12 februarie 2018

constiinta perceptiei creatoare

S-a relevat nepremeditat explorand si recunoscand substantialitatea gandirii ca proces in materie, cele doua "brate energetice" ale inteligentei ordinii in organizare creativa.
 "Bratele" energiei electromagnetice a viziunilor  si a energiei gravitationale a substantialitatii gandirii in actiune monadica formativa si interactionala in fenomenul perceptiei creative si in stransa intimitate armonica si coeziva cu noi insine ca fiinte umane, intimitate ignorata in starea hipnotica a constiintelor.  Insa aceasta ignorare pozitioneaza fiinta umana intr-o conditie de dependenta in propria existenta prin separarea introdusa sugestiv dusmanos intre om si cunoastere sau natura perceptiei - prin indicatia pretioasa "cunoaste-te pe tine insuti". Cand esti cunoastere nu poti decat  recunoaste, nu poti "cunoaste cunoasterea". Dublura cunoasterii ca efect al dublarii cunoasterii nu poate fi decat o copie sau o incompletitudine, o reflectare fidela sau nu a originalului. Recunoasterea cunoasterii este o perceptie inteligenta pe cand cunoasterea cunoasterii este un efort inutil care ingusteaza orizontul perceptiei creatoare la domeniul mineral in care ratiunea se manifesta. Importanta are ce si cum esti , sau faptul ca  esti? A pune ordinea in ordinea constiintei inseamna harul responsabilitatii comportamentului , faptelor si semintele lor, ignoranta sau cunoasterea. Nu poti invata cunoasterea si din acest motiv se spune "ca meseria se fura" . Gandirea cand este din sursa ratiunii existentiale este pragmatica ,in acord cu existenta  Cand se manifesta in domeniul psihologic  devine irationala , nu poate gestiona domeniul subiectiv  pentru ca nu este domeniul ei. Gandul este 'lucratorul stiintei sau cunoasterii" in perceptie nu in fiinta unde lucreaza simtamantul acordului existential, armonica existentiala in dinamica echilibrului tuturor fortelor universale din originea existentei sale. Omul nu este atotcunoscator pentru ca-i lipseste cunoasterea a cum este sau a creatiei sale a carei  Inspiratie este irepetabila , in etern , esenta. In zadar se sterge memoria faptului din memoria omului caci fapta creatiei sau omul ramane. Nu risipiti energie incercand sa uitati faptele care nu va onoreaza constiinta de om si a caror amintiri sunt  psihologic volatoare si va tortureaza, Faptele raman chiar daca le stergeti din memorie si nu reusiti decat sa va autoflagelati. Valoroasa este iertarea lor; insa de asta numai sufletele cu adevarat mari sunt capabile, faptele iertarii. Nu poti ierta fapta cuiva daca nu ti-o recunosti si cel mai dificil este sa te ierti pe tine insuti. Nu vei reusi cand incerci sa o faci ci vei reusi cand iti corectezi comportamentul relational, nu te mai razbuni si nu mai pedepsesti.


Suntem in punctul in care putem evalua proprortia  dintre ceea ce denumim mineral,  si ceea ce denumim biologic.  Vedem directa proportionalitate dintre ponderea acordata in existenta noastra  gandirii sau organizarii ordinilor minerale ca strucuturi substantiale reflectate in tabelul deschis al lui Mendeleev   si ponderea simtamintelor ca repere ale organizarii biologice?

Evidenta releva ca suntem continuti de organizarile  minerale asemenea cum gandirea ne  invaluie. Ponderea este in favoarea ordinilor minerale sau materiale denumite, iar sfera biologicului imbraca la radul ei sfera planetara numai pe pamant in sistemul solar. Aceasta pondere este relevata in perceptia directa, corporala, obiectiva, pentru ca sunt organisme vii, biologice invizibile care pot constitui un mediu biologic universal care sa imbrace invaluind si unificand viata in intregul  univers asemenea unei retele bio subtile , subspatiale care este reflectata de reteauna infoenergetica  a gandirii rationale ca ordine si organizare a substantialitatii universale. Cuvintele sunt pretioase si incerc fara sa reusesc sa evit pretiozitatea exprimarii. Fizica este stiinta Biologiei! (inversam ordinea inversata)


Insa ce ne intereseaza direct este sfera biologicului planetar sau constienta planetara a bioenergiilor  Vedem biologicul  ca  rezultatul evolutiei  ordinii, organizarii si interactiunilor inteligente  a substantialitatii planetare, un nivel evolutiv in existenta universului, sau viata. Desigur ca intreaga cunoastere se exprima si isi are functiunea in procesele gandirii.

Relevam ca "gandul" este sferic ca radiatie si linear ca interpretare sau gandire a radiatiei sale . Fotonul si gravitonul Sunt sferice dar fluxul lor poate fi linear.(  linearitate la propiu nu exista ci curbe  ca miscari pe sferoide vizibile sau invizibile).  Sa exploram conceptia gandirii vechilor intelepti greci preluata de romani  care reflecta sfericitatea gandului care reflecta sfericitatea perceptiei. In campul gravitatiei percepem sfere de influenta , respingere si atractie. Intotdeauna inteleptii vechimii  ca si astazi explorau cerul ca sfera continatoare a intregimilor existentiale substantiale asemenea cum mintea  lor continea reflexiile creatiei sub forma gandirii ei, aica explorau plenitudinile continatoare si relatiile dinlauntrul lor.  Exlorau pentru  a intelege si folosi  ratiunea si legile manifestarii, interactiunilor din creatia naturii. Cand privim sistemul solar- cunoascut lor- sfera care il contine este sfera lui Pluton ca o interfata cu imensitatea inconjuratoare a sistemului solar, sau vidul cum o reprezentau- nimicul, inexistenta formalizata corporal.  .Astfel Pluton care are o structura preponderent gazoasa apropiata ca dimensiune de pamant, a fost reprezentat prin personificare ca zeul  stapan al mortilor, celor fara trup , Hades. Dincolo de aceasta sfera necunoscutul guverneaza  In sfera lui se afla sfera lui Neptun, si ca urmare se dominau in reciprocitate. Ce genereaza teama si exacerbari reactive emotionale care risipesc energia vitalitatii daca nu imaginatia, inchipuirea dezvoltarilor ulterioare ale circumstantelor sau profetiile mortii inevitabile?  Neptun este personificat  zeul care sta pe tronul imaginatiei din sfera lui Hades pe care o hranea cu dezintrupati.   Emotiile sunt reflectate prin corespondenta lor lucrativa cu apa si Neptun este zeul marilor, al apelor. In sfera lui se gaseste Uranus si sfera sa.

Orice creste dintr-o samanta, iar samnta  germineaza in energia sferelor respective, Astfel Uranus este considerat tatal zeilor germenele, sferelor care-l contin , este reprezentarea aparitiei constientei, a stralucirii ei, mental superior organizat, gandire rationala , genialitate creativa a perceptiei in care lucreaza gandul ca intregime. Din vidul inconjurator prin regatul  haosului celor fara trup si noaptea inchipuirilor , a formalizarilor din teama, apare stralucitor Uranus, lumina ratiunii existentiale. Vechii intelepti  personificand sfera plantei Uranus au perceput sfera sa ca pe un centru fluid al transformarilor creative , o revolutie in creatie, o impregnare cu constienta .  Uranus recunostea  dominatia  sferelor ce il contin dar si  dominatia sa  din sferele ce urma a le contine in creatia condensarii energiei infinitului .  Cronos sau Saturn reprezenta un inceput, o noua calitate prin lumina radianta a lui Uranus- constienta miscarii si fluxurilor sau timpului ca desfasurare de neoprit al ordinilor organizate inteligent. Saturn este vazut si reprezentat  drept inceputul timpului si stapanul lui , timp care macina creatiile zeilor pentru ai hrani. Coronos ca sa evite detronarea sa de fii  a hotarat sa-si intemniteze copii si sa-i manace Semnificatia mancarii lor este evidenta  timpului care macina existentele.   Jupiter i-a furat venele, puterile;  hranit de capra Amalteea si ascuns de mama sa Geea a crescut pana a detronat timpul, sau focul zeilor stapanind. Planeta Jupiter radiaza mai multa lumina  decat primeste de la soare si se estimeaza a evolua ca stea intr-un sistem binar cu soarele Semnificatiile numelor Amalteia si Geea ca energii  in interactiune creativa raman de explorat de catre cei ce doresc sa fure focul zeilor sau timpul sa stapaneasca (unii o fac deja- in ce scop e alta poveste) Perceptia sferelor a generat gadirea lor, interprtarea,  simbolizarea , prsonoficarea, propria poveste si povestea societatea

Sunt cunoscute povestile nemuritoare ale olimpienilor dar am vrut sa relev Marele Anonim care le povesteste,  ele doar interpretarile si personificarile oamenilor care-si ascundeau cunoasterea sub forma metaforelor si personificarilor, care  instrumentau psihologic dependente si dominatia lor in  societate  Creeau un mister ca ceilalti sa se uite in gura lor si sa le execute poruncile prezentate ca "ale zeilor", nemuritorilor. Zeii personificau aspiratiile oamenilor- exteriorizate ca potential si oamenii erau folositi ca instrumentele catorva "initiati in mistere", zeilor. Cand oamenii se trezeau in poveste, deveneau eroi, semizei, zei, stapanii  sau Domnul Zeu, legea fiintei lor. Semnificatia sortii ca o plasa tesuta de femei oarbe (fara contienta si discernamant) este a unei rutine mecanice care ca flux gandire purta constiintele spre moartea intruparii lor ca profetie. Sfasierea plasei  lor de eroi  a semnificat eliberarea constientelor  din starea hipniotica a dependentelor ca instrumentare si personificare a perceptiei.  Insasi povestea era plasa ursitoarelor. Se urzea la natere si se profetea semnificatia datelor nasterii respectivului  Este un fel de : constienta a fost inchisa sau conditionata ca sa se elibereze?" , recunoscandu-si libertatea starii sale primordiale. Nu apreciem libertatea decat dupa ce o pierdem. Libertatea este iubire sau simtamant eu al imensitatii continatoare ca energie inteligenta neformata dupa cum comportamentul omului in iubire sau empatie cu energia vietii releva , iar Reihe a reelevat stiintific sau rational  energia orgonica a carei amplificator corpul uman este.

Ce am vrut sa relev este forta gravitonica a cuvantului rostit sau reverberat launtric ca gand de factura sferica, radiatie luminoasa alba pura, iar spectrul culorilor reflecta actiunea razelor respective in armonia firesca a radiatiei  originale, creatia luminii Toate povestile astea gandite au avut si au si astazi un impact in substantialitatea si organizarea societatii umane. Au fost inlocuite povestile si expertizele secretelor, sau schimbat profitorii lor, insa situatia este aceeasi . Marea masa de oameni depinde de cativa proprietari de secrete  si de mijloacele lor  corporalizate, de fabricantii lor. . Ce este cu adevarat comic, este atasamentul de zeii vechimilor,  preferati parca celor moderni. Activa socialmente este povestea vechiului testament iar "cel nou"  afirmativ/ argumentativ/ justificativ se releva a fi dorit ca  modalitatea temporala a mileniului 3; daca si numai daca , abandonam pe cel vechi Nu traim in prezentul povestii sale?. Imperiul roman este refacut si zeii care-l imstrumentau au reinviat, iar puterea lor ascunsa cu grija, este lucrativa in ordinea istoriei ,iar ordinea valorilor oficiale ale democratiei si ale drepturilor  recunoscute ale oamenilor este aspirationala, nelucrativa in societate. Tot de la romani avem expresia 'vox populi, vax deii":)

Dupa acest periplu aleator prin puterea gandului reflectata istoric in faptele sale din substantialitatea planetei si a constiintelor formalizate, consider ca putem face o distinctie functionala evidenta intre gand ca substantialitate si spirit ca inteligenta, ordine creativa a primului eu uman;  eu-l simtamintelor si asipratiilor fundamentale, haruri-daruri  intrupate in care iubirea este unica miscare creativa.  Zeii grecilor erau si reprezentari ale organelor din corp si ale fiziologiei corporale  ca intregime minte-corp in simultaneitatea existentei. Victoria cunoasterii personificate ca zeitati este relevata de generalizarea astrologiei ca religie si  limbaj al semnificatiilor referitoare la identitatea fiecaruia ca structura gandita in vechime in forma ierarhiilor si dependentelor in sfera sistemului solar.. Anticii  sunt creatorii psihologiei pesonalitatilor prin  consideratiile si interpretarile lor, prin personificarea fortelor, au instrumentat in energia umana  invelisuri  ale constiintei indivizilor care functioneaza si astazi comportamental. . Acest aspect pune individul sub controlul expertilor acestui secret, astrologia psihologica.  Harta astrologica este una la propriu prin care ne putem orienta intr-un camp social si in intercatiuni cu indivizii societatii respective ale caror modelari uitate se reamintesc astazi. Se afirama epoca Varsatatorului guvernata de Zeul Uranus, (sau Printul   energiei Hohmach), ca epoca milenului III, epoca guvernata de constiinta vietii si abandonul vechilor ape sau emotionalitati potrivnice. Orice modelari conceptuale  secrete, modeleaza gandirea in ascuns, telepatic, deci modeleaza timpul ca desfasurare a proceselor gandirii modelate astfel. Daca personificarile fortelor din existenta depind de zonele geografice culturale, fortele sunt in achimb aceleasi.

 Despre religii nu e bine sa ne referim ca nu stim pe cine suparam si acest secret/ nestiinta ne afecteaza neplacut starea gandirii sau psihologica , se razbuna.. Toate religiile sunt in fapt acelasi proces al gandirii identitare in domeniul subiectiv  in care ierarhia este sustinuta psihologic prin teama de necunoscut . Insa mai teama ar fi firesc sa ne fie de cunoasterea  instrumentata pentru control si dominatie, cunoasterea psihologica , decat de necunoscut. Necunoscutul este cunoasterea lui Dumnezeu a primordialitatii noastre existentiale si ne mai salveaza inca. Cunoasterea psihologica  identitara este praf in ochii copiilor omului, intinarea hipnotica a inocentei lor
Este inutil sa luptam cu iluziile si inchipuirile identitare . "Decat de loc e bine si asa"; este justifcarea afirmatiei inutilitatii cu care nu sunt de acord. Cred ca este inevitabila rasturnarea valorilor in sensul de a le pune in picioarele fiintelor a caror gandire identitara este cu susul in jos, pervertita istoric  prin rutinele pervertirii ascunse  conditionale a relatiilor psihologice. Se va schimba atitudinea prin care sunt folosite resursele tuturor si se vor redimensiona statusurile sociale ale indivizilor in conformitate cu  constiinta faptelor lor. Intr-o civilizatie umana regiile existentiale ale fiecarui individ( casa, masa, spatiu vital, caldura, comunicare, etc) determinate de organizarile sociale, sunt asigurate si garantate, axiomatic neconditionat sau gratuite in limbaj comercial, conditii egale existentiale neconditionate din start, asa cum pamantul ofera in primordialitate. Comportamentul meschinariei negustoresti isi sapa propria groapa.

Aceasta evidenta a conditiilor egale existentiale este ascunsa sub bla bla-ul asa ziselor "sanse egale" utopice si fara substantialitate  intr-o societate organizata prin exclusivism ierarhic. Ce sanse egale au copiii abandonati la nastere, sau cei nascuti in tinuturile saracite de exploatarea lor industriala, etc, Ce sanse egale au copiii nascuti in medii psihologice degradate de interferenta culturilor, de cucerirea culturala prin exclusivismul  dogmelor si prin axioma superioritatii lor?  Discriminarea culturala este chiar mai aspra decat cea economica. Ce sanse egale au pensionarii, cei epuizati in folosul societatii?  O  civilizatie este evaluata dupa cum se comporta cu copii si batranii ei. Dar fara sa gandim si exprimam aceste ratiuni ale gandirii,  reflectare a unei circumstante deformate functional in ansamblul globalitatii si plenitudinea perceptiei, cum sa asteptam sa se intample minuni? Metaforic- facem rau lui Dumnezeu; multumindu-i ii exteriozam fiinta , il dezintrupam si rugandu-ne ii cerem dupa ce ne-a dat totul si pe el insusi ca fiu si nu ne poate recunoaste ca nu ne-a creat cersatori. In loc de "da-mi Doamne", mai sanatos este, "iti dam Doamne" Apreciez textele rugaciunilor dar nu le mai spuneti asa ci spuneti-le altfel -reelevarile individuale ale  meditatiei adevarului asa cum este el ca modelare creativa a iubirii de oameni, si a oamenilor de copiii. Ganditi macar cu gandurile lui Dumnezeu cand sunteti la ananghie, prin puterea lor iesiti din ea. Nu trebuie neaparat sa fim originali in gandire  dar nici ipocriti cand o folosim. Umilinta este o ipocrizie care nu reflecta demnitatea propriei fiinte sau divinitatii. Empatia este comuniune nu copie.
Asteptam, iar prin gandirea gandirii sau dialog interior sustinem opusul a ceea ce asteptam sa se intample, justificandu-ne neputinta si inutilitatea  asteptarilor noastre? Gandirea fiecaruia este receptionata in energia planetei  si inima sa; ea  lucreaza asemenea cum  gandirea demonica a conditionarilor existentiale lucreaza . Nu trebuie sa demonstram, nici sa dam explicatii cuiva , ci  actionam prin gandul dragostei de adevarul  a ceea ce este si viata. Tot ce este prin gand hranim, constienti de asta sau nu. Dupa cum evidentele releva hranim inca propria conditionare interioara a constiintei si lucrativa a corpurilor in mediul social, hrana care ne nefericeste, tortureaza si degradeaza. Alimentatia infoenergetica nu trebuie ignorata , ce onoram cu atentia noastra, ce ne place sa privim? Este o decizie din libertatea constiintei sau o hotie a atentiei prin spectacolullul "circului"  fara paine de data aceasta?  Sunt comunitati constiente care isi folosec imaginatia si gandirea pentru a corecta circumstante, iar gandirea lor are impact social statistic confirmat. (scaderea nr. de accidente circulatie, violente , etc)  Hotul este usor de descoperit, sta cu capul plecat si nu are curajul privirii in ochii interlocutorului sau; Constiinta hotiei nu-l iarta, ci-l arata tacut, chiar daca mimeaza cinstea ,  violentele revendicarilor exprimate , incruntatura privirii sau perversitatea jubilatiei, il demasca. Demonii demonizeaza precum securistii secureau, secretele sunt minciuni, Necunoscutul e la vedere, Misterul nu este un secret.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu