17 martie 2019

puterea fara discernamant este inutila.

Ce poate fi mai fireasca indrumare, vindecatoare in constiina umana, decat aceea de a iubi pacatosul, sau aproapele care -ti reflecta rutina pacatului pentru a o inceta tu insuti si a parasi starea hipnotica a gandului viu intrupat de fiecare in adevarata fratietate umana?


Cunoastem indrumarea respectiva cu totii. Ignorarea ei in atitudinea si comportamentul  din perceptia colectiva oficializata, releva ca posibilitati doar doua.: ori jucam un teatru de prost gust al seriozitatii identificati hipnotic, ori jucam un teatru al perversitatii constienti de el pentru un profit de imagine absurd/virtual/ efemer ca efemeritati individualizate. Ignorarea, in ambele cazuri, releva cat de adanca este identificarea cu conceptia inexistentei, conceptie  din care-si trage puterea sugestia si actiunea indentificarii cu ideea, sau teama care modeleaza gandirea irationala,  denumita si cunoastere psihologica,  conceptie care ascunde  gandirea cunoasterii universale, denumita stiintifica, de unde si denumirea de con stiinta .

Con psihologie nu am auzit; Asta releva ca psihologia (sau eu-l cunoasterii psihologice, psihologul ca identificare si instrument ), este um mediu al reactiilor denumite emotii, o stare amorfa in energia omului care se autointretine prin teama si speranta, o umbra istorica. Asta nu este afirmatia implicita a raului emotiilor sau negarii lor, ci o reflecatre a perceptiei lor ca reactii, "in urma evenimentelor"

 Nu afirm ca fara emotii putem trai mai bine ci,   ca sunt necesare a fi integrate inteligent de fiecare in propria existenta drept consecinte ale actiunilor gandirii/ comportamentului, atitudinii sale . Nu afirm nici ca daca nu avem emotii sau ne separam de ele, daca le reprimam,  insemna ca nu existam, ca nu exista simtaminte si sentimente/asentimente ca actiuni la un anumit nivel de profunzime a fiintei.. Spun doar ca emotiile sunt  viata apei din care daca bei nu mai insetezi, sunt mediul exterior si vedeti cum politicienii ca sa manipuleze votul folosec emotiile sau campul actiunilor psihice exterioare. Demonizarea si victimizarea sunt actiuni ale generarii si canalizarii emotiilor multimii in scop personal al celor putini, excrocherie emotionala. Observam cum excrocii emotionali se feresc sa  arate sau manipuleze emotii, adica sa fie la randul lor manipulati si arata "o moaca" de sobrietate serioasa si falsa responsabilitate, falsitate  scoasa in evidenta de  vorbele lor care sunt doar sugestii denigratoare menite sa directioneze violentele amplificarilor emotiilor dusmanoase asupra unei tinte alese ca "tap ispasitor"..

Tehnica Tapului ispasitor este una foarte veche, este tehnica  prin care  rabinul, dervisul, vraciul, samanul, etc, inteleptul comunitatii conducea un ritual de curatire mentala si emotionala reflectand in concret ce se intampla in nevazut sau gandire. Fiecare membru al comunitatii alegea un lucru  pe care-l "incarca cu tot raul lui" si devenea astfel -"lampa duhului rau"iar  suma acelor lucruri era pusa in spinarea unui tap si alungat in desert sa piara cu rau cu tot. De aici si asocierea comica a dracului cu tapul care sperie naivii si si supara pe Lucifer. Astazi aceeasi tehnica este folosita si inteligent pentru a ajuta copii sa-si constientizeze problemele prin reprezentarea lor obiectuala in percetie  ( E usor sa intelega eeea ce vad si dificil sa inteleaga starile si gandurile asociate fratilor, parintilor etc- o mama imi povestea bucuroasa cum fiul ei a incetat sa creada fratele  dusman  cand i-a reprezentat obiectual situatia si i-a aratat cum  fratele si el nu ocupa acelasi spatiu si nu are motive de gelozie sau competitie)

De aici pana la a asocia o fiinta umana cu tot raul unei comunitati intregi , cu cauza si raul in exprimare fizica a unui individ uman, este un pas de o cruzime de neacceptat. Un astfel de individ , oricine ar fi, sub povara asocierii repetitive prin cerbiciea unor afirmatii lipsite de argumentele faptelor, sau cu argumentatie imaginara, se va comporta la un moment dat, sau va avea explozii irationale  si pe acestea demonizatorii le vor folosi ca argumente ale afirmatiilor lor.

Ceea ce este bine de reflectat este ca soarta "tapului ispasitor' este condamnarea la moarte la propriu;  moartea politica, economica, psihologica , fiziologica . Asta ne face complici la crima pe toti cand sustinem emotional, in gandire, fapte , demonizarea cuiva. Este cunoascut ca poporul sustine pe cei atacati, mai slabi, sau ca sarim in ajutoprul celor  in nevoie. Faptele bune ne trasforma in eroi si sant la vedere, apreciate. De multe ori instinctul binelui si impulsul ajutorului celui in nevoie  se exploateaza  de un fel de "colectori"," preceptori ai binelui care se impoziteaza."  , Faptele rele , nevazute, ascunse in fraze sforaitore ale promisiunilor iresponsabile, in lozincile demonizarilor, judecatilor de nonvaloare de tot felul, in ce ne tranforma?


 Observam cum desi  stiinta  demonizarii (a demonilor) si victimizarii (a victimilor) este relevata constiintei colective , sunt multimi de tineri si nu numai care o practica sau, careia ii cad victime in numele unor utopii sugestionate perfid ca promisiuni si sperante elaborate  prin PIR  si atasate unor indivizi- instrumente ale unor interese ascunse cu mare grija. Fara reactii emotionale  la stimuli straini individului ca motivatii, multimile nu se misca si enerveaza manipulatorii ca nu vin la vot, ca nu tradeaza "busola morala' proprie.  Nu incit la a nu merge la vot ci dimpotriva,  invit la discernamantul votului fiecaruia. Nu exista om bun sau om rau , capabil sau incapabil si cu atat mai putin numai bun si numai rau si Discernamantul indica cu precizie preponderenta binelui sau caracterului integru si preponderenta raului sau caraterului perfid al tradatorului. Un graunte de bunatate in plus in noianul de bune si rele ale emotiilor, catareste cat toate cele  la un loc care se anuleaza reciproc. Caracterul conteaza, este picatura care inclina balanta.Caracterul este tacut de cele mai multe ori si intotdeauna usor de recunoscut cand se exprima..

Aceasta alegere inteleapta a discernamantului si nu a pacatului aservirii neconditionate vreunei structuri de interese de putere, se poate face in momentul echilibrului emotiilor sau "linistirii sufletului" ,moment in care se deschid "ochii busolei morale"" Ochii  propriei bunastari reale in care "votul bun" este pentru comunitati nu pentru sine,   care este binele.. Sa nu se confunde  "alegerea" - cu sacrificiul personal al binelui sau sinelui. Sacrificiul binelui, sinelui personal este alegerea de pana acum ca rezultat al inductiei hipnotice al unui interes obscur./efemer/virtual/utopic al fragmentarii gandirii prin separarea ei de fapte si  a condus la discriminare culturala mai rea decat cea economica care i-a urmat. Faptele nu pot sa minta ca si Dumnezeu, insa oamenii mai smecheri decat Dumnezeu, isi  permit sa minta. De aceea cunoastem afirmatia "faptele apostolilor" nu  vorbele lor. Din motive de boala si saracie de grad inalt (multa bogatie) si faptele lor au fost povestite deformat ca extraordinare cand erau de un firesc posibil fiecaruia.

Tehnica demonizarii/victimizarii se aplica impotriva unui individ , unei comunitati, sau unei tari, sau chiar comunitati de tari, de religie, de cultura, de traditii si genereaza semintele genocidului asemenea celui ecologic..
Ce este inacceptabil, este participarea unor membri ai comunitatilor respective la demonizarea comunitatii si la fel de inacceptabila este  acceptarea membrilor  acelor comunitati a imaginii fabricate prin demonizare. Cand asta se intampla comunitatea va dispare. , va muri asemenea tapului ispasitor in desert. Desigur ca am vazut in Zorba Grecul la moartea Bubulinei, corbii lacomiei care i-au luat si fata de masa de sub cosciug; moartea unui resursa altuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu