15 martie 2010

zeitgeist

Este miscarea de golire a constiintei de toate minciunile care ni se servesc continuu prin propaganda violentei. Se traduce: “modalitatea timpului” si ne releva adevarul a ceea ce sta la baza societatii in care traim: minciuna care creeaza violenta, crime, sclavie. Propaganda acestei minciuni se straduieste sa ne faca sa credem ca asta este societate umana, ca natura fiintei umane este violenta.


Acesta este natura fiintei umane, violenta? Evidenta ne spune ca NU. Inducerea violentei si aceptarea acesteia ca inevitabila, face ca individualitatea umana sa o manifeste programat. Cand manifestam violenta credem ca ne facem bine noua (ne aparam viata), sau comunitatii. Fara sa credem ca facem bine, ca asa trebuie, nu suntem violenti. Evidenta arata ca fiintele umane au esenta binelui individual, iar aceasta esenta este catalogata ca egoism. “Nu e bine sa-ti urmezi binele tau, egoistule, sacrifice-te pentru binele colectiv, etc.”
Putem noi decide care este binele colectiv cand cel individual lipseste? Evident nu. La fel de evident este ca NU putem cunoaste care este binele colectiv, decat ca o extensie a celui individual. Putem trai un bine individual facand rau “altei” individualitati? Evident ca NU. Contestarea acestei evidente este MINCIUNA SFRUNTATA, minciuna care sta la baza violentei si a marasmului societatii, cu care se justifica razboiul, competitia, profitul. Acesta minciuna este o nebunie, mintea conditionata prin minciuni le considera ale ei si apoi lupta sa le justifice religios, filosofic, stiintific. Zeitgeist ne demonstreza cu date clare ca in spatele acestor minciuni proliferate se afla o gasca de nebuni, alienati mintal de obsesia dominatiei si controlului asupra populatiei intregii planete. NU sunt dur, o minte care crede intr-o minciuna si vrea sa convinga pe toti ca asa este, este denumita nebuna. Cand mai multi astfel de credinciosi in aceeasi minciuna se aduna si se organizeaza, este denumita gasca. Zeitgast ne arata ce mijloace folosec, planurile prin care-si urmaresc nebunia (minciuna) ca sa o transpuna in fapt si in acest fel sa ne determine pe toti sa credem in ea. Tristetea cea mai mare este: chiar victimele lor cred si apara minciuna. Cred ca profita si ei, ca supravietuiesc in drama pe care o realizeaza.
Ce este de facut? Boicotam minciuna si instrumentele ei de conservare. Nu va temeti, este minciuna care va face sa va temeti.
Este imperativ sa o luam de la inceput, adica de la noi insine. Dar nu obligatoriu. Orice justificare a minciunii este tot minciuna. Proiectul Venus pare SF dar nu este decit expresia boicotului minciunii. Adevarul a ceea ce este, elibereaza de ceea ce este si mintea eliberata de minciuni este buna, creatoare, extraordinara. Decideti eliberarea mintilor dumneavoastra de minciuna si descoperiti ca sunteti buni, creativi, extraordinari, liberi in fapt si in teorie. Aceasta este natura fiinitei umane eliberate de dominatia minciunilor. Veti rade cand veti vedea cum se straduie sa va faca sa credeti ca sunteti in pericol (inductia violentei), ca natura este periculoasa, ca exista monstrii si pericole peste tot, ca solutia unica este violenta: control, control, control (ingradirea libertatilor individuale). Este extrem de greu sa renunti la asa ceva cand se ascunde in spatele impresiei de privilegiu personal. Bunul simt ne spune ca daca mijlocul este minciuna, beneficiarul este mincinos, privilegiul este fata morgana.
“Iubesc deci exist” (si proiectul ei “Locul de retragere”) este aceeasi expresie a boicotului minciunii; cum noi suntem “sociali” am hotarit sa o luam de la inceput, sa realizam o comunitate in care minciuna nu are ce cauta, sa concretizam etape si mijloace noi in expresia comunitara. Oricit de grandios este un fapt el incepe cu o samanta. Noi eradicam minciuna promisiunilor si obligativitatii fara a deveni iresponsabili.

3 comentarii:

  1. Articolele dumneavoastra aduc o lumina, ca o lanterna pe care o oferiti pentru ca noi, noi cei ce sustinem sistemul in care vietuim, fara a ne da seama ca asta este de fapt o supravietuire din care hranim sistemul si nu pe noi! Pooate vor folosi cat mai multi aceasta lanterna. Mara

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Daca ati vazut asta deja nu-l mai slujiti. Exista inertie si in fizica si in psihologie. Saminta a incoltit dar creste in timp. Lasam inertia in pace si creem alternative ca sa avem cu ce inlocui inertia. Nu conteaza cati folosec "lanterna " ci doar ca dumneavoastra o folositi. Nu conteaza daca va alaturati noua direct, ci sa va construiti singura viziunea dupa ce vine din inima, pentru ca doar de acolo vine binele.In interactiune directa este mai dinamic. Oricum suntem impreuna,chiar daca psihologia unei false cunoasteri de sine ne face sa ne simtim separati si singuri. Sa stiti ca si pentru mine mesajele dumneavoastra sunt o lumina, multumesc, este importanta pentru mine,lumina sinceritatii dvs..Poate ati vizionat filmele postate si ati constat ca acest proces al recunoasterii erorii se manifesta la nivelul intregii comunitati umane.La buna vedere sau citire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere