30 martie 2020

puterea de viata

Capactitatea de prefacere/refacere a corpului vietuitor o cunoastem explicit prin termenul de putere launtrica de autovindecare sau puterea  sistemului imunitar.
In fapt o denumire explicita, simpla si practica este aceea de "vointa de viata". Am putea folosi si termenul de "intentia de viata". Numai o cunostinta simpla si pe inteles determina o actiune concreta, iar actiunea individuala inseamna evolutie, de aceea voi folosi termenul de "dorinta de viata"

Pare un truism a vorbi astfel despre dorinta de viata ca si element cheie al capacitatii de regenerare/refacere celulara si forma corp convenabila, forma corp a sanatatii, deoarece ⇉ toti dorim asta!! Insa observatiile nepremeditate in a gasi ceva, dar active, ne releva pur si simplu, graba cu care corpurile vietuitoare omenesti, intr-o veselie aparenta, se intoxifica/otravesc cu mana lor ca intr-o mobilizare generala,  cheltuind sume mari si greu castigate pentru cumpararea  otravurilor.. faptele releva  ca nu toti dorim sanatate, viata!!

Nu voi continua pe acest aspect ci, pe semnificatiile "dorintei/ vointei /puterii de viata" nascuta din intentia intentiei, viata/ corp vietuitor. Fara  exceptie , vindecatori, terapeuti, medicii recunosc ca adevarata in-sanatosire depinde si este rezultatul doar al "puterii de viata" a individului uman.

Foarte multi oameni, incetul cu incetul, fara sa realizeze, isi pierd din dorinta de viata si ajung intr-o stare/faza in care "isi cer moartea"- se roaga de Dumnezeu sa-i ia la El.

Aceasta miscare de diminuare a dorintei de viata este direct proportionala cu degradarea si diminuarea capacitatilor expresive ale corpului vietuitor. Astfel se naste contradictia paradoxala dintre dorinta sanatatii si pierderea ei- desi afirmam ca sanatatea este determinata de dorinta de viata.

Reelevez in continuare adevarul conform caruia, capacitatea de a ne vindeca, continua prefacere/refacere celulara sau regenerarea corporala depinde doar  de dorinta de viata. Afirmam ca ne dorim sanatate- nimeni nu refuza sanatatea si totusi nu avem dorinta asta , sau mai bine zis, puterea acestei dorinte este sifonata in alta parte- fara sa ne dam seama, sau cu stiinta. Este determinant pentru rezolvarea oricarei situatii sa nu cautam solutii ,ci, sa "vedem' cum se genereaza situatia respectiva, ce o produce, cauzalitatea ei in stransa legatura cu noi- atat de "stransa" ca nu o mai vedem.

Dointa de viata (implict sanatatea) este sifonata prin mecanismul neimplinirilor.

Este acesta un mecanism necunoscut? Nicidecum, il practicam cu totii.

Se  stie ca "multumirea face mintea linistita si gandirea relevanta, trebuincioasa";
acelasi lucru sau evidenta poate fi exprimata prin- nemultumirea agita mintea si face gandirea irelevanta, inutila. sau irationala.

Observatia exprimata mai sus sub cele doua forme complementare poate fi a oricarui psiholog integru si deasemeni este mostenirea lasata de marii observatori ai lumii.
Aceasta observatie simpla pe care o poate face oricine, nu este in schimb la fel de comuna sub aspectul valorii sale, pentru ca, ne releva ce face "mintea si gandirea"- termeni abstracti.
Sanatatea,  cum am spune, este O Cale pentru "Mens Sana", sau calea implinirilor, calea multumiri ( a nu se confunda cu automultumirea) si pentru o mai limpede si simpla intelegere , am sa denumesc aceasta cale "bucuria de a trai", sau "calea multumirii in viata", "fericirea de a exista". (alegeti ce denumire va convine).

Cand "maestri spirituali" indeamna la  a multumi pentru tot ce avem, au ca tinta a ne conduce spre bucuria de a trai care nu este o autosugestie fatarnica care sa acopere ignoranta/ nestiinta/orbirea, ci, este starea pe care o cunoastem ca entuziasm??. Entuziasmul este  specific copiilor sanatosi (regret ca am fost nevoit sa adaug dupa copii si sanatosi nemaifiind un pleonasm), iar pentru ca intelegerea sa fie puternica, va amintesc ca entuziasmul este supranumit si "Luminma de Aur", iar in stiinta geneticii este cunoscut prin supradenumirea "Inelul de Aur", denumirea unui sir de condoni responsabili de regenerare celulara accelerata. Dar,..., ce sa facem cu stiinta asta complicata? Nu ne inspira o actiune imediata , individuala, in sens evolutiv si sanatos!

Fac efort sa nu speculez, desi este o joaca cu cuvintele, nu este fara ratiune si pragmatism in legea naturii sau evolutiei materiei. Inteligenta este recunoascuta prin capacitatea ei de a realiza edificii marete la propriu si la figurat, folosind "ceva" foarte simplu si foarte mic . Printr-un lucru simplu isi cladeste edificiile printre care se numara si cel mai maret- corpul vietuirii umane. ("cine a aflat lumea, a cunoscut trupul,...") . Din aceasta perspectiva prezint Multumirea/Bucuria, Nemultumirea/Tristetea, ca forme, ceva  foarte mic si simplu, pe intelesul tuturor si care tocmai prin acest aspect genereaza actiuni concrete la nivel individual cu consecinte individuale.

Sa facem o recapitulare sintetica
- puterea de viata este si puterea sistemului imunitar al organismul si puterea prefacerilor materiei prin digestie in ceva deosebit.
-puterea de viata este forta, elementul principal in orice activitati legate de regenerarea celulara a corpului vietuitor.
-aceasta forta proprie oricarui organism viu,  (numai acestora), este sifonata/folosita in alte scopuri decat cele ale ratiunii existentei sale si astfel apare disfunctia/boala/ degradarea corpului vietuitor.
-mecanismul neimplinirilor/ nemultumirilor este o rutina comportamentala, generalizata/obisnuita, a gandirii- un program de lucru al gandului care executa si livreaza neimplinire ca stare generala  a mintii-trup omenesc.

Lipsa de acuitate a perceptiei ne face sa confundam bucuria cu satisfactia si vom denumi evident  nemultumirea insatisfactie, pe  cand intr-o observatie atenta, nemultumirea ca stare generala nu poate fi recunoscuta si denumita pragmatic decat tristete/stres si in forma acumulativa depresie, decat cand esti in afara spectrului sau. Aceste elemente simple  ascund mecanismul neimplinirilor , forma sub care am denumit pierderea vointei de viata , a puterii vietii individului. Este evident pentru cine vrea sa vada , mecanismul/programul neimplinirilor lucreaza gradat, fara sa doara pe cineva, se acumuleaza dormitand si cand se trezeste "ne manaca de vii" cand ne este lumea mai draga.


Nemultumirea evolueaza  prin motorul  acumularii, a maimultului obsesiv, maximizarii profiturilor, etc. in mecanismul sifonarii puterii de viata a coropurilor vietuitoare. Vindecatorii cunosc ca rezultatele eforturilor lor nu depind de ei insisi ci de vointa sau puterea vietii individului. Este o afirmatie celebra care ne spune "orice boala poate fi vindecata, dar nu si orice bolnav" Cu alte cuvinte, starea de sanatate a unui corp vietuitor uman depinde si este direct proportionala cu Bucuruia de a trai a individului, cu Bucuria si Entuziasmul actiunilor sale, dar fiecare are doar ce alege. Toate aceste elemente le gasim intacte ca repere ale sanatatii, la copii. Cum se pierd de se ajunge la batranete? Este obligatorie miscarea asta? De ce se ascund aceste repere ca repere ale sanatatii, explict exprimate si la indemana tuturor ca atare? Am mai face ce facem cand ce facem nu ne entuziasmeaza si bucura stiind- constienti fiind- ca ne risispim viata/ sanatatea astfel?

Fatarnicia, ipocrizia si minciuna  "mai marilor  omenirii" prin care produc si mentin orbirea,  permite raului sa se dezvolte in lume. Aceasta orbire pot descrie sub o forma simpla care sa produca actiune, efecte- "Cine crede ca poate perfectiona natura, lucreaza in propriul deficit", este o minte slaba sau una autodistructiva.

Dezvoltarea pe care a luat-o societatea este una care a indepartat oamenii de ei insisi, i-a scos pur si simplu din legalitatea vietii intr-o miscare opusa legilor simple si luminoase ale naturii umane iar consecintele se vad- cresc nr. de spitale, ospicii, fabrici de medicamente si inschisori. Credeti ca nu se cunosc statisticile, ca nu se stie cauza?  Eu unul nu cred; se ascunde;  cauza incalcarii legii naturii este cunoscuta; se face tam-tam cu asta prin saloanele ecologiste, ale  "doritorilor de salvatori ai lumii", ale iubitorilor de animale, etc. Se ascunde adevarul consecintelor acestei incalcari de dragul profitului de imagine si cont bancar pe seama bolii si mortii?.  Omenirea a inceput sa arate ca o masa nesemnificativa si fara valoare de indivizi capabili sa cumpere orice, sa faca orice, sa se sinucida lent sau violent, doar daca, sunt "interesati" sa o faca. Interesati sunt de o utopie/iluzie a unui magician celebru ce cu maiestrie  manipuleaza - fascinatia grandorii. Fascinati de iluzia grandorii promise , vor face orice li se va spune si se vor otravi singuri numai daca li se spune ca este  O.K.  Apoi vor cumpara medicamentele care li se spune ca-s O.K., iar pentru toate astea vor munci ca sclavii pentru ca este O.K. sa muncesti, l-i s-a spus ca "munca a creat pe om";  muncesc pentru o alta iluzie -banii.(mai bine zis in loc de iluzie este scamatorie) ca apoi pe acestia sa-i inapoieze pt cumparaturile mai sus enumerate. Consecintele?
In loc de cultura cuvantului-distractie (atentie furata ca semnificatie a actiunii)
in loc de alimentatie-mancare fabricata.
in loc de bucurie-satisfactia pierderii celorlalti
in loc de sanatate-sfatosenia bolnavului
in loc de libertate- inchisori, in loc de sanatate-spitale, de constiinta-religii, etc
in loc de existenta-viata netraita.
Nu mai insist ca nu m-as mai putea opri cu analiza a "cum nu se face"; atat de vast este domeniul; revin la mecanismul nemultumirii.

Acest mecanism este evident unul psihologic cu semnificatia de -energie vie in miscare de sine statatoare si evoluand formal in acelasi timp/impreuna. Am putea intelege simplitatea psihologicului astfel,  ca sa nu mai ajungem la psihiatru.
Afirm asta pentru ca releva un lucru simplu, banal si anume acela ca, inspaimantatorul cuvant pentru multi din cei care-l folosesc ascunzand prin folosinta lui "golul de continut individual" legat de semnificatia acestui cuvant -evolutie- nu inseamna ceva misterios ci o miscare prin care formele se nasc si se  preschimba intr-un sens de "mai frumos' , functional in acelasi timp/impreuna.
Modelul dupa care evolueaza, se misca formele, este cel al 'esteticului functional" Miscarea opusa evolutiei este dupa alt model, cel al iratioalului inutil.
 Psihologia sau psihicul colectiv al omenirii- este o stare forma- sau forma stare- adica repaosul si miscarea formativa in acelasi timp,  ca stare relevata unui observator.  Astazi , forma stare relevata oricarui observator; este ceea ce denumim "Disperare' sau moartea sperantei..

Mecanismul nemultumirilor a inceput sa dea rateuri? Omenirea/omul "s-a prins"- cum spun copii cand au inteles ceva- de inselaciune? Ca sa fie cat se poate de clar, (desi am convingerea ca nu poate fi clar pentru toata lumea), voi releva acest mecanism observand comportamentul dorintei.

Eminescu copil fiind cutreiera paduri si a ajuns poetul natiunii; copilul de astazi cutreiera moluri si va ajunge superechipatul tehnologizat "soldat" al zilei de maine. Oare pentru ce va lupta el?  Pentru optimizarea dominatiei tehnologizate asupra lumii, pentru salvarea pamantului! Aceste texte de duzina au efect psihologic - adica asupra copiilor au influente; le pune in miscare energia spre a o formaliza conform modelelor de succes  care li se  repreprezinta.Nu vor avea nici o sansa de a auzi macar despre "orientarea simturilor'- "-Cum sa ma las eu ghidat de simturi cand am la dispozitie un superbinoclu si supersenzori la masina? Auzi prostie! Sa ma las condus de simturi. Dar asta are toata lumea , pe cand super costum super tehnologizat, numai EU am." In natura umana informatiile relevante sanatatii mintale si corporale, vietuirii si evolutiei formei corpului, numai simturile aduc fiind rezonante cu natura si de aceeasi calitate. Excitantele si energizantele, x-treemul emotional, corup "Santinele Simturi" de la "poarta raiului" corpului uman si incepe distractia care se termina cu suferinta. Sacrificati suferinta de dragul bucuriei de a fi!

Natura reflectata in constiinta omeneasca este inteleasa ca ordine, armonie, frumusete in dinamica inoitoare sau ca evolutia formei corporale omenesti..
Fara discernamant si simtul empatiei, fara simtire sau rezonanta energiilor emotionale ale corpurilor vietuitoare indiferent de organizarea ordinii lor din campul vietii planetare, esti expulzat efectiv intr-un camp rezidual amorf mineral in care miscarea este instrumentata ca tehnologia in baza doi, a carei evolutie conduce la costume tehnologizate, apoi implanturi tehnologice corporale, la pierderea oricarei dinamici emotionale sau sufletesti, la pierderea aspiratuilor umane universale, a tot ce este considerat ca fiind caracteristica a tot ce este denumit Viu. Aceasta varianta este o extrema de care constiinta omeneasca a fost avertizata de cand a pasit pe calea asta parasind legea naturii si incercand sa  stapaneasca, sau "perfectioneze natura". Cand alegi sau, ti se inoculeaza hipnotic valori straine de propria natura, natura viului care ti-a dat viata si constienta de sine , alegi un comportament mental al denigrarii si diminuarii importantei sentimetelor si simtamintelor, a simturilor in viata ta. Mai mult acest comportament implica, premediteaza simtamintele ca dusmanii ratiunii -fara sa specifice a carei ratiuni? A ratiunii conditionarilor fiintelor umane nascute libere?
Aceasta rutina comportamentala de care majoritatea  celor ce au ales-o drept cale in viata lor fara sa fie macar constienti de ceea ce  au ales,  este programarea gandirii, program denumit de mine  "Programul Neimplinirii" ; acesta produce si livreaza -nemultumire, simtamantul neimplinirii, inutilitatii si  nedemnitatii care omoara. Aceasta  este reflectarea actiunilor sale in  constiinta si energia OM.

Tinand cont de opozitia la viata si sanatatea existentelor a acestui program/ rutina comportamentala, intelegem simplu, clar,  de ce "cu trecerea timpului"  pe care dam vina fara sa aiba vreo legatura cu faptul, ne pierdem forma corp sanatate-  desi dorinta ramane - dorinta nu este reflectata si in faptele individzilor. Cand doresti cu adevarat sanatate si viata, existenta, ce valoare mai are obisnuinta fumatului, bautului de alcool,  mancatului aiurea, barbariei comportamentale nascute din falsa impresie/sugestie a unei superioritati individuale, consumerismul ? Ah!; este ceva mic si nesemnificativ comportamentul asta? Dar ce, micutul si invizibilul, dragutul  virus la moda, nu a reusit ce nu putea reusi vreun urias, nu a blocat activitatile lumii?  Orice discontinuitate este un salt evolutiv. Simtamantul neimplinirii este si mai mic decat virusul la moda si activitatile sale discrete fac ravagii si mai mari- produc discontinuitati in  miscarea civilizatiilor. Puterea/ dorinta  de viata nu este cu dea sila , poti usor renunta la ea . Lipsa acesteia este cronica , nu doare, iar cand devine acuta, nimeni nu are vaccinul pentru ca nu exista alt vaccin in afara de tine insuti.

Este un paradox al Libertatii fiintelor omenesti aceasta abilitate de a fi impotriva naturii lor existentiale. Insa credinta ca altcineva ii va opri la un moment dat cand este foarte periculos sa continuue, este desarta.
Nu speculez inutil stiintifico-fantastic, ci, doar relev scenarii ale acestei cai paralele cu calea naturii= calea armoniei fiintarii intr-un mai mare continator, sinarhia organizarii biodinamice a existentei- careia se opune schemele ierarhice de organizare ale programarii gandirii conf. programului nemultumirii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu