01 iunie 2010

verbul zodiilor

Este atat de multa preocupare pentru zodia personala, preocupare care
atesta ignoranta promovata Tv. in ceea ce priveste astrologia. Fiecare, casca gura si urechile cand aude numele zodiei personale, iar cand se trece peste acest capitol si aude numele altei zodii numai daca este zodia unei persoane cunoscute, importante pentru el, casca iar urechile curios sa vada daca norocul altuia este mai mare sau mai mic, daca sortii ii surad mai bine altuia.Tot acest comportament este manifestarea unei complete confuzii si complacerii in ignoranta. Nu este ignoranta, stupiditatea, ci intoarcerea spatelui si tratarea cu indiferenta a celorlalte aspecte relevate de astrologie legate de propria persoana. Dar daca in loc de denumirile stupide ale zodiilor, menite sa ascunda mai mult decat sa releve, folosim alte reprezentari mai cuprinzatoare a despre ce este vorba in propozitie (propriile actiuni, reactiuni si conjuncturile lor) atunci, poate iesim din ignoranta academico-mistica pe care ceea ce nu cunoastem ne-o induce. In locul denumirilor cunoscute, vom folosi “verbul”, iar aceasta inlocuire ne va determina sa abordam mai pragmatic povestile televizate. Se mai pot folosi si culorile curcubeului cand intelegem culoarea ca informatie, forma si actiune, simultan. Dar aceasta abordare poate alta data, deocamdata, verbul zodiilor:

-Berbec sau “a initia”       -Taur sau “a avea”            -Gemeni sau “a stii”
-Cancer sau “a simti”        -Leu sau “a voi”                -Fecioara sau ”a critica”
-Balanta sau “a echilibra” -Scorpion sau ”a dori”       -Sagetator sau ”a intelege”
-Capricorn sau “a folosi”  -Varsator sau “a cunoaste” -Pesti sau “a crede”

Cu alte cuvinte toti “avem” toate zodiile, iar cele “personale”, ne arata care parte din aceasta totalitate am dezvoltat excesiv in detrimentul celorlalte, generand dizarmonii in propriul intreg, gelozii.Dar nu mi-am propus lectii nimanui sa dau, doar am observat interesul sporit pentru “rutina zodiilor” si consider binevenite in acest caz lamuriri, dragi prieteni iubitori de astrologie.

3 comentarii:

  1. Verbele sunt zodii, zodiile sunt copii nostri, copii nostri sunt culori. Presonal, inseamna a discrimina intre proprii copiii, generand gelozii si conflicte intre ei. Am inteles bine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca intelegeai nu mai intrebai! Intelegerea este o certitudine care functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Copiii nostri suntem noi insine, reflecsia tuturor faptelor noastre!

    RăspundețiȘtergere