13 ianuarie 2020

evidente nongandite

A arata inseamna a insamanta o premeditare.
Regula este ritm- nu este o data a vietii fiecarei zile a majoritatii  oamenilor pe pamant sa auda de la ceilalti: esti cauza ;fii bun si fa bine; regula este ritm.

Educatia publica ne invata (arata , insamanteaza) cum sa gandim/facem si nu cum sa traim.

Ceea ce e bun vine de la un"pentru ca" si ceea ce nu este bun vine  de la un "din cauza ca"?

Stim nimic despre constiinta; de ce daca ni se spune, ea pare a fi "calea"?

Care este rolul naturii in om?. Raspunsul este un contrargument solid la viziunea conform careia omul pentru a supravietui si evolua a trebuit sa lupte cu natura, releva un fals, o magarie intr-o lume in care circul este inchisoarea altor fiinte frumoase.

Omul-natura va fi cel mai important concept al omului, nu cel al timpului ci, cel al magiei; natura/originea omului fiind amagiei- nu a religiei ci, a energiei= prim reper al gandirii corecte si suficiente despre omul/natura.

Ce este cu adevarat magia? O cunoastere prin exercitiu nu una prin acceptare, copiere.

Avem un fundament al cunoasterii invizibilului mai degraba decat al vizibilului? Necunoscutul inaintea cunoscutului? Toate astea nu descriu o lume pe care traim deja, lumea visului?

Despre vis ar trebui sa avem scoala publica si templu. Lumea deja este impartita intre magic (imaterial, imperceptibil) si non magic (material,perceptibil)

Magia este energie si magia este vis, la fel ca si materia ; ambele sunt perceptibile si controlabile. Magicul este functie, este util; resursa energiei/magicul  este prima sursa a puterii. Cine rade la urma visului rade mai bine.

Alegerea timpului ca fundament al cautarii umane a generat cea mai crunta boala: frica. Frica inoculata prin educatie si teologie publica, laica si religioasa.

Timpul nu este numai trecere ci si miscare, miscarea unui receptor,   a unei constiinte in spatiu.  De ce in gandirea publica nu este acceptat primul miscator, primul emitator si prima receptoare- (unul nu se poate face pe sine si trebuia sa o faca pe una)-celalalt /cealalta, necunoscutul si necunoscutele.

Timpul nu este, asa cum ne arata si stiintele moderne, o cauza a lumii ci, un efect al ei;  timpul nu e linear ci in cel mai rau caz circulat; timpul cuantic este reversibil, infinit si etern. Cuanta este partea, la fel cum si omul este. Asadar,  viata este si ea in cel mai rau caz circulara, dar, conform unei posibile biocuantici, reversibila, infinita si eterna?

Inlocuim cauzalitatea si fundamentalitatea cu originea si inlocuim timpul cu magia.

In matematica posibilitatilor (nu a probabilitatilor), daca timpul este circular, posibil continuu, fiecare  clipa posibila, perpetuandu-se (posibil), inseamana ca universul isi aminteste de sine.
Daca nu, presupunem sine qua non ca se probeaza eternitatea fara constiinta.  Existam putin, traim etern, efectul  axiomaticii  unui creator fara constiinta. Asa sa fie?


( culegere din "Intrebari intrebatoare" de Razvan Supuran  )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu