09 februarie 2020

lumea d-lui nu

Sunt cunoscute, aproape tuturor , tinerilor mai putin,
legile trecutului indepartat  de 4000 de ani ce s-au interpus intre noi si el; Cunoscute sub denumirea "cele 10 porunci", mai toate incep cu Nu; Nu ucide, nu minti, nu fura, nu prea..., Nu pe dincolo si pe dincoace si daca privim la lumea guvernata de ele constatam ca s-au manifestat pe deplin si pe dos.  Probabil paradoxul legii este acela ca produce infractiunea, iar infractiunea este manifestarea ei. Evident, ori legiuitorul  a dorit sa obtina contrariul legii date de el  ca manifestare sociala, ori, era un naiv sau un ignorant al "marului interzis" si si-a asumat o incapacitate, un drept nemeritat , acela de a legifera. De aici putem constata ca  fiecare este capabil de orice doar in sens negativ ,reactiv nu si in sens pozitiv. De ex. mai cunoastem o lege mai tanara cu aprox.2000 de ani, "iubeste-ti aproapele, iarta geselile,etc" dar aceste  exprimari pozitive care nu interziceau ceva, nu au putut fi exprimate de lume; razbunarea , ura demonizarilor, discriminarile culturale, economice si rasiale fac deliciul stirilor.
Astfel, tot ce urmeaza dupa Nu in poruncile date , este infaptuit :  deci Nu este sursa , primul, inceputul si ceea ce urmeaza dupa el este lumea, manifestarile sale. Cazuistica poruncilor pozitive, fara interdictii, nu se poate regasi in lumea dl. Nu decat sub forma opusului.

"Cunoaste ceea  ce este in fata ta si atunci,  ceea ce ti-e ascuns iti va fi dezvaluit, caci tot ce-i ascuns va iesi la iveala" ( a spus Isus dupa evanghelia lui Toma)

Ce sunt ingramadirea de legi ale muritorilor de rand din parlamente? Probabil o plasa sub care ascund adevarul faptelor lor? Este cunoascut ca "deasupra legilor" este un domeniu frecventat de cele mai de frunte si importante institutii conducatoare. Ele probabil ca gestioneaza activitatea pruncilor celor 10 ndicatii pretioase de incalcat, care misca lumea lui dl.Nu. Intreaga filosofie orientala sau ocidentala se naste din negarea a ceea ce este ca si cum ar fi cand, in fapt Nu este. S-a deliberat asemenea ca , a spune Nu, este puterea deplina.


"Nu mintiti; si ceea ce va e sila, nu faceti. Pentru ca totul este dezvaluit in fata cerului si tot ce-i ascuns iese la iveala" (din aceeasi sursa)


Adevarat,  "in ceruri" este valabil si descoperit totul, dar ceea ce este pe pamant,  este in oglinda antisimetric , romaneste, exact pe dos. As putea spune ca,  ceea ce este luminos in ceruri este intunecat pe pamant, semn ca inca suntem nenascuti in constiinta noastra asa cum suntem, sau altfel spus, neterminati pe felia creativa universala, chiar putem spune ca refuzam existenta pamanteasca asa cum este ea, "raiul raiurilor"

Cititorul care aude nu are nevoie de explicatii. Toate semnele de la Dumnezeu au venit; acum ..., de la care tata, este alta poveste, poveste care dezvaluie omul dupa faptele semnelor lui ca si copacii dupa fructe. Povestile-s aiurea in nici un caz actorii. Ador dezamagirea care ma elibereaza din plasa utopiilor/idiotiilor si-mi deschide ochilor un orizont al imensitatii timpului de explorat.

Se afirma ca "Maestrul"-launtric este cel adevarat- vine cand ucenicul este pregatit; consider ca pregatirea s-a sfarsit azi/acum, mi-am ideplinit datortia dorintelor mele.

 "Dar: Viul nascut din Viu nu va cunoaste nici moarte, nici teama. Pentru cel ce se afla pe sine,= lumea nu este demna de el" (Marele Maestru, Domnul Iubirii)

Sunt ultimul din cei care au fost si primul dintre cei care va sa vina- V.I.O.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu