02 aprilie 2020

dan gordin - alimentatia karmica

Daca  ne repezim la teorii, realitatea va fugi de noi si -cica- mai avem de trait ba una , ba alta...
De ce ne tot mutam dintr-un buzunar in altul credinta, hotararea si, cu predilectie uimirea, fara a le privi macar o secunda?

Acum ca am trecut cu brio testul poeziei pline - aparent - de un retorism ambiental, in timp ce-i facem cu mana un discret semn de ramas-bun, sa ne indreptam atentia catre principalii exponenti ai evolutiei noastre degenerescente: forma, culoarea si gustul. Am uitat ceva? Stiam ca stiti! Mirosul!  "Cei patru Cavaleri ai Apocalipsului" sunt plini de veselie datorita bancului nesfarsit pe care-l facem necontenit din propria viata. Noua nu ne pasa, dar , epocii Varsatorului in care am intrat deja, ii cam pasa. Aceasta Epoca este cea care ne poate ajuta sa-i transformam in  "Cei patru Crai de la Rasarit"

Avem atat de multe optiuni, incat nici un cefalopod nu ar face fata. Ori ne lasam mancati de intuneric, ori ne alege lumina.

Chiar daca nu mi-am pus cravata pentru a fi oficial, sunt obligat sa va reamintesc principalul motiv pentru care Amalthea- recte  Rodia Tilianu- nu recomanda carnea din 6 in 6 ore, in timpul mesei: ea, sarmana fibra este cea care ne ajuta sa pierdem legatura cu vietile anterioare. Este principala piedica - pentru noi - in verificarea tuturor teoriilor care pleaca de la "paranormal". Tot carnita ne da cate un picior cand incercam sa tinem minte ceea ce visam.

Sa nu elucubram! Mai intai ,nimeni nu a murit asa de profund din cauza carnii. Exista celebritati- cam toate generatiile care ne-au precedat- care s-au hranit "normal' traind pana la adanci batranete.Nimic condamnabil sau de neinteles. Faptul la fost specific insa acelei Epoci. Traim in alta etapa, cu alta vibratie. Procesul de adaptare poate cunoaste miliarde de forme Putem exemplifica.

A fost odata ca niciodata, un om. Deloc desavarsit, destul de banal, dar,... cautand perfectiunea. El nu crestea intr-un an cati altii in 10, chiar daca ii placea carnea. A venit si momentul din viata lui in care s-a intalnit cu ziua de apoi: a hotarat sa devina fitofag! Nu abordam acum avantajele. In rarele ocazii cand, contextual, aniversari, nunti, botezuri, inmormantari- simpatii inerente vietii, personajul nostru  intra in contact cu inamicul sau public nr.1. : se urtica instantaneu. De bucurie superb dezinhibanta nu avusese parte pana la luarea deciziei de a renunta la carne. Constatam ca mentalul poate fi educat sa reactioneze conform dorintei noastre. Vederm bine : daca vrem, suntem ajutati sa nu dam inapoi.

Un alt castig imens pe care-l datoram carnii este stoparea debutului procesului initiatic. Initierea nu inseamna sa mergi in templu si sa te dai cu capul de pereti 24 de ore pe zi , cu speranta de a deveni un profet care castiga la loto. Simplu exprimat, reprezinta dezvoltarea sensibilitatii  interioare, nu a celei datorata celor 5 simturi. Sensibilitate interioara inseamna constientizarea lumii interioare, cae traieste si se dezvolta odata cu noi, dar de care nu suntem constienti aproape nicicand. Este acea, ... "amintire de sine" , de care pomeneste Robert Earl Burton.

Nu putem incheia utilul nostru dialog, inainte de a mai mentiona doua idei asupra carora se vor apleca probabil, cei care-si pun intrebari. Aceeasi actiune da nastere acelorasi rezultate. Cantonarea intr-un singur menuu, de ex. friptura si cartofi prajiti- inseamna trairea unor actiuni repetitive nu doar in relitate ci si la nivelul imaginatiei.

In sfarsit, modul de alimentatie (  ce anume, in ce cantitate si-n ce ritm) este cel care poate contribui definitoriu la dezvoltarea vocabularului, a gandirii si a puterii asociative. Nu-i nevoie sa credeti ce scrie aici.Verificati! In concluzie, noi decidem - parafrazand un personaj celebru- ca maine va fi mai bine!

(publicat in revista Amalthea) Dan Gordin -Gangu pentru cunoscuti , este un caracter de o mare probitate morala si un prieten de nadejde; are nu numai usurinta cuvantarii si respectul sacru al cuvantului dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu