11 februarie 2018

substantialitatea gandirii

"Umbra soarelui" este lumina.
Orice imagine este creatia luminii.  O  imagine nu poate fi perceputa sau constientizata existenta ei daca nu este reflectata pe un ecran. O raza sau unda  luminoasa, am vazut ca poate infasura in ea o imagine, o poate transporta si desfasura pe un ecran  format din alte unde luminoase, fenomen relevat si denumit  holonomie.  Aceasta perceptie inteligenta a potentialului radiatiei electromagnetice este folosita pentru obtinerea sau proiectarea  hologramelor. Am vazut un exemplu de maiestrie  a proiectiilor holografice spatiale la spectacolul deschiderii olimpiadei de iarna din Koreea.

Noi nu putem instrumenta un fenomen sau potential, daca nu suntem expresia acelui potential; orice instrumentare tehnologica releva instrumentarea noastra biologica a potentialului respectiv. Nu putem face ceea ce nu suntem , iar  in ceea ce facem  ne reflectam propriul potential si functionare.

Ceea ce facem este direct proportional cu nivelul perceptiei inteligente individuale. Edificiul perceptiei se releva asemenea  unui ecran pe care este proiectata imaginea potentialului existentei individuale -perceptia este individuala iar ceea ce denumim "perceptie colectiva" este o "colectivizare" a diferitelor proiectii ca niveluri ale perceptiei individuale suprapuse  pe acelasi ecran al radiatiei planetare si universale sau substantiale.


Daca in procesele holografice instrumentarea  se realizeaza prin radiatii luminoase din diferite surse, in procesul perceptiei umane subiective,  maestrul instrumentarii este gandul.Activitatea noastra se releva o reactie punctuala/ continuitate la propria perceptie datorita interpretarii ei, iar maestrul interpretarii este gandul.  Forma  gandului releva imaginea infasurata si transportata de gand cu viteza  incomensurabila a simultaneitatii. Gandul este simultan in doua locuri si intre ele .Asemanatorul diferit  si diferitul asemanator este un fenomen al simultaneitatii gandului in care poate fi sub forme diferite in cele doua locuri, unul al sursei sale si cel de-al doilea al proiectiei sale si infasurat sau fara forma si tacut intre cele doua ca transportator. Este evident ca orice sursa a oricarui gand este Intentia si la fel de evidednt pentru mine este ca ecranul/ energia pe care se proiecteaza gandul este Atentia   "Aparitia" unui gand acapareaza Atentia pentru ca altfel ramane tacut si neproiectat ca o srisoare necitita.

 Romanii  considerau gandul  mesagerul zeilor si era el insusi un zeu,  Mercur . Evident ca metaforizau ascunzand vulgului, constienta sistemului solar si instrumentarii lui psihologice, simbolice., prin care justificau ierarhia privilegiilor in structura credintelor reflectate social.
(in care soarele era Apolon - constienta care simboliza omul elevat in constiinta tatalui sau Zeus/ Jupiter fiind corpului omului in care ficatul este "uzina sa electrica", sursa fulgerelor maniei iar Mercur oglinda intentiilor sale - Planeta Mercur se roteste in jurul axei proprii pe o directie perpendiculara pe planul solar, functioneaza ca o lentila dinasmica concentrand radiatia solara.- o trecere in revista sumara si fugara aceasta paranteza )

Astfel se instrumenta o lume virtuala, imagistica a "zeilor" ca instrument de manipulare psihologica si justificare a privilegiilor in structura sociala organizata in oglinda, in  care constienta oamenilor era captata si aservita credintelor  instrumentate prin povestile respective ca simpli actori fara importanta. Povestile si personajele lor erau eterne si oamenii simpli muritori ca si astazi "eternul povestilor garanta eternul privilegiilor celor care le instrumentau si aveau constiinta sau stiinta instrumentarii respective. In tot acest ansamblu psihologic gandul era lucratorul lui, inselatorul zeu care facea fete/ fete putand lua orice chip era necesar inselaciunilor sale in beneficiul zeilor. Prin asta se releva si lupta dintre zei ca lupta dintre intentiile dominatoare prin aservirea  constientelor umane care le dadeau puterea sociala. Misionarismul de orice fel este si astazi prezent reflectat in propaganda pentru votanti sau alte interese acaparatoare. Misionarismul ca activitate este denumit si 'protectiv' - oare ce protejeaza el?

Dupa aceste doua paranteze cam lungi sa revenin la tema angajata prin titlu. Orice imagine ale fenomenului electromagnetismului ramane virtuala sau nelucrativa in domeniul obiectiv nu se obiectiveaza daca nu este reflectata substantial, corporalizata. O imagine sau yantra  se afirma metaforic a fi 1000 de forme gand/cuvinte . Deci proiectia ei  pe ecranul atentiei sau mintii se substantializeaza prin gand si asta releva substantialitatea gandului. Mai este o relevare a acestei substantializari si anume a rezultatului activitatilor gandului care nu poate fi altfel decat insasi natura sa. Ceea ce se relizeaza prin gandire este evident fiecaruia ca este tehnologia, instrumente in exisdtenta, lucruri, structuri minerale organizate ca ordine si dinamica functionala de intrebuintare din ce in ce mai cuprinzatoare cu cat sunt mai rafinate, digitalizate; Aceste produse ale gandirii sunt structuri fara constienta de sine,  minerale  si sunt instrumentate pentru obtinerea de energie sau putere psihologica conditionala asupra celorlalti si comoditate. Prin gandire nu a fost si nu se va "produce" fiinte ci doar povesti despre fiinte E firesc ca obsesia nemuririi sa o aiba muritorul, si povestile nemuritoare par sa rezolve problema asta gandita a gandirii fragmentate in sine sau separate de faptele ei. Prima activitate a gandului fragmentat este conceptualizarea, teoretizarea ca proces al interpretarii perceptiei. Eu-l uman gandit este unul superficial si fluid,  asemenea sursei sale dar conceput a fi nemuritor ca pilon si reper al intregii manifestarui a gandului. Dogmanizarea  este incercarea gandirii de a eterniza eu-l, rigidizandu-l , fixandu-l odata pentru totdeauna  ca ce si cum este  ... si obtine doar o statuie dupa cum substantialitatea ei releva a fi. Pe orice directie am explora ceea ce denumim gand si gandire , substantialitatea acestui proces universal este evidenta fie ca forma, fie ca miscare launtruica formei respective activata prin atentie ca energia/ ecran pe care se reflecta ceea ce este infasurat si tacut , substantialitatea gandirii, forta sa  gravitationala.  Fortele gandirii planetare si fortele gravitationale planetare se releva o simultaneitate monadica functionala. Gandirea este substantialitate si este un flux gravitational al substantialitatii universale. Unica substanta  a unicului Dumenezeu sau celui cel viu - se releva a fi   noi insine  manipulnd energia  gandirii, substantialitatea din care toate substantele provin..
 In procesele imaginilor, viziunilor, vorbim de electromagnetism unde fotonul este corporalitatea ; in procesele gandirii vorbim de gravitatie unde corporaliatea substantialitatii este gravitonul.Viziunile  se contituie in  proiecte se  care  reflecta in substantialitatea gandirii , fotonii si gravitonii sunt lucratorii din creatia substantelor si formelor de organizare a ordinii.

Cele doua fenomene ale radiatiei electromagnetice si gravitatiei sunt fundatii , piloni in creatia universala , sunt greu de descris exhaustiv, dar usor de perceput prin intimitatea profunda a noastra cu aceste forte universale. Sondand procesele undelor cerebrale in starile si procesele din creier in timpul somnului (in afara amestecului constientei noastre) percepem cele 4 nivele de frecvente ca 4 stari diferite care in fapt sunt sfere care se contin si sustin reciproc , pornind de la starea energiei pure sau neformate, necunoscute sau energia POTENTIOALULUI  uman nelimitat sau neconditionat, trecand prin nivelul simturilor prezentelor fara perceptii forme, prin nivelul hologramellor fantomatice ale dorintelor, apoi "coborand parca"in nivelul suneteleor si auzul gandurilor pana la trezire. Creierul se exploreaza pe el insusi reflectandu-si natura in procesele sau activitatile sale. Cand trecem direct de la starea cea mai vibranta a nonperceptiei sau perceptiei ca nu percepem, somnul profund,  la cea a trezirii,  parca ne prabusim in gol. Aceasta senzatie de prabusire releva starea de veghe in care gandirea se evidentiaza ca proces launtric creierului, drept forta gravitonica - ne " prabusim" doar atrasi de forta gravitatatiei. Influenta gravitatiei o percepem ca greutate dar nu suntem contienti de" greutatea"  gandului uman asa cum nu suntem constienti de propria greutate daca nu o cantarim sau evaluam comparativ  cumva  Insa ceea ce facem ziua, de regula gandim si iar gandim, dialogul interior continuu se releva , gandirea ne framanta ca pe un aluat si ne impinge la actiune de orice fel. Per global aceasta activitate "mentala" transpusa in fapte chiar daca este si distractiva uneori si simtim nevoia energizantelor pentru a prelungi distractia, epuizeaza risipind vitalitatea individului ganditor. Fara somn murim, ne consumam ca o substanta radioactiva care in timp se autotransforma in energie si se consuma corporal.Se releva daca mai era nevoie inca odata, ca orice functioneaza de sine statator este o  intregime si toate functiunile ei trebuiesc onorate. Paradoxal cand dormim nu credem ca facem ceva noi insine ci suntem un fel de spectatori reactionand emotional doar, reactii constientizate  fie in extazul orgasmic , fie in groaza si tramnspiratia cosmarurilor. Cu toate acestea cu cat facem mai putin in timpul somnului, somn profund, cu atat regenerarea energetica a vitalitatii este mai importanta. Ce facem ziua ne oboseste si ce facem noaptea ne odihneste, ambele pe diferite grade de oboseala sau odihna insa per global risipim energie ca urmare a idealizarii si idolatriei gandirii personale dogmatizate sau a eului gandit. Pana si gandirea refuza inchisoara dogmei si se schimba continuu pentru a nu fi prinsa in capcana dogmei mineralizante. Gandirea nepervertita  conceptual sau nefragmentata, gandirea primordiala din natura este asemenea unui flux care ne inconjoara si ne protejeaza ca pe cea mai pretioasa comoara, Gandirea pervertita sau demonica, dimpotriva, ne ataca spre a ne consuma energia. Cine castiga in batalia asta din gandire noi hotaram prin apa sau fluxul emotional pe care-l dam "Zmeului cu 7 capete"sau lui Fat Frumos" prin optiunea fricii ca atitudine punctuala hranind teama si conflictul sau optiunea claritatii interioare in care iubirea este unica actiune creativa .
 Se releva ca puterea gandului este puterea omului sau a complexului simtamintelor din care-si trage energia. Triunitatea simtamant, gand, cuvant , releva uniunea puterii umane in fapta . Intr-un context dusmanos sau al torturii,  unitatea aceasta se manifesta prin revolta ,manie si astfel cuvintele spuse intr-un moment de manie au putere asemenea fulgerelor lui Jupiter .  Semnificatia asta este relevata si de metafora lui Prometeu inlantuit pe o stanca la care venea vulturul lui Zeus (vulturul semnificatia gandirii conflictuale, porumbelul a gandirii pacificate, unificate ) si-i manca ficatul (locul acumularii violentelor sau maniei in corp) Aceasta poveste are semnificatia paradigmei gandesc deci exist si a expresiei corporalizate individual si social. Omul fura focul zeilor, focul ratiunii stiintei, intra in conflict cu zeii sau instrumentarea psihologica a dependentelor  energiilor emotionale, iar conflictul din gandirea, negarea structurilor gandite  ii manaca ficatul ca semnificatie a ecranului pe care se desfasoara proiectiile emotionalitatii teama a gandirii violente  Conflictele din gandire in corp se manifesta ca reflecatre a puterii lor prin proiectarea  semnificatiilor si imaginilor forma gand pe ecranele energiilor biologice ale diferitelor organe si functiuni fiziologice  "Gandesc deci exist" este exprimarea constiintei conditionqarii existentei de gandire. Astfel gandirea "ocupa " teritoriul exprimarilor corporale si sociale fara opozitie si spulbera orice opozitii ( ex a lui Prometeu, focul stiintei era si focul eternului si prometeu e condamnat in etern la tortura gandirii fragmentate sau dominatoare.

Din vechime se modelase reprezentari  scolastice ale  celor 4 forte universale in interactiune cu omul prin simbolisatica Vultur/ Gandire; Taur/ Fapta; Leu/ Pasiuni; OM. Putem traduce si intelege ceea ce prin scris si povesti a fost ascuns cand cunoastem cele 4 semnificatii. Toate povestile sunt initiatice si mijlocul perpetuarii unei instrumentari  a miscarilor in existenta pe care o putem folosi ca harta pentru a iesi din hipnotica instrumentarii a ceea ce consideram  fara sa fie originala, realitate.
 Vom fi conditionati psihologic si mental de aceste instrumentari ale vechimii fara discernamantul dstinctiei care le-a lipsit inaintasilor, pana cand ne vom razboi cu ele amplificandu-le,  reverberandu-le in prezenta noastrat  si pana vom indrazni sa ne creem prin responsabilitate si angajament personal propriile povesti si circumstantele pacificarii launtrice a gandirii. "Iubesc deci exist" ca viziune are  'gamdirea porumbel" ca gravitoni si sursa potentialului  celei mai fine, armonice si puternice energii  a inceputului a tot ce exista in existenta, care sustine si astazi intregimea universala a ceea ce este, lumina care prin faptele omului incalzeste intregul univers al existentelor ca ordine organizata a ordinii ordinii/ intentia  inceputurilor, mirabila samanta.

Daca "gandesc deci exist " este paradigma suprematiei gandirii sau fortelor gravitationale in univers, "iubesc deci exist" exte paradigma complexului simtamintelor si aspiratiilor om. Ceea ce este evident, este ca prima exclude pe a doua; materia/ gravitatia/gandirea domina simtamintele, le conditioneaza , ingradeste expresia ("iubire este nebunie trecatoare, nu te gandesti fata/ baiete?"- am auzit sub diferite forme expresia asta spunsa cu multa convingere si forta)  Fericirea e vazuta ca efectul acumularilor materiale. In schimb cea de-a doua paradigma nu exclude ,nici nu include , lasa libera manifestarea primeia.   Insemna ca in sferosfera umana este un continator , o intregime exprimata prin paradigama respectiva. Iubirea nu judeca, nu compara si nu pedepseste- vindeca si regenereaza viata neconditionata  Edificiul intregii gandiri a intentiei primordiale este templul perceptiei creatoare in care iubirea este cantecul celei mai profunde muzici a sferelor universale, predica din amvoanele templelor de pretutindeni. Fluxul gandirii este simfonia universala inchinata iubirii, unica miscare creativa in univers, mama tuturor existentelor indiferent de esenta lor care-si gasesc armonica si coeziunea existentiala in constiinta  si perceptia omului  de sine statator -"evaadam-ului primordial"

"sa fie om ,,, si a fost barbat si a fost femeie"























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu