14 august 2011

este gresit

-Este gresit!
-Ce este gresit?
-Modul in care traim!
-In totalitatea lui? Nu este nimic frumos in acesta modalitate?
-Natura este frumusete! Omul ca reflectarea ei, este frumusete! Dar ce facem noi in aceasta frumusete este alta poveste! Comportamentul nostru motivat de nevoi si interesele meschinariei si mediocritatii este gresit! „Mai mult” este mai putin si „mai puternic” este mai slab! Constrangerea lui "mai putin si mai slab" este cruzime si autodegradare, sursa tuturor proceselor degenerative din corp si societate!
-Nu vad asta!
-Deschide ochii si vezi ca inceputul este sfarsitul! Vei vedea sfarsitul oricarei reactii! Actiunea este a plenitudinii, a frumusetii si claritatii interioare! Nu cunoastem alternativa la moarte! Sa fie iubirea? Dar iubirea nu constrange nici nu indatoreaza!
-Cum sa fac asta?
- "Cum" este timp, metoda, cunostere. Timpul este pacaleala, pietricica din pantof! Intuitia, inspiratia, imaginatia nu apartin timpului! Se nasc din increderea si respectul de sine, iar jocul lor este autoironie si umor! Integritatea, corectitudinea si transparenta sunt elementele valorii jocului. Impecabilitate inseamna  a nu te risipi in inutilitatile reactiilor. Cea mai grea povara este cea a copilului din tine insuti! Pana nu il lasi sa se joace nu te va lasa sa traiesti! Jucariile nu au pret decat in lumea constrangerilor! Oare exista alta?
-Nu ced ca nu exista! Relatia dintre oameni cladeste lumea. Nu cred ca nu exista oameni liberi care sa nu o fi cladit deja!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu