17 martie 2020

spatii vitale

Legea naturii diriguieste transformarile, continua prefacere a materiei
Inteligenta legii este relevata de rezultatele acestor prefaceri continuue: creeaza spatii si fiintari in ele, transforma masa in vietate.
Natura spatiilor /mediilor existentiale create si natura fiintarii/ fiintelor din spatiile create, este aceeasi in forme diferite. Materia in continuua prefacere prin disolutie/fermentare/functie digestie creeaza corpuri vietuitoare.
Mediul/spatiul existential creat, este pentru corpul vietuitor  de aceeasi natura in forma diferita, un spatiul vital. Corpul vietuitor si spatiul sau sunt interconectati- nu pot exista unul fara altul.

Ex : asanand mlastinile , eliminam si tantarii;  daca vrem sa scapam de tantari prin otravirea lor sau orice alt atac, nu vom reusi -mediul lor vital care le da corp vietuitor ii va genera  in continuare.
Daca vrem sa eliminam un corp vietuitor de o anumita factura numai eliminand spatiul care-l genereaza reusim. Este ceea ce actuala modalitate temporala face cu consecinta disparitiei a numeroase specii de plante si animale, in final, a cauzei-modalitate, rutina timp/om. Modificarea teraformarii planetare naturale conduce obligatoriu la modificarea spatiilor vitale si a corpurilor  lor vietuitoare.

Corpul material  este corpul prefacerilor materiei prin digestie/fermentare in corp vietuitor,  in toate nivelurile de complexitate simultan (10 la puterea 17 procese simultane au loc in corpul omenesc). Acest aspect evident are implicatii:
- un corp vietuitor implica -intregime , neasemanare, unicitate
-un spatiu dedicat numai si numai prefacerilor respective in proportia si felul necesar obiectivarii si mentinerii lor functionale in forma optima denumita de noi sanatate.
-implica lipsa interferentelor/amestecurilor altor tipuri sau proportii/ prefaceri ale materiei si a corpurilor lor vietuitoare.
- un corp vietuitor este chiar spatiul sau vital fara invazii straine proceselor sale interne.
- un corp material in continuua prefacere in corp vietuitor este o " proportie de aur" a actiunii proceselor transformarilor respective.

 Prin aceste observatii accesibile tuturor celor ce exploreaza evidentele transformarilor din natura fara sa se impiedice de faramitarea aparentelor care nu are valoare practica, putem intelege ca :
- fiecare corp vietuitor al materiei este o intregime/unicitate expresiva, are un camp al vietuirii sale care este insasi limita corporala respectiva;  spatiul vital propriu  limitat de necesitatea sa functionala. Altfel spus fiecare corp vietuitor este un spatiu vital delimitat de insasi forma sa.
- este evident ca un corp vietuitor  nu-si poate consuma in continua sa prefacere , propria substanta corporala sau propriul spatiu vital; asta implica un rezervor nesecat de materie in preschimbare
- rezervorul nesecat de materii necesare prefacerilor corporale interioare  existentiale este natura insasi guvernata de legea sa, legea evolutiei materiei in corp vietuitor.
- in natura nu exista "legi speciale"; legea ultimului continator/intregimi  nu poate fi incalcata; este evolutie corporala prin renastere neintrerupta- viata micro sau macroorganismelor este o continuua prefacere/renastere.

Ca urmare a acestor observatii simple, intelegem ca fiecare corp vietuitor este un spatiu vital si are necesar un spatiu vital comun sau colectiv formelor vietuitoare de acelasi fel al transformarilor materiei/substantei specifice,  desi de forme diferite.
Din spatiul vital comun unor vietuitoare , fiecare corp vietuitor isi extrage materia necesara preschimbarilor sale launtrice. Ce se intampla cand in acelasi spatiu vital un corp vietuitor preia din substanta acestuia mai mult sau mai putin decat ii este necesar functionarii sale armonice?  Daca insasi "sanatatea" launtrica a corpului vietuitor implica armonia functionarii in proportia de aur a carei expresie este, in corpul material comun-sau spatiul vital material comun- functioneaza aceeasi lege a naturii in a carei exprimare proportiile armonice sunt evidente.

 Ca urmare atunci cand se intampla ca un corp vietuitor individual sa preia mai mult sau mai putin din corpul material colectiv - functionarea sa este perturbata. Daca ia mai mult, substanta in plus este depusa si in legea naturii se preschimba/ fermenteaza si da anastere altor corpuri vietuitoare chiar daca de factura primitiva a organizarii lor, corpuri vietutoare vegetative. Astfel rezultatul este ca se ajunge la interferenta a doua spatii vitale de nivele diferite ale transformarilor lor. Intre spatiul vital corporal continator si spatiul vital al corpurilor vietuitoare vegetative intruse, incepe un conflict ( disfunctii cronice), sau un razboi (boli acute). Acest razboi este sursa a ceea ce denumim "boli" care sunt doar semnele afectarilor, distrugerilor functinale ale armonicei launtrice initiale, actiuni prin care se incearca restabilirea armoniei prin eliberarea corp vietuitoare vegetative straine.. In mod firesc, fiecare corp vietuitor are si capacitatea de a elimina intrusii si a mentine curat spatiul sau vital interior.  Insa,  acumularile de maimulturi materiale din spatiul vital comun pot depasi aceasta capacitate si atunci corpul vital initial este invins, moare si devine materie in procesele vegetative de transformare a materiei in corpuri vietuitoare de factura primitiva, bacterii etc., dupa care care va fi reexprimat imbogatit de experientele sale in forma corporalizate
Daca corpul vietuitor preia mai putin din substanta spatiului vital comun, deasemenea functionarea lui armonica este perturbata si se ajunge in final la aceleasi consecinte, printr-un fel de autoconsum daca nu are dotarea naturii de a-si genera propriile substantialitati necesare vietuirii prin prefacerea luminii solare.

 Ce am dorit sa relev este faptul ca amestecul/ interferenta de materii apartinand altor campuri vitale decat cele stabilite prin armonica intregii naturi, sau legii sale, este si amestecuri de spatii vitale individuale care produc conflictul "lipsei de spatiu vital" necesar prefacerilor si evolutiilor respectivelor materii; Astfel se produce deformarea corpurilor care este primul indicator al conflictului launtric prin marirea spatiului vital initial, deformare necesara a infasura si  spatiu vital invaziv. Asta inseamna ca interferenta/amestecul spatiilor vitale sau a materiilor este morbiditate prin consecinte. Natura autoregleaza in legea sa inteligenta mentinerea armonicei stabilite care sa permita evolutia materiei in corpuri vietuitoare din ce in ce mai complexe si cu capacitati de exprimare mai ample. Cand un corp vietuitor incalca legea, el isi determina astfel, atingerea limitelor sale evolutive (competentelor- limita competentelor este incompetenta- toti tindem sa atingem propria incompetenta) si este descompus, astfel ca materia sa, sa fie preschimbata generand alte forme corp vietuitoare chiar daca primitiv organizate -Vietuirea conteaza nu forma ei .  Viata hraneste viata si nu dispare. In miscarea legii materia este dizolvata in particule materiale elementare care reiau procesul generarii de corpuri virtuitoare. In legea naturii nu se fac reparatii ci se renaste continuu toate formele corpuri vietuitoare , iar existenta fiecaruia conduce la evolutie prin experiente. Se poate spune ca natura are o miscare de perpetua inoire prin perpetua renastere a realizarilor ei de pana la un moment dat. Dizolvarea realizarilor sale devine functie digestiva a celor viitoare.

Se foloseste termenul de prefacere cu semnificatia facerii dupa un model prestabilit, anterior, pre-facere. Natura se copiaza pe sine renascand realizarile sale de pana la un moment dat, evoluand/inoind  formele exprimarilor sale corporale prin experienta existentei lor.
De ex ; daca cineva se inchipuie aratand altfel , nu va ajunge niciodata sa arate asa. Dar daca, nemultumirt de cum arata, rememoreaza cum arata o data anteriora  si ii convenea: - cunoste cum a ajuns in sarea formei care nu-i convine si cum ajunsese in starea formei care-i convenea. Asa , prin responsabilitatea propiei situatii forma- corp si actiune practica, poate ajuta lucrand in acord cu ea , natura sa pre-faca, sau refaca forma convenabila a corpului.  Se afirma nu fara ratiune ca, atunci cand arati cuiva ceva, insamantezi o premeditare. Ce ni se arata noua continuu? Ce se premediteaza a fi insamantat in energia constientei noastre? Se si reuseste dupa cum se vede ! De ce nu am reusi sa " ne aratam" premeditand a insamanta ceva ce este pentru si nu impotriva fiecaruia- forma sanatate a corpului .

Spatiul substantial este un spatiu vital care genereaza un corp material in continuua preschimbare in corp vietuitor sub diriguirea inteligenta a legii naturii, legea evolutiei materiei in vietate. Evolutia nu are inceput si sfarsit fiind o continua prefacere a materiei- putem cunoaste etapele parcurse in aceste prefaceri, indiferent de sensul lor- sunt in miscarea si diriguirea legii inteligente. Orice disolutie sau sfarsit este un inceput al unui nou ciclu evolutiv pe care , la un moment dat, nici in vis nu-l putem atinge, dar la momentul respectiv il vom trai. Inchipuirea viitorului este dusmanie la adreasa lui, furt de viitor.  Nimeni nu cunoaste viitorul pentru ca este nemodelat inca iar modelarea lui apartine legii luminoase si simple a naturii a carei intelegere ne poate pune in starea de a lucra in sensul si ratiunea ei- prin fapte. Legea naturii este legea faptelor, nu a teoriilor care  sunt utile doar cand reflecta ratiunea si practica naturii. Explorarea responsabila este prin simturile din dotare naturala,  nu prin memorarea unor judecati care pot fi si sunt uzate/ invechite, moral si practic, la un moment dat. Practica naturii nu se invecheste niciodata din simplul motiv ca este inoire perpetua a ordinii sale.

Respectarea spatiilor vitale corporale si comune , specifice fiecarei forme fiintare in parte si in intreg, in cazul corpului vietuitor omenesc, inseamana practic, in concret,  respectarea sanatatii proprii/ mentinerea formei corp- sanatate: adica functionare launtrica individuala armonioasa in spatiul vital propriu delimitat de insasi forma corpului.
Pastrarea distantei care se impune in cazul actual de pericol este fireasca si in cazurile curente.

Ar trebui sa fie o regula a bunului simt,  a nu invada spatiul vital al corpului vietuitor omenesc care este de aprox. 3-7 metri  diametru. Conf. bunului simt natural al armoniei vietuirii omenesti , patrunderea in spartiul vital individual numai cu acordul si la invitatie sa fie acceptata.

Dar modalitatea conceputa a timpului in bucla banilor si maimultului, consumului excesiv pentru profitul fabricantilor de "nimicuri" alimentare, medicantoase etc; intoxicarea atmosferei, apei,etc, practic al otravirii corporale prin maimult, morbiditate, a indepartat atat de mult omenirea de natura, cu consecinte grave si pentru biosfera planetara si pentru om a incalcarilor legii ei. Suntem ilegalisti in propria existenta naturala.

 Spatiile vitale colective omenesti erau in natura demarcate si prin conformatia geografica a reliefului planetar, prin diferentele termice si de umiditate, etc. Acumularea profiturilor prin consum implica invazie, spatii de invadat si materie de consumat din ce in ce mai mult- este comportamentul lacustei insa in natura, lacusta are propria autoreglare, terminarea hranei. Si omenirea in deriva ilegalitatii in raport cu propria natura are autoreglarea ei insa, de factura diferita, inca necunoscuta dar care va iesi la iveala daca nu a inceput deja.

 In razboiul lumilor naturale si a celor artificale pentru spatiu vital, cele dintai castiga intotdeauna, este in ordinea legii; razboinicul victorios- un corp vietuitor lipsit de importanta , oricat de mic si nesemnificativ,  poate reliza maretii. (ex blocarea functionarii lumii in modalitatea conceputa contra naturii). Evidenta manifestarilor legii naturii releva faptul ca este nediscriminatorie, "incognito"- intotdeauna reuseste ca prin ceva mic, nesemnificativ la un moment dat si cu minim efort- sa realizeze edificii marete.

Am putea cel putin sa o copiem si noi si oricat de mici si neimportanti am fi, oricat de neputinciosi am parea in raport cu corporatiile, conglomeratele consumului in exces, sa realizam ceva maret- reintegrarea  corpului vietuitor propriu in armonia legii  naturii, renaturalizarea - o fapta fara teorie, in circumstantele actuale "o mareata realizare". Rezolvarea crizei actuale nu poate fi decat prin schimbarea modalitatii in care este conceput timpul, o schimbare de paradigma sau, revenirea la paradigma legii naturii.

La sfarsit dar nu si  ultimul, ratiunea spatiilor vitale si a respectarii lor , este revelata in exprimarea Cristica care afirma: "Dati lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu, Cezarului ce este al Cezarului si Mie ce este al Meu"!!! Amestecul este morbiditate , iar efectele acestuia sunt  bolile gandului si corpului care  nu pot fi separate- nu exista informatie straina/morbida in corp daca nu exista si materie  de aceeasi natura. Din Eminescu:  "Acel punct de nemiscare, mai marunt ca spuma marii, e stapanul ....." . Mic dar Cah!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu