29 martie 2020

sanatatea

Sanatatea este lipsa bolii?
Evident "sanatatea" nu este lipsa bolii ci, nepretuitul har si dar al unei inteligente faptice relationale.  Sanatatea este denumirea a carei semnifiecatie o aflam abia dupa ce am pierdut starea corporala pe care o reprezinta. Evident sanatatea o constientizam printr-o "lipsa" a ceva, complet diferit pentru ca, nu avem nici un reper/cunostinta a ceea ce reprezinta

Aceasta cunostinta simpla si practica nu face parte din bagajul educatiei primite de marea majoritate a oamenilor;  desi exista in memoria omenirii dintotdeauna, se procedeaza in stilul Moromete, "ne facem ca ploua" ca sa se arda si ceilalti. Acest comportament "educational" este generalizat in toate domeniile existentei omenesti si ajungem sa apreciem "ce avem si suntem", abia dupa ce pierdem.

Calea naturala a existentei implica  cunostinte simple care sa ne permita actiuni concrete.
Insa aceste cunostinte sunt "culese si intelese" doar cu senzorialul propriu din "dotarea naturala"
Doar cu instrumentele cunoasterii rezonante prin natura lor cu domeniul de explorat, obtinem rezultate relevante intentiilor noastre.

Asadar sa  ne reprezentam  reperele, criteriile, indicatorii senzoriali ai sanatatii. Ca fii ai materiei suntem la inceput conditionati de natura materiei. Dar insasi materia prin legea sa inteligenta a evolutiei si pri mijloace in acord cu ea, ne confera statutul de fiii  luminii prin transformarea fireasca a materiei corporale in radiatie luminoasa. Noi percepem "lumina" prin acordul/ intelegerea/ claritatea perceptiei, distinctia  a  ceea ce e este, asa cum este.

Reperul zero. Omul sanatos nu simte niciodata corpul. Da, asa este si este confirmata informatia de toti cei care au cunoscut starea de sanatate, forma corp-sanatate, chiar daca, atunci cand "o traiau" habar nu aveau ce traiau; ca intotdeauna cunoasterea vine dupa experienta sanatatii-mintea de apoi. Asta releva si faptul ca sanatatea nu este o idee, un concept, o dorinta; am avea cu totii. Din proprie experienta si traire in starea  cea mai convenabila posibila, corpul " parca era facut "din aer; usor, "parca sarea ca o minge pe asfalt", nu simteam sub nici o forma existenta lui, era ca si cum nu ar fi existat, iar ceea ce exista era , bine inteles, doar... "nemuritorul eu=nimic senzorial"↫.


Primul reper al sanatatii este evident forma corpului convenabila care reflecta cel mai fidel ideea noastra de frumusete. Astfel sanatatea pemtru noi din punct de vedere senzorial este ceva simplu, o forma corporala, forma corp-sanatate . Orice deformare corporala indica parasirea starii de sanatate.
Daca avem in memorie imaginea formei corp convenabile, a formei corp-sanatate si deasemeni, imaginea formei corp neconvenabile, afectate, atunci si numai atunci, cunoastem cum am ajuns acolo
unde suntem ca forma corporala  rememorandu-ne faptele, rutinele zilnice, cunoscutele obisnuinte. Aceasta cunostinta ne determina  actiuni concrete de intrerupere a acelor rutine relationale, la schimbarea relatiilor si circumstantelor sub bagheta "bunului simt al masurii", cu dragoste si rabdare  cu noi insine.

Se spune, nu fara ratiune , ca atunci cand "arati" ceva- premeditezi sa "insemantezi" acel ceva. Daca ne dorim sa revenim la forma corp convenabila, ne putem "arata" noua, (cu semnificatia atentiei concentrate pe imaginea respectiva), pe noi insine in forma corp convenabila si este indicat in acest caz, sa ne punem in partea stanga cum stam pe spate in pat, fotografia imaginii respective, fotografia formei corp convenabile, forma corp a sanatatii, tineretii, pentru a pastra vie in atentie si memorie unde vrem sa ne intoarcem de unde ne aflam.( este o indicatie veche a iubitorilor naturii)

Reperul nr. doi este acela al unei digestii bune ; o buna digestie e garantia unui corp sanatos.
Cunoscutul naturopat sau bioterapeut L.Kuhne considera "indicatorul infailibil" al unei bune digestii↹→ testul hartiei igienice. Considera hartia igienica "piatra de incercare" a sanatatii observand ca persoanele sanataoase emana fecale fara sa se murdareasca. Cine "vede" prin acest test ca este sanatos, este fericit.

Reperul nr. trei- culoarea urinei.  In aceeasi categorie de repere a unei digestii "a sanatatii" se afla si culoarea urinei- cand urina arata ca si apa bauta atunci este reperul sanatatii. Probabil ca cei care urmau o cale care implica "bautul urinei proprii' treceau un test de sanatate. Ignorantii ironizau fara sa inteleaga ceva; Ignorantii nu se supun testelor, incercarilor, sunt expresia comoditatii, a lucrului de-a gata, a hranirii cu resturile de la mesele altora, iar "latratul lor" nu deranjeaza "ursii"; pe cei singuratici, responsabili cu existenta lor pe calea naturii.

Reperul nr. patru- claritatea globului ocular. Priviti in ochii unui "naturist" si unui "vegan", a unui om sanatos dupa criteriile de mai sus, fara deformari corporale, etc, si in ochii unui mancator de carne si semipreparate, de alimente fabricate, industrializate sau prelucrate tehnologic si imi veti da dreptate. Globul ocular al corpului vietuitor uman al sanatatii este translucid asemenea unui cristal fara impuritati. Dupa forma si structura dentitiei si lungimea tubului digestiv , omul se regaseste in familia fructivorelor- dupa obisnuintele alimentare induse nu se regaseste decat in marea gloata a suferinzilor.

Reperul nr. cinci- Libidoul si calitatea erotismului.  Sanatatea este putere/ energie care determina un comportament atent, delicat, calm/ rabdator, compasiv cu ceilalti si extrem de spontan in reactii, o intensitate a trairii greu de imaginat in  actual/prezent. Aceste calitati sunt inerente si obligatorii unei bune relationari/comunicari , iar in evolutia materiei erotismul are un rol foarte important in transformarile substantei. Orice comportament sexual brutal, neglijent, fara comunicarea/ acordul tacut al partenerilor (viol reciproc), sau doar pentru defulare insatisfactii si resentimente, sau autosatisfacerea placerii, sunt indicatori ai pierderii sanatatii. Informatia sanatatii este "in" natura, in legea si manifestarile sale ca un tot- nu in afara naturii. Sanatatea este evident revelata ca functionare armonica a intregului si partilor sale care se sustin reciproc. Pentru om relatia, comunicarea, determina o intregime evolutiva a constientei si cunostintelor sale, iar erotismul este comunicare la cel mai inalt nivel..

Desigur ca se mai pot stabili repere, culoarea pielii, atitudinea psihologica, alte "semne discrete", insa consider ca adevarata este recunoasterea si pentru asta avem destule repere clare
A nu recunoaste inseamna a neglija, a ignora otravirea la care suntem supusi si supunem fiecare propriul corp vietuitor al sanatatii , forma corp origine. Otravire inseamna orice amestec din exteriorul unei intregimi functionale de un anumit nivel de ordine si organizare armonica si coeziva, fie a unor materii, fie a unor informatii, care nu-s folositoare intregimii respective, invadand astfel cu "mai multul sau mai putinul" unor inutile prezente in sistemul respectiv. Asta ne conduce la a intelege ca responsabilitatea, cumpatarea si masura sunt garantii ale sanatatii corporale. Corpul are sistemele sale de curatire de invadatorii inutilitatilor, insa, capacitatea lui poate fi depasita de iresponsabilitatea si reaua ignoranta a individului orbit in orbirea generala. In mediul social otravit de astazi se promoveaza exact opusul cumpatarii si masurii- consumul excesiv si fara grija caci,... avem medicamentul necesar- mai mult consum⇆⇆ mai mult medicament, la toate nivelurile societatii . Consumam medicamente sau altceva, tot la consum ne intoarce- o ineptie in termeni pentru ratiune si o noapte a mintii pentru constiinta.
La fel de remarcabil este ca sanatatea sau, revenirea la forma corp sanatate este in puterea fiecaruia fara  opreratii sau doftorii cand, ne asumam procesul si lucram in acord cu legea naturii de preschimbare a materiei, evolutia masei/ spatiu vital in vietate- asa numitele practici de curatire sau detoxifiere de  materii straine/morbide. Corpul este intotdeauna gata sa indrepte greselile.
Metoda relevata de intelegerea proceselor otravirii inconstiente, sugestionate iresponsabil sau interesat, implica trei pasi simpli:
                                                     -incetezi aducerea de materii morbide in corp
                                                     -ai rabdare si corpul elimina 'strainii' sau inutilii din corp; care de fapt- "se vor afara" si ei, corpul nefiind mediul lor de confort, spatiul lor vital in ordinea naturii.
                                                     -iei masuri de sustinere a corpului pentru accelerarea  eliminarii intrusilor.
Pentru toate aceste" masuri si greutati"   ceea ce cu adevarat conteaza este puterea de a o face sau puterea de viata. Nimeni nu o poate face in locul tau si toti terapeutii sunt in acord cu faptul ca vindecarea depinde doar de puterea de viata sau vointa de a trai.  A te complace sau a ignora starea formei tale corp este lasitate, teama de viata, vointa furata. Suntem unde suntem cu ratiunea de a vindeca locul, de "a-l resfinti prin faptele noastre"  Ce alta ratiune ar putea avea cel viu/viul in aceasta societate cadaverica?  In corp nu exista informatii ciudate daca nu exista si materii ciudate- ori in planul materiei suntem zei- materia asculta de noi- asteapta porunca 'separarii apelor".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu