25 februarie 2020

teme-te dar nu te ingrozi

Teama ca atitudine gresita in circumstante,
blocheaza miscarea spiritului in campul manifestarii acelor circumstante asa cum sunt ele- o poveste  cu final cunoscut. Insa, poate avea si caracterul declansarii vigilentei, atentiei exploratoare a circumstantelor si conduce la  gasirea solutiilor sau surmontarii in favoarea individului a pericolelor continute de povestea respectiva- poate conduce la declansarea de actiuni fie de evitare ,fie de vindecare, anihilare a pericolelor, dand alt curs evenimentelor povestii

Povestea care releva miscarea evenimentelor din circumstantele  de care ne temem are intotdeauna final cunoscut si tocmai de acest final ne temem desi, punctual acesta inca nici nu are semnitele sale insamantate in energia individului.  Teama devine samanta evenimentelor din poveste care implica individul , il " aduce" implicandu-l in campul povestii respective. Dar fiecare are forta de a discrimina implicarea sa in poveste- forta imensa a discriminarii la indemana fiecarui individ isi releva ratiunea existentiala in slujba individului ,nu impotriva altuia.

Insa, un individ lenes sau, obisnuit sa primeasca de-a gata posmagii inmuiati, respectiv rezolvarea problemelor sale - de stat, de medici, de stiinta, de cunostinte, etc,- in circumstantele care ne activeaza teama , se va ingrozi de perspectivele implicarii sale in acele circumstante si se va bloca in ele. Le va gandi si personifica , iar momentul acestui blocaj este consemnat de  panica.

. Panica amplificata de nr.  din ce in ce mai mare al celor aserviti ei, va acapara tot mai multi indivizi mediumnici si va fi din ce in ce mai greu sa nu accepte panica noi indivizi, chiar daca sunt mai greu influentabili mental, psihologic . Energia in miscarea panicii va creste si va obiectiva consecinterle cunoscute din povestea care a nascut teama.

 Evidentele releva ca intotdeauna  vor exista indivizi imuni in fata oricaror pericole dar, nu se cauta cauzalitatea imunitatii lor in puterea optimismului si increderii, in puterea proprie acestora de a surmonta pericole. Acestia corporalizeaza energia sau lumina de aur a optimismului, a increderii in sinele propriu al inocentei si desi se pot comporta asemenea celorlalti, nu sunt afectati. Diferenta este aceea ca " nu se pot" panica/ingrozi in fata pericolelor care, " trec pe langa ei", metaforic exprimat- sunt paraleli cu pericolele.

Atentia concentrata asupra prezentului  prezentei tale functioneaza asemenea unei ancore si nu te lasa purtat de fluxurile curgatoare , trecatoare, efemere, ale facaturilor de orice fel.
Cand,  nu sunte-ti "un pericol" nu sunteti "in pericol", sunteti "in curentul sinergiei sinarhiei planetare" , si se spune ca aveti "protectie divina' -asemenea Romaniei. Insa, "nu va culcati pe o ureche", auziti cu amandoua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu