30 septembrie 2010

din aceeasi sursa IV

Viata manifestata in forma este doar exteriorizarea esentei vitale care umple spatiul infinit. Viata nu se restrange la o perioada de exprimare prin forma, ci este si ramane intotdeauna, in primul rand, miscarea fortei creatoare care a produs forma.
Aceasta forma a fost produsa in unicul scop de a-i permite vietii sa se exprime. Nimeni nu traieste cu adevarat, pana ce nu cunoaste ca viata curge in el si prin el si cauta etern, intotdeauna, o expresie mai libera, mai deplina, mai bogata.Viata fiind universala este universal exprimata in orice forma si, cand din mintea omului dispare simtamantul separarii, el poate intra deplin in activitate si se apropie complet de scopul sau. Complicatiile se dezvolta numai in constiinta omului, iar viata si constiinta sunt atat de inseparabil unite incat, pentru  ca omul sa realizeze viata in totalitatea ei, trebuie sa vada viata asa cum este. Numai reactiile sale mentale fata de aparente il tin departe de acesta viata deplina.

Un comentariu:

  1. Cine fura vietii intrumentul exprimarii ei pe pamant? "ca sa-l manace, mai intai trebuie sa-l omoare"? foamea sau refuzul prostului, e fitza?

    RăspundețiȘtergere