30 septembrie 2010

Din aceeasi sursa VI

Transfigurarea este atunci cand  constiinta este plina de realizarea faptului ca, inteligenta, viata si substanta, sunt intr-o ultima  analiza,
Un Singur Lucru, ceea ce numim "Tatal", sau cauza prima, dupa cum toate culorile revin toate in raza de lumina alba pura. Exista o unica Constiinta, un unic Simtz. A-ti vedea mintea actionand prin mai multe facultati inseamna a-ti imprastia eu-l si a te indeparta tot mai mult de sursa ta. Dumnezeu este UNUL, iar cu acesta idee unica sau altfel spus ATITUDINE, vedem fortele pranice mereu active in launtrul ca si in jurul nostru, si vedem ca suntem uniti sau una cu Intregul. Ne referim direct la aceasta Infinita Forta Pranica, totdeauna existenta, totdeauna activa, iar acesta actiune este Unica Actiune din cuprinsul intregii creatii si a intregului spatiu. Intotdeauna putem apela la Lumina  Pranica pentru a inlatura orice forte denaturate care i se opun, asa cum este pusa in functiune lumina pentru a inlatura intunericul. Afirmatia constiintei "eu sunt forta luminii pranice si o vad ca atotputernica" va invinge oricand aceste forte sau voci contrare. Afirmatia apartine cristului insusi, Eu Sunt din fiecare individ, centrul fiintei sale. "Nu am altceva decat ceea ce vine in numele si prin puterea unicei mele constiinte", implica asimilarea cea mai inalta a pranei, fortei Vietii.  Viata este sursa oricarei forte si forta sa este maxima atunci cand este in forma. Lumina Pranica sau Lumina Spirituala, hrana noastra reala, nu este mai dificil de obtinut si folosit decat Lumina Fizica. Ea intotdeauna vine la tine si lucreaza cel mai rapid conform celor mai inalte idealuri ale tale, dar si prin cele mai neinsemnate nevoi cu o precizie infinita exact asa cum lumina fizica strafulgereaza instantaneu prin orice deschizatura ingusta sau larga. Reducerea tuturor lucrurilor la unitate simplifica intrega chestiune a vietii si progresul spiritului.Vitalitatea sau energia vietii, nu este rezultatul hranei sau al respiratiei. Ea este activitatea fortei de viata a universului care reinsufleteste continuu fiinta omului, corpul constiintei sale totale. Spiritul este totalitatea intregului angrenaj creator al universului, Dumnezeu in actiune. Moartea si degenerarea  reprezinta o lipsa de stimulare din partea sursei,  a proipriei fiinte, la fel saracia sau nereusita. Adevarata clarviziune nu insemna a vedea forme si umbre, ci este acea luciditate a mintii care vede si cunoaste actiunea pura a spiritului- are viziune clara.

2 comentarii:

  1. Am intalnit cativa oameni talentati, cu ochii sclipitori, care vad forme si umbre. Insa fiecare, ori nu prea intelege ce e cu banii(un exemplu), ori merge duminca la biserica! etc. Constat o Gaura.
    Ceea ce vad, este psihologic, imaginar, si faptele lor devin imaginare. Slujba de duminica este imaginara, la fel ca si conceptul ban. Ce este de inteles?
    Vad copii inocenti care sunt impovarati de propria "clarviziune". Ce adevar putem cunoaste stand doar intr-o lume imaginara? Adevarul cui, il aflam, daca acest adevar se exprima aici?
    Acelasi, insa doar partial. Iar restul, ce ramane nedescoperit, este lasat in mana perceptiei imaginare a societatii - Dumnezeu la biserica, banul la banca, sexul la amanta si fericirea mai incolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceeasi perceptie falsa care a fost inoculata de societate, ca "avem un al treilea ochi" care este "cel real", care de fapt, de unul singur nu este altceva decat sediul imaginatiei; de altfel, instrument al perceptiei in ansamblul corpului.
    Dar curentul spiritualist, fals, spune, atunci cand ai deschis Ochiul, vei vedea adevarul, aici apare capcana impresiei ca lumea imaginara/imaginatiei ce poate fi perceputa ca zane cu aripioare, ingeri, etc. este acel "adevar". Este doar expresia in Imagine a adevarului. Insa Adevarul nu se vede, nu are o forma, adevarul se percepe, in ansamblul lucrurilor, ca armonie in totalitate.
    A avut loc o schimbare a cursului informatiei "spirituale" subtil gandita. A fost lasata libera toata informatia cu caracter mistic, insa cu omiterea unui singur detaliu. Ca aceste lucruri sunt substratul invizibil al vizibilului si nu "intr-o lume superioara unde se afla raspunsurile". Fundatia. Dimpotriva, invizibilul, accesat prin Intuitie si perceptie, nu strict prin imaginatie ("clarvederea"), intregeste perceptia reala a lumii noastre vizibile, finite. Invizibilul este curentul electric care alimenteaza spectacolul acestei frumoase lumi. Nu este o alta lume, undeva departe, care trage sforile in aceasta lume.
    Sforile se trag aici si de aici rasuna in intreg universul, prin alegerile si faptele noastre, trairea noastra; prin atentia fata de precizia lucrurilor care le facem aici, prin simplul fapt ca ele sunt forma vizibila a invizibilului care il exprimam. Imprecizia in ceea ce exprimam si facem rezulta in exprimarea a altceva, decat era intentionat a fi exprimat.

    Multumesc ca exist, multumesc ca existam, toti, aici.

    RăspundețiȘtergere