26 ianuarie 2020

pacatul

Acest cuvant este folosit cu mai multe intrebuintari
"Pacat ca nu ai reusit...!"-exprima un regret; in fapt "pacatul" este nereusita , nerealizarea. Faceti inventarul realizarilor ca sa parasiti campul pacatului/ nerealizarilor; altfel ceea ce ramane ca existenta este nerealizarea.

"Pacat ca te comporti asa!" - Aici cuvantul "pacat" exprima regretul unei relizari; realizarea sau comportamentul prin efectul sau este 'pacatul" Schimbati comportamentul care dezamageste apropiatii; altfel, ce ramane ca existenta este dezamagirea.

"V-ati nascut in/din pacat" - afirmatiile religioase referitoare la originea oamenilor. Aici "pacatul"este chiar nasterea ca origine/pacat; prin extrapolare religioasa, daca Dumnezeu este 'nascatorul' , sursa din care ne nastem, evident  este si pacatul- contradictie in termenii semnificatiilor.

"Suntem pacatosi!" - daca pana acum "pacatul' era un regret sau sursa, aici este substantivat ca "pacatos" ceea ce ne pozitioneaza ca sursa/ivor/dumneseu si regret in acelasi timp; regretul faptului ca existam.

Irationalitatea folosirii acestui cuvant cu conotatie peiorativa este evidenta; el acopera "o lipsa' sau "o miscare" ambele substantivate in continutul sau implicit. Un fel de suntem si nu suntem in acelasi timpt, un fel de nehotarare, cand da ,cand nu.

'Pacatul' cred ca este chiar cuvantul "pacat"- alt 'pacat' nu exista. Pentru a putea exprima regrete inutile sau nestiinta/inconstienta , avem nevoie de cuvinte inutile.

Daca am folosi cuvatul "greseala"  cu semnificatia unei miscari/comportament cu efecte incongruente telurilor si aspiratiilor, am comunica cu claritate fara conotatii psihologice care sa ne induca in eroare prin personificarile inutilului. Ceea ce putem schimba este comportamentul/miscarea prin constienta sensului ei raportat la reperele dorintelor noastre. Este posibilitatea fiecaruia, fara discriminarile inutile ale inutilului comparativ.

De ex. in cazul nasterilor am putea spune ca este gresit sa dai nastere unui copil fara energia virginitatii parintilor si iubirea dintre ei. Ce ma determina sa fac afirmatia? Simplul fapt al "bastardului" nascut din dragoste, mai frumos si mai destept decat cei din casatoriile intereselor nascuti; sau cazul "copiilor din flori" nascuti de tineri indragostiti la prima lor experienta sexuala. Este recunoscuta calitatea psihologica a copiilor nascuti din dragoste. Am vazut oameni cu aceeasi pregatire scolara ca nivel de instruire in acelasi loc de munca, cu aceleasi atributii si exigente in fata,  insa complet diferiti in exprimarile lor sociale; am urmarit istoria si relatiile dintre parintii lor, povestile casatoriilor/asocierilor si nasterilor si am constatat ca se verifica; copiii nascuti din dragoste au performante si realizari superiore din pdv.social. In ceea ce priveste virginitatea este evident oricui vrea sa vada ca reprezinta un nivel de energie a completitudinii/maximizarea bioenergiei celor doi si evident copiii nascuti de ei vor beneficia la nastere de un camp energetic de vitalitate ridicata, mai 'puternic inzestrati energetic" la venirea in lume. In acest caz greseala/ pacat nu este "al nasterii", nici regret, nici sursa, este inconstienta si iresponsabilitatea modelului educational prin interdictie si constrangere care a generat exact inversul - comportamentul mental si psihologic  al revoltatului in fata constrangerii, firesc unei fiinte care aspira la libertate dar fara discernamantul faptului ca inversul modelului constrangator este aceeasi constrangere sub alta forma exprimata si in nici un caz libertate in manifestare- tocmai ceea ce denumim "lipsa discernamantului"

Nu sunt "expert", in spate cu iluzia unei marete institutii sociologice bine promovate ca superioara , parfumata cu 'lauda de sine" si venit de foarte departe ca sa am credibilitate,  nici nu doresc sa conving ca am dreptate pentru ca, dupa cum evidenta releva  ,"dreptatea' personala nu este o realizare a vietii caci nu "am muri cu ea in mana".  Toti cei ce mor au dreptatea lor; si la ce le-a folosit?!  Nici concluziile mele nu sunt inregistate in volumele unor academii ca sa nu suporte verificare si viglenta in a le insusi. Doar ce verificati si vi se releva de atentia exploratoare  va va conduce la a intelegea faptului ca singura academie sunteti voi insiva , fiecare in parte.. Valoarea revelatiilor individuale nu are egal; este deasupra oricaror carti si tratate, este viata si existenta si asa veti invata sa dati valoare existentei, fericirii reale de a fi .  Numai revelatiile individuale genereaza actiune la propriu, schimbare comportamentala sau transformare spirituala, miscare in constiinta. 'Educatia" nu este despre cum sa traim ci despre cum si ce  sa facem in interesle promotorilor ei: religia, militarii.si fabricantii; I se mai spune si 'proces formativ" dar cad aveti deja o forma veti constata ca acest proces deformeaza, este deformativ mental si psihologic. Este cineva needucat sau neformat intr-un fel sau altul, religios, militar si profesional , cineva a carei practica educata sa nu-l deformeze corporal?
Educatia incepe cu repetarea si memorarea de teorii ("teo"- a primit conotatie "de vrere divina"-Dumnezeu- in asa fel incat  sa capete teoriile statutul de a nu fi puse in discutie si supuse gandirii critice), dupa care invatam sa practicam aceste teorii in toate aspectele existentei sociale ca stiinte, devenim profesionistii care seamana foarte mult cu robotii- respecta regulile si ordinile premeditate intocmai.. Orice idee este reflectata/ confirmata  ("astea-s zarurile cu care arunca Dumnezeu") in experienta si astfel aceste teorii devin "realitate" individualizata , personalizata si corporalizata, generalizata- in fapt, este o modelare a realitatii asa cum este ea nefragmentata, o modelare  care prin consecintele reflectate la nivel corporal/individual si colectiv/social formeaza ceea ce denumim "lumea de astazi", o lume plina de masinarii razboinice automatizate, plina de medicamente, alimente care nu mai sunt 'de mancare", de tineri care refuza educatia si fug de ei insisi in exaltari senzoriale si emotionale, de batrani abandonati in rezervatii de lux sau nu, plina de oameni minunati fara exceptie - fara sa faca galagie, sa se  autopromoveze; acestia par inexistenti in sfera oficialismului  social, sunt incognito , "sub acoperire", invizibili/magici .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu