16 noiembrie 2018

violenta

Este invocarea perpetua a cauzei comportamentelor antisociale sau relationale
Toti credem ca stim ce este aia si nu-i acordam atentia necesara , mereu surprinsi de propriul comportament violent.
A generaliza comportamentul uman ca violent este o expresie a ignorantei. Violenta este in domeniul opozitiei la vointa unei fiinte si cand o exploram  se releva dimensiuni ascunse ale acestei modalitati. Cum ne opunem vointei unei fiinte ? Evident constrangandu-l, conditionandu-i exprimarea ca simtire, gandire si fapte cu ferma convingere ca este spre binele lui sau binele propriu. Asa sa fie? Violenta este negare si respingere a fiintei, abandonul propriei fiinte. Avem rabdarea ca cineva sa-si exprime pana la capat ideile? Avem bunul simt sa nu-i blocam gandirea fie ea interpretata ca gresita? Avem puterea de a asculta si de apoi revela propriile idei legate de un subiect sau altul, sau a releva contradictiile din afirmatiile auzite? Suntem plini de contradictii in mediul  lipsei  comunicarii interumane; nu este firesc sa lasam pe celalalt sa se exprime si constientizeze ca atare? Telepatii sunt cei mai nerabdatori si violenti, stiu dinainte ce vor ceilalti sa spuna si intrerup permanent blocand exprimarea libera a gandului asa cum este el imbracat ca forma, permanent vor sa-si impuna propriile idei, sa le indese in mintea celorlalti prin repetare obsesiva a aceleiasi imagini a propriei superioritati. Ce conteaza daca stim auzind sau vazand si simtind gandurile celuilalt? Nu are nici o importanta instrumentul perceptiei ci cine-l foloseste si mai ales cum si in ce scop. Violenta impotriva exprimarii gandurilor si conceptiilor unei vointe corporalizate este reverberata emotional ca violenta emotionala.

Cand nu ai mijlocul de ati exprima ceea ce gandesti, doresti, etc, reactiile emotionale sunt violente. Cum strategia hipnotica a dominatiei aproapelui este "victima e vinovata', de apoi ce ai starnit reactii emotionale disproportionate te revolti impotriva celui ce reactioneaza astfel incercand sa-i blobhezi si exprimarea  emotionala. Violenta este un fel de bagatul pumnului in gura si in sufletul cuiva  pentru ai bloca orice exprimare. Ne miram ca marea majoritate se simte neauzita si inteleasa in comunitatile respective? Comportamentul exploziv , grabit, este mijlocul prin care cineva se exprima pana nu este blocat sa o faca- prinde un interval spatiu-timp ingust, insa imediat apar si blocajele, nu e asa, e altfel, esti prost si nu intelegi, etc, te prinzi in ping-pong-ul asta si uiti si ce vroiai sa exprimi pana obosesti si o lasi balta. Orice incercare de blocare a vointei unei fiinte indiferent de pretextele si premeditarile lor este violenta. Am vazut cum o mama indesa cu de-a sila pe capul unui copilas un pulover in timp ce plangand acesta ii spunea ca nu-i este frig. Dragostea cu de-a sila este violenta, viol. Violenta ca si crima nu are nici o justificare si totusi ne intalnim cu ea destul de des mai ales in relatiile de atasament emotional intre indivizi asa zisi priteni sau parteneri, conlocuitoti a unui spatiu comum. Reactionam violent emotional si verbal fara sa ne folosim calm cuvintele care releva o situatie circumstantiala si dorintele noastre in ea fara a considera prezenta celorlalti ca oponenta sau ingraditoare. Copiii cu probleme de vorbire pastreza amintirea acestor blocaje si semotional se exprima violent fara sa-si foloseasca cuvintele. Invatati-i sa-si foloseasca cuvintele si veti ramane uimiti de inteligenta lor. Cand simti ca te enervezi exprima in cuvinte morivul ei, va dispare enervarea , energia se calmeaza, Cei care vor sa controleze apropiatii  sunt cei mai violenti in reactii considerand premeditat gresit orice ar exprima cineva, doreste sa-i controleze . Ascultati pana la capat pe cei din jur si veti evita capcana violentei. Cereti argumentele exprimarii si veti eleva noncontractiile cu voi insiva

Acest mecanism  de reactii la reatii se declanseaza si functioneaza automat prin repetarea lui ca reverberatie a unui impuls initial care in fapt nu mai exista in prezent. Daca se releva altceva schimbati subiectul, Este inutil sa va confruntati verbal sau emotional pe tema aceea ce este amintire moarta deja risipind energia vitalitatii Acest impuls initial de regula in copilarie este implantat in memoria afectiva- unui copil i se fura creionul iubit si de atunci este ranit emotional, toti sunt hoti pentru el, se apara, se separa si izoleaza  de furaciosi sau se razbuna justificandu-si propriile furaciuni- si eu am fost furat. Rutina reactiilor la reactii este simpla dar ignorata este manipulatorul acesteia.

Violenta este manifestarea ignorantei cu ata mai mult cu cat ne consideram inteligenti si superiori celorlalti (stim noi mai bine).As afirma ca violenta este pauza contactului inteligent cu ceea ce ceste asa cum este, ignorarea faptului ca cu totii suntem uniti, interconectati in creierul planetei. Orice blocaj al fluxului infoenergetic al gandirii planetare fie si irationale te separa de fluxul vitalitatii si astralitatii de care esti conectat in fiinta. Violenta inseamna a nu comunica ci a reverbera inutil idei incongruente prezentei tale, incongruente circumstantelor perceptiei inteligente. A comunica incepe cu a asculta ,insa cum sa asculti cand ascultarea este interpretata ca supunere si obedienta. Cand asculti lasi sa treaca prin tine curentul infoenergetic si cand refuzi sa asculgti interpretand launtric, judecand si condamnand ceea ce asculti, il blochezi sau conservi launtric si astfel putem intelege de ce facem exact ce refuzam ca dorinte punctuale sa mai facem. Ceea ce am blocat prin refuzul auzirii si intelegerii sau compasiunii, infoenergiile respective, se manifesta inercand  sa reveintre in fluxul lor natural.

Daca violenta nu are justificare- fiecare iesit de sub influenta ei regreta de apoi comportamentul respectiv- oare care este beneficiul care-l aduce unui individ atat de meschin cum suntem azi ca nu facem nimic fara un profit personal? (comportament nenatural, neuniversal) Atunci cand respingi o fiinta respingandu-i libertatea exprimarii sale, blocand-o, etc, o marginalizezi si o izolezi. Respingandu-i exprimarea, respingi fiinta aproapelui , ii iei energia ,o vampirizezi energetic si astfel putem intelege de ce cei respinsi sunt atat de dezenergizati, umili, plangaciosi .Violenta subtila prin blocarea exprimarii este generalizata in lume ca discriminare culturala mai crunta decat cea economica pentru ca este in domeniul afiului. Observam cum tinerii nu mai vorbesc romaneste ci o limba hibrida plina de stereotipuri si clisee de implant cultural considerat superior cand faptic este un rebut aruncat celorlalti de susrsa sa ca oasele pentru caini. Nimeni nu arunca ceva decat cand nu-i mai foloseste sau il incurca in spatiul propriu. Se arunca deseurile culturale din spatiile de origine precum deseurile chimice in mare  cu diferenta ca cele culturale afecteaza nu numai ecosistemul planetar ci si al constiintelor sau timpului ca modalitate.

In societatea precivilizatiei umane oficiale astazi, discriminarea religioasa, culturala, filososfica, stiintifica, financiara, metafizica (subspatiala) si a accesului  economic este modalitatea timpului, vame si vamesi peste tot, in invatamant si toate celelalte domenii ale vietii sociale. In acelasi timp cele mai inalte si marete perspective , promisiunile iresponsabile, justifica perpetuarea sistemului in ochii naivilor dezenergizati de respingerea practica si punctuala de la redistribuirea corecta a resurselor materiale si a infoenergiilor gandirii planetare, a rezultatelor eforturilor colective intr-o directie sau alta. Simplu spus, se privatizeaza profiturile si nationalizeaza pierderile, in spinarea popoarelor tot mai multe datorii releva metafora sisifului anticilor.Asta este VIOLENTA  ascunsa - blocarea vointei- directionare gresita a fortelor individuale prin discriminarea celorlalti si blocarea exprimarii lor, saracind lumea energetic si material prin refuzul contributiei lor.. Nu ascundeti propriile discriminari de genul barbat- femeie, matur-copil, american-roman, occidental-rasaritean etc. Apropo- Romania nu este in estul Europiei ci in centru continentului care se intainde pana la muntii Urali; insa discriminarea culturala genereaza aparente si superioritati inexistente. Inclusiv face posibila denumirea de uniune europeana cand este doar pe putin  mai mult de jumatate din continetul respectiv intinsa. Cand relevi evidente care nu convin imediat apar acuzele de partipriu cu "dusmanii' din imaginatiile bolnave, discriminatorii.

Ca sa vedem ce este violenta "acceptata" ca modalitate temporala priviti emisiunile tv de analiza politica si observati sub masca intelectualismului si superioritatii proprii violenta se manifesta . Sunt si oameni care invoca ratiunea si transparenta dar asta nu convine celor implicati in blocare si excludere reciproca. Cum se face ca oricate schimbari politice apar , vin la putere personaje din ce in ce mai indiferente, reci si crude cu ceilalti? Care este explicatia satisfactiei bagarii celorlalti la inchisoare ? Pedeapsa nu vindeca si nu conduce la eradicarea faptelor din comportamentul social dimpotriva le amplifica? Este mai simplu sa se ia motivatia lor sau banii. (asta nu convine pentru ca sunt cu totii profitorii sistemului si le vine randul si lor, pe cand inchisoarea poate fi si este evitata cand esti 'la putere" din moment ce puterea instrumenteaza dovezile care condamna)

Violenta sociala este doar reverberatia si umbra violentelor ascunse care stau in fundatia societatii si pe care le putem desconspira prin studiul istoriei ca radacina a caror arbori cresc astazi in societate, Violenta extrema-crima si talharia istorica sau barbaria (gargaria) a caror reverberatii astazi indeamna la razboi, discriminare si dusmanii perpetui. In folosul cui?! Doar iertarea vindeca pentru ca uitare nu prea exista.Uitarea e doar o fuga, nu vindeca ci ascunde; iertarea este o mareata putere de care doar omul este capabil sa o exprime vindecand societatea de ranile adanci ale trecutului  si fiecarui   individ in parte.Profitotii talhariilor legalizate, instrumentate ca inginerii financiare, se vor opune cu inversunare oricarei iertari sau eliberari de sub poverile datoriilor de ei inventate ca instrumentele dominatiei si conservarii ei asupra populatiei planetare. Adaptarea la acest sistem conduce la disparitia lui, hot la hot nu scoate ochii, doar naivilor le sunt scosi ochii pe care nu-i au.

Am intalnit un tanar care-mi spunea ca ceea ce il izoleaza de toti ceilalti este faptul ca el cauta altceva; Intrebandu-l ce,  mi-a raspuns ca e lunga povestea si eu am inteles ca nu ma vedea capabil sa o inteleg. Am insistat sa-mi spuna in putine cuvinte, punctual ce cauta si mi-a raspuns ca el cauta intelegerea. I-am spus ca cel care cauta este ceea ce cauta , ideea pe care nu o explorase. Ce este intelegerea altceva decat intelegand pe celalalt te intelegi cu tine insuti. Un acord este intelegerea si nu stiinta unei demonstratii filosofice sau tehnologii de a face; este in domeniul afiului si nu lipseste nimanui cand o vede asa cum este ea. Recunoastem cunoasterea utila fara sa avem constienta a ce recunoastem, incercand sa cunoastem multe carje existentiale  inutile ce sunt facute de fabricantii de nevoi sau jucarii scump platite. Foarte bine ca facem jucarii tehnologice , insa suntem constienti de pretul lor? Perturbarea ecologica si a ecosistemului biosferei sau vietii planetare este pretul lor; una fara alta nu este posibil in sistemul modalitatilor temporale actuale. Existenta unui mplu telefon implica existenta intregii istorii industriale actualizate  si intretinute fara de care nu poate exista- fructul este copacul oricat de mic  si nevinovat ar fi- totul este uniune existentiala fie cand ne referim la tehnologii , lucruri, fie cand ne referim la fiinte. Aceasta uniune este condensata in adn-eu-l functional al fiecaruia, iar pseudoadn-eu-l condenseaza infoenergiile potrivnice vietii pe pamant. Putem intelege  afirmatiile existentei unui Eu al adevarului sau adevarat in opozitie cu cel fals si intelegem exprimarea "creierul pamantului" ca si condensare infoenergetica  in ADN-Eu-l Tacut ca intregimea si plenitudinea frumusetii planetare in care ne avem fiinta individuala. Insa toate aceste particularitati infoenergetice condensate temporal in memorie ca Adn se regasesc in aceeasi proprortie in adn-eu tuturor fiintelor pamantene, 20% functional, 20% pseudofunctional (nu functioneaza daca nu-l activam noi -umbre)si 60% Tacut. Eu si Sunt ar reprezenta ca idei functionalul si tacutul; EU SUNT TACUT rezolva orice intelegere si constienta prin perceptia de dincolo de perceptii sau modelari trecute ale perceptiei. Trecutul si viitorul ca idei tind asimtotic catre prezent fara sa-l poata atinge pentru ca este in afara sferei ideilor si fizicii euclidiene a modelarilor intelectului avid de intelegere a ceea ce este asa cum este.Chiar daca  orice ordine sau ordonare am face intelectual si tehnologic se dovedeste in final trecatoare, fluida si efemera  in acelasi timp sau sincron cu aceastea, ordinea ordinii troneaza neatinsa de orice modelari interpretative, decsriptive. "Dumnezeu" nu poate fi altfel de cum este, Cel care daruieste totul. In Dumnezeu nu exista lipsa sau nevoie a fiintei. Nevoia dupa cum este relevat deja, este prima si cea mai mare iluzie a omenirii din care isi au radacinile toate celelalte, expresia ignorarii fiintei unite in samanta sa."Eu si tatal unul suntem". In uniune fiintiala am avea nevoie de armate si militieni sau alte intitutii cand ceea ce nu tti place altuia nu face?Ne place sa mintim, sa inselam, sa lovim; ne satisface durerea provocata celullalt? Evidntele releva ca inca da. Invingatorul are satisfactie in timp ce invinsul durere. Durerea ta este satisfactia altuia? Satisfactia pe seama durerii celuilalt este cea mai urata forma de manifestare ;daca i-am vedea chipul care ne urateste si imbatraneste consumandu-ne vitalitatea poate am discrimina aceasta rutina comportamentala si am gasi in compasiune si intelegere adevaratul sens al implinirii fiecaruia ca realizare. Invinsul sufera din cauza semnificatiei pe care satisfactia celuilalt o are in ochii lumii- esecul, pierderea, diminuarea fiintei , devalorizarea ei.

Violenta nu poate inceta atat timp cat modalitatea temporala a lumii acesteia este violenta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu