependent si  aservit ei. Cum asta nu este posibil , rasplata intarziata si conditionata a acceptarilor sale care vin in contradictie c u propria natura, se rezuma la o luna de vacanta si cateva ore de odihna domiciliara sau activa prin baruri si spectacole, statiuni. Curtea inchisorii sociale se numeste concediu si rasplata -voie- ti se da voie sa..., daca ai bani. Cusca zilnica are max cativa km patrati, perimetrul determinat de distaqnta de la domiciului si locul de munca pentru marea majoritate.  Omului i sa furat prin conditionare spatiul vital care este intregimea planetara, spatiul libertatii sau locul natal si oadat cu el si libertatea miscarii sale neingradite a conditiei primordiale. Vor spune unii ca poti calatorii neingradi in corp astral! E adevarat dar cati cetateni planetari mai pot si au nivelul energetic de a folosi aceasta posibilitate? Satulul nu crede flamandului si nici nu-l intereseaza -lui i este bine si el e superior celorlalti. Oare?

Revelatiile stiintei vis a vis de natura universului sunt acceptate si sunt exploatate spre a instrumenta noi arme si conditionari pentru inoceti. dar revelatiile cunoasterii directe vis a vis de natura fiintei umane sunt denigrate, demonizate, luate in deradere si minimalizate iar rebelii pot fi internati la nebuni sali se scoata libertatea din cap , advarul lor istoric, identitatea lor planetara, imbacsiti de droguri interzise liberului consum.In final vor fi reprogramati dupa modelul imbecilului comun, nepericulos pentru marile si superiorele interese si redati societatii. "Nu este semn de intelepciune sa vindeci pe cineva ca apoi sa-l redai societatii care l-a imbolnavit.". Dar aceasta situatie nu mai poate supravietui vietii. Sfarsitul lumii nu este sfarsitul omului ci renasterea sa in structurile conditiei primordiale, adamice dupa cum le-am reprezentat lingvistic.Eva(A)dam paraseste mormantul falsului identitar , din grota mintii cum spun poetii. Nu te intoarce te asteapta trecutul. Miscarea evolutiei umane este o miscare de inoire , de expresie pe nivele de energie si armonie  din ce in ce mai ordonate exprimand ordinea ordinii primordiale. Viitorul nu este cunoscut, falsul viitor este o reflexie reactiva a trecutului asa cum este considerat de fiecare; pagina alba a viitorului este scrisa de om, faptele fiecaruia il intrupeqza.

Cautati portaluri cand aveti la dispozitie cel mai miraculos portal "Eu Sunt-ul" fiecaruia..



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu