15 octombrie 2018

valori

Daca meditam toate valorile pe care le invocam sau autoafirmam nu sunt lucruri
Noi am dat semnificatia realitatii bazata pe lucruri ("res" -lucru ,ceva ce a fost gandit). Lucrurile formeaza " realitatea noastra" si ne definim prin proprietatea lor. Dar "valorile" invocate adesea nu sunt lucruri;  creativitatea, decenta, discernamantul, responsabilitatea, indrazneala, gratia, tandretea, originalitatea , constienta, etc. precum si nonvalorile condamnate , lacomia, violenta, cruzimea, indiferenta, discriminarea, etc, nu sunt lucruri ci vectori ai fortelor ce lucreaza pentru sau impotriva interconectarii evidente dintr-o plenitudine continatoare. Afirmam ca suntem interconectati plenitudinii planetare si comportamentul nostru pare impotriva evidentei, impotriva interconectarii. Nu putem face decat un singur lucru intr-o unitate temporala Aceasta succesiune a interconectarii prin exprimarea valorilor si apoi deconectarii prin exprimarea nonvalorilor  pare a fi o simultaneitate insa este o falsa impresie.

  Este impresia trecutului si a unui viitor diferit cand, bazic doar interconectarea este prezentul in care ne directionam gandirea spre trecut sau viitor cu consecintele cunoascute Credem prin fapte ca traim din amintiri, lucruri sau prin inchipuirile viitorului, lucruri pe care urmeaza sa le posedam. As putea reflecta metaforic perceptia acestor  miscari ca respiratie magnetica  prin a inspira valori si expira nonvalori.

Dupa cum si sugereaza numele , interconectarea cu plenitudinea este ceva launtric fie plenitudinii continatoare fie elementului continut. Corpul uman este interconectat plenitudinii insa intelectul irational nu; produce si este forta separarii care slabeste individul si comunitatatile lui.. Orice interconectare se reflecta psihologic prin  senzatia interdependentei, conditionarii individuale  si simtamantul pierderii libertatii subiective si arbitrare Raspunsul automat in aceste circumstante psihologice este  negarea , contestarea si ruperea oricaror legaturi (divortul). Forta de gravitatie ne tine legati de pamant si obsesia evadarii in nelimitarea inconjuratoare , sau a zborului liber de conditionari ne-a motivat dealungul secolelor.

 Pare fireasca reactia noastra la fortele ce ne conditioneaza doar cand "realitatea conditionala, ingraditoare" nu este propria facatura.  Degradarea ecologica, sociala, culturala, economica pe care vrem sa reparam sau de consecintele ei sa fugim in spatiu , este propria facatura  Facaturile dau impresia realitatii  doar in starea hipnotica a mintii. De ex fara sa facem pericole, dusmani, etc, nu exista eroi salvatori ,etc. fara printese captive nu exista cavaleri eliberatori. As releva comicul situateiei in care salvam pe cineva de noi insine sau facaturile inconstiente proprii prin care inlantuim pe acel salvat si ne prezentam ca salvatorii sai obligandu-l la recunostinta, adoratie, etc, datorii psohologice, sau promisiuni de dragoste pana la moarte. ( promisiunea este mai rea ca datoria).  Multi invoca propria salvare dar de ei insisi cum sa poata fi salvati? Cand hipnotizezi pe altul, acela are sansa de a se trezi din hipnoza dar cand este autohipnoza cum sa se mai trezeasca cineva din ea. Ideea prin confirmare in experienta  si reciproca creeaza o stare de autohipnoza in care credem ca stim totul (despre nimic) si nimic (despre totul). Inteleptul stie ca nu stie si astfel releva propriile facaturi ca ceea ce sunt autocorectandu-se. Comunicarea nu este descrierea realitatii asa cum este ea ci schimb de energie si informatii pentru relevarea miscarilor din gandire care o structureaza disfunctional sau armonic,  Ati observat;  in strategiile de cucerire si dominatie   ruperea interconectarilor particulare, traditiilor, crezurilor si atitudinilor , organizarile specifice unui teritoriu este mijlocul  distrugerii inamicului prin devalorizare sau demonizare, discriminare culturala. Ruperea interconectarilor care tin laolalta prin traditii si limba comunitatea,  se realizeaza prin diminuarea si devalorizarea  culturii sale si  elibereaza membrii comunitatii asemenea electronilor de pe ultimul nivel atomic ,cei mai slab conectati (migrantii) spre a fi captati in alte structuri atomice tot pe ultimul nivel si contribuind la pulsatia, vibratia sau viata sa. Bineinteles ca acest pas al captarii fortelor vii in propriul sistem atomic sociocultural este urmat de cel al captarii si gestionarii resurselor (scopul) teritoriului in care fiintele  si-au pierdut interconectarea si forta , sunt in conflict interior , societatea lor se descompune asemenea unui cadavru si ocupantii se comporta  cu nepasarea specifica in relatia cu ceva ce nu iti apartine si nu ai nici o responsabilitate, consumi  fara sa pui ceva in loc.

Interconectarea aduce organizare si dinamica lucrativa , da forta unei comunitati sau plenitudini; Nu trebuie distrusa o interconectare de orice factura prin discriminare culturala, religioasa, etc pentru ca acea comunitate este la randul ei interconectata asemenea organelor intr-un corp. Fiecare popor este un organ specific in corpul social  al plenitudinii planetare si chiar daca nu-i intelegem functiunea specificitatii sale nu inseamna ca nu exista. Ce ar insemna ca inima sa invadeze ficatul si sa vrea ca celule lui sa-i semene, sa se comporte 'la fel" ? Unitate doar in diversitate exista -uniunea opusurilor sau diferitului. Globalizarea ca proces de uniformizare culturala si organizare economica este importriva oricarei comuniuni planetare sociale, este asemenea experientei comunismului consumata deja ca uniformitate culturala teoretica.  Acest proces globalizator sau uniformizator nu este mijlocul pacii sub o singura comanda ci mijlocul tiraniei arbitrarului  si distrugerii diversitatii precum sistemul economic generalizat, inutil si monstruos, a distrus milioane de specii de plante si vietati, lumi intregi din structura universala a planetei si a imbolnavit  fiintele.( rata depresiei planetare este inspaimantatoare) Evident ca exista un singur Soare insa nu pentru ca ceilalti componenti ai sistemului solar ca plenitudine sa-l slujeasca ci pentru a le da lumina si caldura, cel putin a-i face vizibili in imensitatea universala prin reflectarea luminii sale. Globalizarea pune in umbra orice alta miscare; este sustinuta cu forta armelor si manipularilor hipnotismului timp in care afirmam democratia ca mijloc si justificare. Toate aceste evidente miscari din lume confirma intelectul oficial si iluzoriu sau hipnotic ca neuman,  dusmanos  interconectarii planetare , dusmanie relevata  prin distrugerile produse naturii planetare si corporalitatii umane. Ne amagim cu lungirea duratei de viata prin  medicina, insa ce poate fi mai trist si dramatic ca experienta decat viata netraita. Imi propusesem alte abordari insa forta intrebarilor generalizate m-au condus la aceasta.

Valorile umane sunt acord universal fara opozitie si aceste forte ale structurii energetice ale fiintei umane o face de necucerit, sunt garantia libertatii esenta a fiintei mane, Adn-ul original, Eu Sunt-ul. Cand hotaram ca timpul si energia noastra pretioasa si invidiata nu merita sa folosim luptand cu nonvalorile, ca prin opozitia reactiilor noastre sa le stabilizam,  ca inteligent este sa sustinem, protejam si exprimam punctual si continuu valorile, vectorii primordiali structurali corporalizati planetar in conditia tineretii corporale umane ? Ca aceasta atitudine (mers impotriva curentului) va conduce in mod obligatoriu la propria bunastare/ sanatate  pe toate planurile existentei individuale si odata cu ea bunastarea ecosistemul plenitudinii planetare? Cred in pregatirea abordarii existentei umane in imensitatea universala, pasul evolutiv catre fiinta universala care i-a fost menit inca de la nastere spre bunastarea intregului univers, numai  si doar atunci cand  pasul de la egocentrismul arbitrarului la cel de fiinta planetara va fi implinit si reflectata implinirea lui de starea intregului planetar. Suntem impreuna, nu evadeaza nimeni de unul singur si chiar daca o face se intoarce. Relatia cu pamantul nu este o legatura conditionala ci o sustinere pentru nastere , crestere si dezvoltare, implinire a constiintei,  proces pe care l-am denumit existenta. Nu exista proprietate intelectuala dupa cum nici granite teritoriale , doar ceea ce cultivam protejam iubind lucrand si folosind, ne apartine de drept.  Valorile si nonvalorile sunt cultivate si se cultiva in atitudine, gandire si comportament, in munca si distractii. Voi ce alegeti ? Alegerile colective nu salveaza un individ, fiecare e pe cont propriu, altfel libertatea nu ar avea sens. Am urmarit traiectoriile unora care schimba diferite comunitati religioase, culturale crezand ca il pot ajuta sa-si rezolve problemele, insa dupa un timp ramane la fel de singur dupa cum a fost intreaga lui existenta, si singur se intalneste cu toate cele  de care dorea  sa scape prin efortul altora. Nu cautati dreptate , nu e scopul vietii si puteti dupa cum se spune sa muriti cu dreptatea in mana. Este drept asa cum este pentru fiecare, bucurativa de propria dreptate daca va incalzeste inima. Daca nu va incalzeste, nu-i mai spuneti dreptate, deschideti ochii si priviti cu adevarat dincolo de valurile colectivizarilor de constiinte, conditionarilor care ascund interconectarea naturala.. Perceptia este creatia fiintei umane dar poate fi si ceal mai mare obstacol, un zid daca nu privim  orizonturi care o transced.

Un comentariu: