27 iulie 2011

contemplatie

Privesc dimineata frunzele copacului cu lumina soarelui pe ele si gandesc pentru mine: frunzele copacului au ziua lumina „pe”ele iar noaptea „in” ele. Dar vin norii (grijile) si frunzele doresc lumina uitand ca este „in” ele. In lumea frunzelor nu exista singuratate , sunt intotdeana cel putin „cu” si „in” lumina. Lumea ideilor este o aglomeratie de idei „singure”cu importanta lor.




4 comentarii:

  1. Grijile(norii) sunt menite sa ne aminteasca de lumina si in acelasi timp sa ne "ude" radacinile cu ploaie. Nu exista frunze singure, dar exista cate o singura frunza, intr-un singur loc, al sau, pe tulpina plantei din care face parte.
    O singura frunza rupta, si totul se reface.
    Un nor umbreste, doi nori fulgera si tuna, o multitudine de nori creaza o furtuna, iar un singur soare, opreste orice furtuna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ghicitoare
    Totul este "normal" atunci cand nu stiu ca nu sunt, cand nu stiu ca nu fac. Totul devine "tragedie" atunci cand am aflat ca nu sunt si ca - in fapt - nu infaptuiesc. Si vireaza in "comedie" atunci cand am realizat ca de fapt inca nu sunt si ca nu am facut nimica niciodata. Bine, bine....dar acuma cine scrie asta??

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna intrebare. Nu stiu cine este intentia din spatele celui ce a scris.

    Dar, ai mai pus tu o intrebare, care este intentia intentiei.. si ma intrebasem a cui este intentia cand am pofta de ciocolata dimineata. Primul indiciu ma duce catre universul meu interior, "sindicatele" din mine care isi cer hrana. Iar aceste sindicate organ-isme, imi transmit sub forma de gand ca au nevoi (dute la dulap si ia ciocolata). Asadar, la baza intentiei mele, este alta intentie. Iar la baza ultimei intentii probabil este alta intentie si tot asa. Si atunci ma intreb eu sunt rezultatul intentiilor unor aspecte deja stabilite, o papusa de manevra sau...

    RăspundețiȘtergere
  4. Din ce punct priveste cel care spune asta?
    Tragedia este atunci cand exista sentimentul de niciodata nimic. Este dur si trist. Poate ca nu realizez ca am facut.
    Cuvantul niciodata neaga pana la desfiintare.
    Vrea cineva sa fie desfiintat?
    Mai bine s-ar spune: pana acum simt ca nu am infaptuit ceva. Dar daca spun asta inseamna ca deja am facut.
    Ce conteaza cine spune asta? Nu e nevoie de vreo stampila si nici sa arati cu degetul.

    la fel de anonim :)

    RăspundețiȘtergere