17 iulie 2010

Comentarii pe tema "relatiei" femeie-barbat

Am observat vasta framantare si problematica cu care ne confruntam in momentul in care intram si avem “o relatie” femeie-barbat. Este de folos si pentru femeie si pentru barbat sa-si exprime sincer punctul de vedere, cum gandesc, cu ce situatii se confrunta.
 Aceasta pagina va apartine pentru a va exprima si impartasi in sinceritate fara teama de a fi judecati sau calificati in vreun fel. Transparenta ajuta tuturor si-I imbogateste pe toti. Aici puteti continua ceea ce se intampla la postul “raspuns unui prieten” Prima intrebare o pun acum; ce este ceea ce noi definim ca relatie femeie-barbat? Asta pentru ca prea des ne acapareaza intrebarea cum este relatiea si nu ce este.Oare facem distinctia intre cuvantul si continutul cuvantului relatie si continutul propriu de semnificatii pe care-l dam cuvantului in urma experietelor tecute “a ceva” ce am denumit noi “relatie” fara sa fie, sau al unui sablon de telenuvela? Haideti impreuna sa-l desconspiram pe acel “ceva” dandu-i numele adevarat. Ca sa nu ne mai amageasca, pacaleasca, insele, asteptand de la el ce nu poate sa dea. Curaj! intrebati fara rusine , cine stie, poate primiti de la cine nu va asteptati ceea ce cautati, si chiar mai mult decat atat. Atitudinea creeaza viitorul! Este atitudinea egocentrica (centrare pe ce vreau eu, interesul) , sau divinatorie(centrare pe ce vrea celalat, sacrificiul), dragoste?sau oare dragostea este daruire fara a astepta plata? Putem darui celui ce calca darul in picioare fara a fi cu de-a sila, viol? Puteti transforma aceasta pagina intr-o "Agora" a recunoasterii, iertarii si vindecarii.

5 comentarii:

  1. Reprosurile reciproce nu sunt dragoste. Si daca dragoste nu e, nimic in afara de amagirie nu este.

    RăspundețiȘtergere
  2. " De mila este corpul care depinde de alt corp si spiritul care depinde de aceste doua"
    Marele Maestru
    pornind de la acesta exprimare a constiintei totale, constienta pura a inceputului si consecintele ignorarii ei, putem intelege ca dragostea este neaservita formelor si actiunilor lor, Ea se exprima sau nu prin forma, cand constiinta nu se inentifica cu forma desi forma este corpul constiintei, manifestarea ei. Formele barbat, femeie sunt perfectul mijloc al exprimarii dragostei , atunci cand constiinta nu exprima altceva: psihologia. Psihologia, ca structura de idei despre si emotii (ca reactie la ceste teorii descriptive, cunoastere cu impact devastator in corp, este liniara, duala, conflictuala, este descrierea instrumentului binomului conflict. Ea induce perceptia unui timp psihologic, o miscare de devenire(mai bun, mai drept, mai inteligent,mai iubitor,dragastos,etc.) determinata de teama si vinovatie. Ne temem mereu de lucruri care nu sunt prezente dar care ar putea sa fie circumstantele unor evenimente viitoare.De care circumstante posibile (credem in aceasta posibilitate) ne temem? De toate circumstantele faptice si de evenimente de care ne simtim vinovati in trecutul nostru continut de memorie. Timpul psihologic liniar este o axa imaginara ca si granitile dintre tari determinata de mereu trecuta vinovatie si mereu viitoarea teama Aceasta axa este iadul si determina nasterea procesului devenire ca proces care sa duca la rezultatul repetarii greselilor de care ne simtim vinovati. Evident ca nu poti fi mai bun , sau orice mai...,decat esti. Acest "iad" al devenirii",ne trage afara din raiul Prezentului in care intotdeauna putem actiona liberi deteminandu-ne sa reactionam sau actionam dupa sablonul amintirilor(din memorie) adica sa repetem comportamentul trecut care a generat greselile de care ne temem sa nu le repetem. Doar in actiune prezente putem sa evitam si vina si teama ca sa nu se repete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Relatia femeie-barbat este caramida unei societati. Relatia este fundatia oricarei comunitati. Daca priviti societatea, prin prisma relatiei, aceasta este ceva extrem de fluid si poate fi schibata prin schimbarea relatiei dintre femei si barbati. Observati ca relatia existenta, reflecta si explica societatea asa cum este ea si societatea reflecta si explica relatia existenta intre barbati si femei. Dintr-o data, intr-o strafulgerare , toate aspectele sunt clare si evidente , chiar daca desfasurarea lor formala, este foarte diversa, diversitatea de forme, sau haine, ale aceleiasi relatii, sau pe care aceeasi relatie le imbraca. Care este aceasta relatie doamnelor si domnilor?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am adaugat un comentariu pe aceasta tema la "Linia, argintul,doi...". Imi raspunde cineva?

    RăspundețiȘtergere