18 martie 2010

proiectul nostru (3)

Problemele sunt de doua feluri: reale si false. Cele reale, sunt problemele la care lucrand, se rezolva. Cele false, imaginare, psihologice, sunt problemele la care daca lucram, cresc, se amplifica. Societatea de consum este o problema falsa. Nu ne mai lasam consumati si ea dispare! Boicotand falsul nu facem rau nimanui. Proiectul nostru (a carui tema este prezentata in blog),


este raspunsul nostru in fata acestei paralizii a constiintelor, aservite falsurilor informatiilor, falsuri fabricate pentru a ajunge credinte. ”Credinte” pentru care unii ucid (sau isi dau de buna voie viata, spre satisfactia celor ce le-au conceput)!
“Yesss…!!!, se ucid intre ei, am scapat de efortul si cheltuiala de a-i ucide… yess!!!” …asa se exprima bucuria lor, atingandu-si scopul…
Proiectul nu este un refugiu prostesc, la fel atator altora, nu este o cetate in care ne aparam de falsuri intarindu-le, sau inlocuindu-le cu alte falsuri cosmetizate intr-un fel necunoscut inca.
Este un ogor ca oricare alt ogor, un vehicol ca oricare alt vehicol. Nu este adevarul absolut si nici obsesia absoluta. Este, in viziunea mea, cel mai fluid autocorector demers. Nimic nu este batut in cuie sau exhaustiv, totul implica schimbare, dinamica, transformare. Nu vom aborda schimbarea ca pe o continuare sub alta forma, pe romaneste, aceeasi Marie cu alta palarie. Nimic nu continua; actionam din actualitatea momentului prezent de fiecare data cand ne intalnim. Nu avem exigente fata de participanti, ci participantii au exigentele lor in fata lor insisi. Nu exista criterii de selectie, sau perioade de pregatire, etc. Nu vom accepta si nu ne vom complace in greselile pe care le desconspiram ca greseli si nu vinovatii ale participantilor. Totul este la vedere, inclusiv, “ora de spus lucruri neplacute”, extrem de importanta (pentru a evita acumularea de tensiuni) si multe alte subtilitati pe care actiunea ni le va releva. Suntem in acord cu imaginea in care ascunderea adevarurilor neplacute este o greseala care se plateste f.f.scump, deasemenea ne delimitatm stric de ideea vinovatiei persoanei sau individualitatii umane. Exoneram individualitatea umana de orice vinovatie, greseala, pacat. Adevarul este universal nu proprietar nici proprietate, la fel si greseala, minciuna, rutina. Asta nu inseamna sa nu gresim sau sa ne ferim de greseli, ci doar ca, vom corecta imediat greselile atunci cand ele apar sau cand le descoperim. Fiecare participant va imbogatii direct comunitatea prin constiinta si perceptia sa, prin experientale si claritatile sale asupra unui aspect sau altul al existentei, prin prezenta si timpul acordat celorlalti (cel mai mare dar si singurul real pe care-l putem face cu totii). Prezenta oricarui om este un dar de nepretuit, daca acorda de buna voie din timpul sau cuiva, darul este incomensurabil. Multumesc!
Reciprocitatea este mama bunului simt, a libertatii si respectului neconditionat.Ea este naturala ( nu se poate cumpara pentru ca o aveti si nu se poate vinde pentru ca sunteti), este, fara nici un efort, adica reala.
In minciuna nu exista reciprocitate! In minciuna exista interes unilateral: profitul, aviditatea, lacomia, soarele negru.
Nu suntem cumva in plasa unei “gauri negre” insatiabile, autointitulata autoritate ?!?!?!
Cand suntem in "plasa unei autoritati" ... tot ce percepem este autoritate...

Un comentariu:

  1. Suntem in ''plasa'' unei autoritati si aceea este Iubirea.Asa functioneaza tot.
    Imi amintesc o chestie pe care mult timp nu am inteles-o...
    "Iubirea nu se afla la magazinul lui a avea, ci la mgazinul lui a fi"....
    Asta este cel mai mare adevar pe care l-am auzit in ultimii 10 ani....
    Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere