16 martie 2020

evolutia materiei

Legea naturii este o lege simpla, neexclusivista; nu este o lege speciala care sa favorizeze sau defavorizeze vreo expresie a cineticii sale, functie de corporalitatea ei
 Este o lege luminoasa, diriguitoare a interactiunilor si transformarilor formative, evolutive,  ale materiei; inteligenta materiei/perceptiei; O lege este pentru orice complexitate a organizarii materiei, a substantialitatii, existentei in parte si in intreg. Evident pe noi ne intereseaza direct materia biologica si transformarile ei conform legii naturii, legea evolutiei materiei.


Pentru a face cunostinta cu legea naturii prin simturile din dotarea naturala observam miscarile, manifestarile substantialitatii sub diriguirea Legii. Numai aceste observatii prin mijloace naturale pot conduce si conduc obligatoriu la o cunostinta simpla care sa genereze actiuni concrete in armonie cu legea. Miscarea inteligentei si ratiunii Legii, desi subtila, se recunoaste in manifestarile ei. Am sa imaprtasesc observatii din cunoasterea iubitorilor stiintei  naturii cat si personale.
- legea naturii lucreaza in plenitudinea continatorilor de orice nivel fara separare, nexclusivist ; s-ar putea spune "holografic, holonomic" metaforizand simplitatea legii.
- evident genereaza o cale in existenta, calea naturala a evolutiei.
-calea naturala este evident o cale a faptelor, practicii, ratiunii, a evolutiei formative a materiei
-sub diriguirea legii, materia este in continua preschimbare in sensul descompunerii sale in elemente primare, primitive, descompunere care este in acelasi timp/sincron si un proces de digestie- functia unui corp vietuitor.
- creeaza spatii si fiintari in ele;
- natura spatiilor si natura fiintarilor din spatiile respective este aceeasi in forme diferite
- faramitarea aparentelor nu are valoare practica
- materia este in necontenita prefacere, iar prin fermentare-digestie creeaza corpuri vietuitoare de la cele mai simple la cele mai complexe continatoare ale prefacerilor materiei
- transforma masa in vietate
- corpul materiei este spatiul prefacerilor; corpul prefacerilor materiei prin digestie in corp vietuitor, corpul renasterilor continuui.
- corpul vietuitor uman este spatiul vietuirii umane
- legea simpla a naturii, este si  legea materiei si legea corpurilor vietuitoare interconectate prin lege si ordinea ei, una cu ratiunea existentei sale ca expresie a inteligentei ultimului continator/perceptor.
- corpurile vietuitoare ale  diferitelor spatii-medii generate de lege , nu sunt decat materie transformata prin actiunea legii care preschimba forma primitiva a masei prin fermentatie-descompunere.
- corpul vietuitor al animalului este produs de hrana prefacuta prin fermentatie-digestie sub actiunea legii
- viata microorganica este o prefacere continuua sub actiunea legii naturii prin descompunerea materiei

Aceste evidente simple ale  unei manifestari unitare la orice nivel de organizare a materiei, nu pot fi intelese si reflectate in gandire ca sens al actiunii legii naturii, decat sub forma- 'legea evolutiei" (din moment ce transforma, preschimba fara incetare substanta din forme simple primitiv organizate in forme de organizare tot mai complexe a existentei).
Tot evidenta este recunoasterea faptului ca- legea naturii care genereaza si sustine continuua evolutie a organizarii materiei -  odata ce o expresie corp vietuitor a atins maximum de potential al expresiei sale, altfel spus, ratiunea existentei sale si nu mai poate evolua , acel corp vietuitor este descompus iar procesul fermentatiei respectivei mase devine functie digestiva si corp vietuitor vegetativ care descompune complet substanta masei respective. Asta ne releva ca legea inteligententa a naturii, legea evolutiei are o miscare prin care "nimic nu se pierde" ci "se transforma" si preface in corp vietuitor- viata hraneste viata si nu se pierde. Pentru legea naturii care n-are criterii exclusiviste, importanta  are, nu ce fel de corp vietuitor este ci doar, vietuirea insasi si evolutia complexitatii si capacitatii de evolutie a corpului vietuitor al materiei planetare in intregul ei
 
  Corpul vietuitor al intregimii planetare de o plenitudine si frumusete incomensurabila este evident corpul vietuitor de factura animala al omului in care se poate trezi constiinta legii - recunoasterea stiintei, inteligentei si ratiunii legii luminoase a naturii planetare ca sine de sine statator- evoluand astfel in corp vietuitor uman.
Corpul vietuitor uman, in care s-a trezit constiinta legii naturii,  actioneaza in armonie cu aceasta in sensul accelerarii , amplificarii procesului evolutiei inteligente a materiei.

Legea naturii este ca urmare legea microexistentelor reverberata in macroexistente, reverberata in oganizari si medii existentiale fiintate pe toate nuvele plenitudinii universale.
Fiecarui mediu/spatiu existential material, legea naturii prefacerilor continuue ale materiei ii confera un corp vietuitor in care prefacerile continuui ale materiei este chiar  digestia corpului respectiv prin care microviata evolueaza spre macroexistenta umana. Acerasta evolutie este un final si inceput simultan al unei noi etape evolutive a materiei pe care deocamdata nici in vis sau imaginatie nu putem atinge.
 Am credinta ca unitatea sursei cu manifestarea sa, va conduce materia spre atingerea starii din care provine -lunina/energie electromagnetica; prefacrea masei in lumina; este un presentiment nu o evidenta perceptiva dar, cred ca exista corpuri vietuitoare umane care pot aduce si argumente si practica in acest sens. "Obsesia " corpurilor vietuitoare ale materiei, de orice complexitate ar fi ,  pentru lumina/energia/ forta  electromagnetica este evidenta si cred ca este un prim argument al afirmateiei de mai sus.

Ceea ce consider ca este relevant si extrem de important sa intelegem , este faptul evident ca Legea naturii lucreaza simultan cu toate formele de organizare a substantei si a corpurilor lor vietitoare . Nu  lucreaza separat, pe capitole sau complexitati si stari de agregare a materiei cunoscute. Impreuna mineralul gazosul , fluidul, plasmaticul sustin prin prefacerilor lor inteligent ordonate si organizate prin lege vegetalul, animalul si umanul, intreg anorganicul prin prefaceri continuue sustine intregimea organicului, reverberat mai departe  biologic ,etc , iar proportiile existentiale ale simaultaneitatilor ca existente aparent separate, sau a intregului  in parti,  releva inteligenta ,"constanta" fractalului de echilibrium universal al legii si existentei.

 In legea naturii toate corpurile vietuitoare si toate nivele de organizare ale materiei sunt mereu refacute sustinute si prefacute, dizolvate si refacute -nici o forma nu se pierde si sunt prin simultaneitatea lor, magicul edificiu al frumusetii incomensurabile universale al continuiei renasteri.
Cred indreptatit de ratiune ca IDEEA de FRUMUSETE  a ultimului continator si a fiecaruia in parte ca si corp vietuitor, ESTE MODELUL prefacerilor launtrice pe care legea naturii fara incetare le sustine si este" motorul ", impulsul planetar si universal al evolutiei  existentei. Corpul unui om ca forma este reflectarea ideii sale de frumusete.


Am simtit nevoia sa insist pe acesta ultima evidenta  intre celelate,  pentru ca exista in perceptia colectiva 0 imagine gandita gresit si prezentata gresit precum ca "evolutia" tehnologica este reperul evolutiei civilizatiei umane.
Am sa argumentez prin evidente si anume,  primul fapt este acela  ca evolutia tehnologiei asa cum o cunoastem cu totii este o evolutie a "regnului mineral"  considerat separat de toate celelate. Tehnologia instrumentata in regnul mineral de gandirea omeneasca, nu este altceva decat o indemanre, o carja sau o arma, un instrument si atat. Acesta evolutie a regnului mineral prin separarea sa de celelate se considera o refflectare a evolutiei inteligentei umane; -  ma indoiesc, pentru ca folosirea acestei evolutii minerale ne releva scopul, mobilul ei pe care in nici un caz nu-l pot considera civilizat sau uman. Inteligenta orientata gresit isi pierde umanitatea, creativitatea, "devine" distructiva.
Este o evolutie artificiala care genereaza organizari ertificiale , efemere prin asta. Acesta "evolutie"A MINERALULUI CARE VREA SA DEVINA INTELIGENT, necesita contiuua intretinere/sustinere din partea omenescului deviat astfel de la calea naturii sale si planetare,calea inregului, uitand ca natura mediului planetar si a corpului vietuitor omenesc este aceeasi .

In legea naturii evolutia materiei prefacute armonic ca intregime da nastere unei platforme de sine statatoare tuturor vietuitoarelor fara exceptie si exclusivism in proportia de aur a distribuitiei resurselor specifice diversitatii lor. Nici un vietuitor al naturii nu trebuie sa-si produca hrana sau alta resursa pentru ca este la dispozitia sa in nivelul sau de organizare inteligenta  cu prisosinta si din abundenta prin autoreglare rationala consumator consumat. Omul are toate resursele necesare insa, nu pentru a muncii la intretinerea unui mediu artificial strain de natura sa asemenea unei toxicitati scapate de sub controlul lui. Orice dezvoltare separata de legea naturii va fi dizolvata  si este dizolvata (uzura-entropia) si redusa la nivel armonic ca intindere si impact in plenitudinea sferelor naturale.

 Cine crede ca perfectioneaza natura- lucreaza in propria paguba! .

 Daca rezultatele evolutiei separate a mineralului,  indata ce sunt terminate ca expresie, imediat intra in miscare entropica cunoscuta ca uzura(dizolvare) si inrobesc atentia omului pentru intretinerea lor, orice expresie formala in legea naturii dupa nasterea ei, creste se dezvolta ,inplineste si exprima potentialul sau, intra dupa aceea in disolutia fireasca a transformarilor continuui ale materiei si este renascuta fara ca omenescul sa contribuie cu ceva . Umanul- cu semnificatia de constient de existenta , inteligenta si ratiunea legii- percepe sensul existentei sale si participa in armonie cu natura sa la exprimarea lui. Numai o minte slaba poate crede ca lupta cu natura sa o faca mai buna , mai performanta ,etc, cand in fapt lucreaza mereu in pierderea sinelui si potentialului sau prin instrumentarea unui mediu existential artificial, conflictual cu natura propriei existente. Pe tema asta evidentele sunt monumentale prin marimea lor ca sa mai fie cineva care sa nu le poata vedea. Mediul toxic artificializat in care simturile si simtamintele nu conteaza, "lipsa de omenie' in utilizarea resurselor, genocidul aproape institutionalizat ca ratiunea supravietuirii speciei, imultirea spitalelor puscariilor si fabricilor de medicamente, toate vorbesc de la sine despre "disperarea sistemului" conceptual al timpului ca bucla in care se experimenteaza "a fi impotriva ta", cunoscuta bucla temporala ' die zeit ist gheld"

Disperarea e buna,  oamenii "s-au prins de smecherie" cum spun copii, amagirea cade, "civilizatia evoluata tehnologic" isi pierde suportul omenesc, evident prin consecintele ei. Vrem sanatate nu spitale supertehnologizate, vrem libertate, nu inchisori de max siguranta tehnologizate, vrem viata nu exclusivism cultural, financiar, religios  si rasial. Vrem !!!???  De ce nu se poate??? In ilegalitate fata de  legea evolutiei universale , Legea Naturii, NU SE POATE sa putem, sau se poate sa nu putem.. Pe  langa calea propriei naturi mergand, sigur, Eden nu exista pentru esuatii de pe calea artificialului;  poate ceva virusi care sa decimeze sau sa grabeasca sfarsitul chinului tacut , ascuns, cronic,disimulat, al existentei intr-un mediu toxic prin expansiunea sa fara simtire. Tot ce  ESTE , va iesi la VEDERE. Daca in evidentele manifestarilor "civilizatiei" actuale nu vedem disolutia cronica, cand va deveni acuta, in zadar   mai tipam "help" (ajutor , e desuet) ca nu avem la cine. Nu mai putem spune cu ipocrizie: nu am stiut ce fac! Intrebarea mea este:  Disolutia acestei "civilizatii omenesti",  functia digestiva si corp vietuitor al caror vietuitoare este??!!! Evidentele observate ne indica  corpuri vietuitoare primitiv organizate.  CE sunt urmatorii locuitori planetari???   Acestia vor reflecta o involutie a omenescului ? Poate ca maimuta se trage din om si nu viceversa si asta vrem sa demonstram prin ceea ce facem!!!?  Din constiinta cristica: "Cine a cunoscut lumea a cunoscut un cadavru,...."

La o parte cu fatarnicia criminala, cu rusinea ipocrita care acopera orbirea ce permite raului, monstruozitatii sa se dezvolte in lume!.




Un comentariu: