18 martie 2019

globalism/ nationalism

Vazute separat sunt doar doua isme, mirosuri neplacute.
Daca globalizarea insemna disparitia artificialului granitelor, libertatea individului de a-si stabili resedinta si a muncii unde doreste, disparitia dovezilor ca existam, evident disparitia conflictelor religioase sau de alta natura, diversitate  culturala si  lingvistica, diversitate in unitatea respectului reciproc, etc, atunci sunt adeptul ei
 Daca globalizarea inseamna model unic de gandire, social, economic, etc, ascuns sub masca fatarniciilor libertatilor si drepturilor de tot felul,  atunci imi seamana cu un comunism generalizat la scara globala, totalitarism , tiranie cu care nu pot oricat m-as stradui sa-mi dau acordul extinctiei individualitatii expresiei universale umane si devin nationalist.

Globalistii stiu ce vor si inseamna globalismul lor?

Opozitia globalism/ nationalism este comica si lipseste cu desavarsire cand globalism are semnificatia prima in care specificitatile nationale nu numai ca se pot manifesta libere si neconflictuale ci chiar sant cultivate ca frumusete a diversitatii de expresie a naturii umane planetare.
Insa daca globalism are cea de-a doua semnificatie, atunci nationalismul trebuie vaqzut ca  solutia conservarii expresiei libertatii culturale si lingvistice a cuvantului vazut ca temeiul existentei, a cutumelor vazute ca expresie a justitiei divine, a fiintei individuale si comunitatii sale culturale, etc.

In perceptie si constiinta , ca de altfel si statutat in stiinta, miscarea inteligentei energiei universalului se individualizeaza prin condensare ca expresie corporala unica intr-o diverstate de forme de o frumusete de neconceput, frumusete si plenitudine care se constituie in mediu existential al corporalitatii constiintei sale. In filosofie este denumita directia miscarii acesteia "de la universal la particular"- o miscare de concentrare a energiei care genereaza corpuri. Insa aceeasi miscare dupa concentrarea energiei schimba directia asemenea unui puls al unei inimi, "de la particular spre universal".  Acest puls sau pulsatie este sincrona sau simultana pe cele doua directii desi descriptiv le-am prezentat in timpi diferiti. Daca ne  referim la miscarea gandirii vedem ca functioneaza la fel -se infasoara si desfasoara- informatia se memoreaza condensandu-se si se desfasoara exprimandu-se in campul limbajului la dispozitie, conservandu-se in alte dimensiuni.

Tendintele globalizatoare si nationaliste  sunt expresii ale acestei pulsatii  a condensarii/desfasurarii simultane. Au existat dintotdeauna. Fara tendinta globalizatoare nu se descoperea de europeni restul culturilor planetare si nu se intocmea harta pamantului. Astazi tendinta particularului de a se universaliza genereaza cercetarea macro-cosmosului si harta sferosferei universului Insa orice cercetare fara memorarea rezultatelor ei sau tendinta de a se particulariza a universalului sau nationaliza informatiile  si de apoi corporaliza individual ca membru al natiunii respective,  nu ar ramane altceva decat pulsatia fara perceptia ei. In stiinta se cunosc particulele elementare care apar si dispar cu viteze de neimaginat fara sa se impregneze in altceva pentru ca nu exista acel ceva-doar pulsatia exista sau Dumnezeu ca Dumnezeu. Aceasta situatie  a fost demult depasita, universalul pusatiei s-a intrupat ca univers si s-a nascut constiinta de sine ca om planetar- expresie a armoniei plenitudinii ei. Cu alte cuvinte pulsatia s-a nationalizat si corporalizat ca individ uman planetar ,expresia unica a corporalizarii constiintei sale.

Nu trebuie sa vedem opuse cele doua tendinte. Opozitia este produsa de cu totul altceva. De intunericul sau constiintele nenascute.  Noi existam inainte de a fi, deci dinainte de a deveni constienti ca suntem sau nascuti in constiinta sinelui. Fara corporalitatea vizibila atat cat este, sau fara perceptie, constiinta nu este , nu exista ce sa se reflecte in oglinda constiintei ca punct de reflectare a tot ce este creat de inteligenta.

Nasterea constiintei (cristosului universalului corporalizat) implica perceptia si perceptia este  nastere . Insa constiinta  are un 'atom'fundamental denumit constienta sau "constiinta specifica". specifica unui aspect particular din perceptie. Perceptia este campul libertatii constientei , camp in care se naste, creste, dezvolta si implineste drept constiinta, unica prin universalitatea ei. Pulsul constiintei este evident: din perceptie/constiinta in constienta si din constienta in constiinta/perceptie. Constienta ca specificitate a particularului este una cu stiinta sau cunoasterea particularitatii expresiei  in urma explorarii ei. Stiinta sau constienta sunt doua denumiri ale aceluiasi act pulsatoriu/ reflexiv.

In aceasta perceptie abstracta din gandire se releva ce inseamna "constiintele nenascute":  constienta neimplinita sau revenita in universal sau la sursa sa/ inconstienta de sursa, care se considera separata , fara sincronicitate cu sursa.. Asta este o esalonare teoretica a miscarii constientei pentru ca in adevar sincronicitatea miscarii in ambele sensuri se manifesta, separarea este iluzorie,,inchipuire nu perceptie- un fel de presupunere/interpretare in campul necunoscutului. Necunoscutul nu este intunericul si itunericul nu este lipsa luminii

Constiintele nenascute sau constientele neimplinite sunt  goale de continut precum "cuvintele de lemn", cliseele verbale. Vor sa umple golul, sunt avide de orice, perceptia este ingustata "la nevoi "sau "interese/profit". E firesc sa se miste spre particularizare sau condensarea energiei lor din moment ce nu sunt corporale, nu se pot autoreflecta, nu au existenta de sine statatoare.  Insa isi imagineaza ca aspiratia firescului se realizeaza prin ingurgitare, acaparare, cucerire, stapanire,conservare, etc, specificitatile eu-lui sau inconstientei, intunericului lor. Veti spune ca vorbesc prostii dar va rog sa vedeti cati indivizi pe parcursul copilariei si adolescentei lor sunt multumiti de corpul lor ? Ce inseamna nemultumirea altceva decat nerecunoastere, nereprezentarea sinelui lor? Dupa ce consecintele comportamentelor constiintelor nenascute se manifesta , respectiv degradarile fiziologiei si anatomiei, batranetea , se simt indreptatiti  de nemultumirea lor si doresc ce au pierdut cand in fapt nu au avut si respectat niciodata. Vizionarii vad sferele energiilor umane stalucitoare sau ca pe niste ciuperci incomplet luminate. "Ciupercile" ca imagine comparativa asociata perceptiei directe, sunt ceea ce denumesc constiente neimplinite ca potential sau constiinte nenascute inca. Nu este inchipuirea mea din moment ce se reflecta in percetia obiectiva colectiva; atati copii nenascuti inca sunt prin risipirea potentialului biologic pentru placere, avorturi, sau stetrilizari artificiale  mecanice sau chimice , sau datorate poluarii cu hormoni a apelor, mediului ca  generalizarea poluarii. Copii nenascuti sau carora li s-a refuzat nasterea.. Numai constiinte nenascute pot face " nenasteri"-fiecare face ce este daca nu traieste, iar justificarile netrairilor abundente de astazi nu au nici o valoare de intrebuintare, nici nu pot mangaia sufletele compromise de conceptiile intunericului nenasterii.

Stiinta/constiinta se manifesta din primordialitatea fiintei planetare, de la inceputul care este unul cu sfarsitul. Indrumarile stiintei/constiintei nu pot fi auzite de nenascutele constiinte care se autoinchipuie incercand sa devina Dumnezeu   care in inchipuirea lor, se manifesta ca un tiran, stapan nemilos a tot ce misca pe pamant , razbunator si rautacios creind ceva care prin conceptia sa trebuie sa moara. De fapt nenascutii se descriu pe ei insisi sau propria lor conceptie/imaginatie si le este reflectata de necunoscut- fiecare in ce face-... este locul lui. "Duhul nenascutilor' isi creeaza propria "lampa' si striga ca vor libertatea sau moartea . Cu moartea este mai usor, cu libertatea insa....foarte greu

Aceste consideratii sunt doar haz de necaz, material didactic, misterul existentei nu poate fi descris lingvistic ci doar trait sau rait-la alegere.

Indrumatorii revelau pe traiectoria universalizarii si implinirii constientelor etapa nasterii a doua oara; toate scolile, culturile, religiile pamantene din aceeasi sursa sunt nascute si de aceeasi sursa impulsionate- stiinta/constiinta Nenascutii ignora asta, sustin ca doar ei detin adevarul si doar ei cunoasc adevarata fata si mai nou adevaratul  nume a lui dumnezeu si taote astea genereaza conflicte, razboiaie si crime. Nenascutii au nevoie de justificari , justificarile faptelor lor inconstiente. "Am facut ce am facut! -dar de ce am facut? aha, pentru ca aia sau aia"- si denumesc justificarile stiinta, gandire/ratiune.

Revenind la tema acestor consideratii,  gloibalizarea produsa si instrumentata de nenascutele constiinte va fi o tiranie care va distruge viata si pulsatia ei pe planeta precum conchistadorii; Pana atunci, conflictele autodistructiei, pe post de miscare a  uiversalizarii particularului si implinire vazute, ( nenascutii au cultul mortii sau intoarcerii in universal prin crima sau sinucidere- de unde si expresia criminalului " te trimit  sa-ti intalnesti creatorul"), vor supune la chinurile controlului tiraniilor globalizate ca modalitate/model unic existential al mortii din viata,  toate fiintele nevinovate, pe cei puri in inima si dorinta.
Se spune ca pe lumea asta cei puri nu rezista mult- am inceput sa ma indoiesc ca este lumea "mea"fara a ma considera pur pentru ca am ceva rezistenta.

Asta-s efectele separarii sau fragmentarii gandirii-separa tot - pulsatia de expresiile sale, miscarea verbului inteligentei universale de sincronicitatea directiilor simultane ale miscarii sale, analizandu-le separat le separa si considera separarea realitate , etc, pana la separarea denumita globalism si nationalism ca miscari sociale separate si opuse desi sunt inseparabile si se sustin reciproc, una fara alta nu exista precum arterele fara vene.

Pentru constiinta/perceptie/ stiinta ca triunitatea fortelor la dispozitia omului, circul nenascutelor sau neimplinitelor constiente umane ca particularitati distincte desi asemanatoare  se desfasoara intr-un camp de energii amorfe, sau nor infoenergetic al inchipuirilor si justificarilor care nu pot afecta Omul. "Fantomele" trecutului imaginar reverberate ca ecouri si proiectate ca viitor formeaza doar un camp de antrenament crestere  si dezvoltare a constientelor particularului. Insa nu trebuie distrus, nici campul, nici individul,  fara el crestere si dezvoltare, implinire nu se realizeaza, Moartea, distrugerea nu inseamna mare lucru si victoria mortii este pierderea totului, ratiune din care moartea moare Dupa ce pierdem vom descoperii valoarea? Tot e bine si asa; e bine cand  mergem mai departe, murim si in gandire/conceptiile noastre depre noi insine si... renastem, deschidem ochii si vedem.

Dar pana atunci mai buna este decenta si blandetea, inocenta si vigilenta, hazul cu tot rasul si plansul cu toate lacrimile, uniunea minte/trup, gand/fapta , triunitea simtamant/ gand in fapta, dragostea in reciprocitate, explorarea celor ce se vad, foarte multe alte constiente/stiinte intrupate in noi- cunnoasteti  voi mai bine decat mine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu