09 aprilie 2011

teme-te de dumnezeu !?!

Multă vreme nu am fost de acord cu aceasta indicatie considerand-o ilogică. Am descoperit ca este singurul motiv serios de teamă. Ştiţi de ce?
 Pentru că este intotdeauna de acord cu noi, nu ne contrazice niciodată. Dacă suntem stupizi , e  de acord, dacă suntem ignoranti, e de acord, dacă suntem răi, e de acord, dacă suntem autodistructivi, e de acord, etc. Nu vrea să ne schimbe sau să ne facă altfel decum ne facem singuri prin faptele noastre. Nu vrea să ne educe sau să ne salveze de noi inşine. Nu vrea să ne transforme din mofturoşii revedicativi si perpetuu nemultumiti in fericiti! E in asentiment cu noi aşa cum ne facem singuri si ne afirmăm singuri! Nu ne elucidează asupra propriilor greşeli de concepţie si comportament, nu ne dă mesaje si nici nu ne comunică adevarul. Nu are nevoie de noi dacă noi nu avem, iar lipsa de opozitie la noi, asentimentul său cu noi, este singurul motiv serios de teamă. Teamă care poate fi o tranbulină pentru harul responsabilitatii faţă de noi insine si faptele noastre. Suntem pe cont propriu! Slavă cerului că aşa este!. Măretia asentimentului nu poate fi explicată, doar traită! Numai Dumnezeu este!

2 comentarii:

  1. Asentimentul nu este obedienta "fata de" Acordul existentei fiintei asa cum este, nemodelata din exteriorul sau prin presiunilor intereselor, nevoilor ingradite si vinovatiei inoculate.

    RăspundețiȘtergere