06 februarie 2020

succesul cladit pe minciuna

"Minciuna are piciore scurte" Este tot ce ramane cand adevarul nu mai este.
Minciuna este un mijloc pentru manipulare prin interpretarea si deformarea perceptiilor.  Adevarul a ceea ce este asa cum este , este interpretat prin ceea ce este denumit demonizarea adversarului in lupta politica, economica, militara si religioasa. Acesta activitate este  vetusta si anacronica "vanatoare de vrajitoare". Apoi, adevarul a ceea ce este referitor la autorii acestei indeletniciri, este mistificat prin autopromovarea unei imagini de sine menite sa genereze o viziune deformata a potentialului lor de a rezolva problematici comune si sa ascunda adevarul intereselor lor. Lupta ideologica propagandistica  are ca mijloc de obiectivare minciuna. Scopul este insusi mijlocul prin care se relizeaza si ca urmare minciuna se autogenereaza umflandu-se pana cand explodeaza. Promovarea prin minciuna are drept urmare calitatea de a se repeta pana cand insasi mincinosii uita ca este minciuna; minciuna este adevarul promotorilor ei. Mincinosii "patesc " acelasi lucru pe care l-au facut adversarilor lor si asta ii poate ajuta sa inceteze minciuna.

Societatea este oglinda acestei circumstante; nu mai poti discerne minciuna de adevar cand  minciuna s-a diversificat si generalizat acoprind intreg spectrul activitatilor sociale .  "Hotul neprins este negustor cinstit" sau "mincinosul neprins este la putere". Rotatia "la putere' este rotatia mincinosilor. Acest joc convine tuturor sustinut de interesele ascunse.
Toate justificarile reglementarilor in societate sunt facute in "numele binelui comun", in numele romanilor, popoarelor, pacii, dezvoltarii, prosperitatii comune, ecologiei, etc, etc. Insa ce constatam obiectivat in societate este exact opusul acestora. Dezideratele umane firesti raman neonorate  si astfel in numele lor se poate perpetua minciuna promisiunilor nicicand onorate,  iresponsabile .

In numele "meu" se promite "tie" fara ca "eu' sa particip in vreun fel la realizarea promisiunii. Si daca ma implic nu pot participa pentru ca sunt  in afara intereselor ascunse care constituie motorul actiunilor. Ex.ma implic in lupta impotriva taierii padurilor care au "chelit" muntii romaniei, insa nu am nici un impact asupra intereselor care determina procesul. Cei care promit in numele meu ca vor lua masuri sunt motivati de profiturile personale din taierile respective la taote nivelurile decizionale; de regula cele  mai "inalte".  Se straduiesc sa opreasca degradarea ecologica in schimb nu reusesc decat sa-si amplifice comoditatile bunului lor trai. Incercarea moarte nu are pentru ca nu inseamna actiune ci doar praf in ochii naivilor sperantei.

Jocul pare fara sfarsit deoarece dezastrele consecintelor lui sunt folosite tot pentru a promite rezolvarea  lor , perpetuandu-si pozitiile la putere. Singura actiune faptica este concentrarea proprietatii sau puterii personale in mana cat mai  putinilor actori ai jocului minciunii.

Garantia perpetuarii acestui joc este nascuta din aruncarea responsabilitatilor tot in capul victimelor lui. "Nu ati stiut sa alegeti",  insa ce sa alegi cand nu ai de unde, sau nu ti se ofera alternative la acest joc, sau alternativele sunt de acelasi fel instrumentate. Alternativa este : "nu mintiti". Aceasta alternativa este a fiecaruia dintre participantii jocului social.  Desconspirarea minciunilor le anuleaza ; "urmariti banii" este dictonul si al mafiotilor si al politicienilor cand in fata unor evenimente de neinteles vor sa aiba claritatea lor. Ca urmare, in loc sa cascam gura la minciunile oficialitatilor de oriunde, la propaganda lor, inainte de a accepta ceva sa ne clarificam vis a vis de inresele lor demascate de circulatia banilor in societate. Surpriza este ca nu va veti gasi printre beneficiari ci doar printre contribuabilii amagiti de "faramiturile de la masa zeilor".  Sistemul prin care orice primiti se intoarce tot la zei, sistemul nevoilor personale  sau consumului, ne pune in situatia de a ne intreba de ce nu primim mai mult! Simplu,  "putinul" tau genereaza "mai multul meu". Profitul unora este datoria altora, beneficiile se privatizeaza si pierderile se nationalizeaza, sunt platite de natiunile in numele carora minciunile prospera. Nevoia celor multi este egsala cu profitul celor putini si aceasta situatie este "jocul care trebuie sa continue" doar pentru ca nu stim altul! "Altul" ar fi jocul "nu stiu" care releva  adevarul a ceea ce este asa cum este.  Numai sustinuti de adevar si caracterul integritatii putem creste personal si evolua impreuna ca societate umana.

Sistemul social cladit pe puterea personala si profit personal se dovedeste involutiv; individual ne degradam biologic/fiziologic  si generalizarea degradarii ajunge justificarea ei. Degradarea biologica a speciei homo sapiens este reflectata in degradarea biosistemului planetar evidenta prin disparitia speciilor si poluare.  Asta nu este evolutie ci involutie. Nu ma incalzeste deloc evolutia tehnologiei sau inteligenta artificiala, gogorite ale evolutiei cand sunt o fiinta biologica , in legea viului nu in artificial. Dupa cum se releva, biologicul este cea mai inalta realizare a universului si evident este nepotrivita degradarea sa prin aservirea conceptiilor irationale care edifica un  mediu nepotrivit siesi sau artificial.

Tot mai multi oameni se intorc in natura si asta nu insemna in salbaticie ci in responsabilitatea propriei naturi biologice si dau nastere unor sisteme bio de sine statatoare ca mediu si circumstante individuale ale existentei lor.

Omul este energie, vigoarea viului in expresia sa cea mai inalta; el poate telepurta spatiul naturii sale oriunde s-ar afla si asta se denumeste teraformare nu teradegradare. Experienta irationalului de a actiona impotriva propriei naturi prin justificarea interesului personal de putere este incheiata. "Putere"-cum mai este denumita ratiunea, nu lipseste nici unei fiinte umane ;important este cum o folosim. "Cum" este cunoastere si gandirea prin care se exprima , iar "cumul" viului asteapta a fi exprimat in ratiunea existentei sale- viu la viu nu face rau.. Tot ce se face, se afirma a fi in acest interes universal insa, reflectarea in societate si natura planetei contrazice afirmatiile, iar consecintele evidente releva adevarul modelului gandirii sociale irationale ascuns in spatele promisiunilor mincinoase.  Minciuna are picioare scurte cand incetam a o promova fiecare.

La nivel personal,  astfel am inteles de ce in culturile orientale se promova nevoia de incetare a reincarnarilor; in mod sigur promotorii acestei nevoi erau constienti de lumea minciunilor in care refuzau sa se mai reincarneze. Paradoxal in occident este nevoia de a trai cat mai mult ,iar varrianta reincarnarilor este perceputa ca salvatoare in fata nereusitelor lor. Indiferent de nevoi, cred ca nu putem ignora minciuna in care traim si nici nu putem fugi de ea; suntem capabili de ai pune capat acolo unde ne intalnim cu ea. Eliberati mental de conceptiile ei ne putem harui cu responsabilitatea propriilor expresii de sine oriunde ne-am afla. Zeii buni sau rai nu pot fi altfel decat sunt; doar Omul poate mai mult decat rutina lor, poate decide unde se apozitioneaza prin discernamant functie de circumsatntele evenimentelor cu care se intalneste; polarizarea ca bine sau rau este relativa si interschimbabila- nu tot ce credem ca este rau, este rau si ce este bun, este bun- De cele mai multe ori in societatea minciunii  adevarul se releva , nu se crede.  Spatiul dintre adevar si minciuna este spatiul deciziei umane libere de superstitii, de  credintele  dogmatice ale unei moralitati imorale. Dansul vietii sociale este dansul disponobilitatii/indisponibilitatii  individuale functie de circumstante individuale- fiecare individ este extrem de pretios, inutilitate in biolege nu exista. Inutilitatea este o emanatie a unei gandiri mecanice ,unei rutine de tip programare. Ratiunea nu este mecanica (hegeliana) ci dinamica miscarii regeneratoare, cocreative, inoitoare, miscarea iubirii in jocul dragostei de semeni.

Desigur ca gasim tomuri de afirmatii care cotesta existenta energiei iubirii al carui amplificator biodinamic este trupul uman barbat-femeie, tomuri care contesta ratiunea iubirii fara sa o cunoasca sau traiasca la propriu. Evident ca ratiunea iubirii nu poate fi cunoscuta de autorii filosofiei negarii, promotorii nimicului/inconstientului/intunericului din care se naste totul , conceptii prezentate pe post de explicatii stiintifice ale adevarului a ceea ce este. Miturile creationiste sunt ironizate asemenea teoriei conspiratiilor, ironii menite sa te indeparteze de/si sa ascunda adevarul lor asa cum este. Miracolul creatiei se manifesta prin mistere pe care neavenitii obsedati de putere personala nu le pot dezvalui.  Nu prin ce  nu faceti va cresteti spiritul ci prin calitatea faptelor armonice si coezive cu intregimile existentiale . Continatorul ultim este primul continator. Sferosfera creatiei este campul evolutiei in fiinta, evolutia fiintelor fara inceput sau sfarsit , fara "linia mortii' sau a terorii constrangerilor fabricantilor de amagiri si obiecte. Eliberati de teroarea regulilor le puteti folosi dupa binele propriu pe care fiecare si-l cunoaste daca este unul cu "binele  colectiv". " Binele" este existenta insasi si existenta este individuala iar generalizarea ei este colectiva si universala. Sensul binelui este de la individual spre colectiv cand binele individual nu se obtine prin furtul binelui colectiv. In ratiune nici binele colectiv nu se obtine prin sacrificarea binelui individului sau furtul sau de energia tineretii sale.

Nici un om nu poate deveni nemuritor sau sa-si prelugeasca altceva decat agonia nebuniei sale daca alt om trebuie sa moara pentru asta- preaviz vanatorilor de organe. Nici un om nu poate fi bogat in adevar daca alt om trebuie sa saraceasca pentru asta- preaviz  obsedatilor de maimult. Inteligenta unicului continator nu poate fi inselata-preaviz hotilor de vise. Totdeauna cineva priveste , vede si intelege, totul este dezavaluit/ nimic nu se poate ascunde - miciuna are picioare scurte, "plata Domnului" nu poate fi respinsa. Ieratare este atunci cand te nasti pentru ca toate minciunile si consecintele lor au fost uitate si sterse, pornesti de la tine insuti, ai renascut , ai o noua sansa, fara a fi constient de asta repeti istoria sau pseudoadeneul.. Insa cu adevarat esti iertat cand te nasti a doua oara, gresesti si repari imediat greseala invatand a fi ceea ce esti.

Problematica umana este simpla insa a fost istoric complicata in asa masura ca nu mai suntem constienti de ea si ne consumam pe piste false.  Incetarea cautarii este inceputul exprimarii inspirate a propriului sine de sine statator.

Ex essere ca radacina a cuvantului existenta are semnificatia -'ce ramane cand ceva nu mai este.
Cand adevarul nu mai este ce ramane este doar minciuna; Acesta societate a consumului pare a fi parasita de adevarul a ceea ce este desi multi oameni il traiesc. Fiecare unde se pozitioneaza in propria constiinta de sine practica ceva si poate conduce la teoria mai multor lumi paralele desi, continute intr-o unica expresie exclud teoriile separarii.. Teoriile sunt greu de practicat intocmai insa,  cele izvorate din practica sunt usor de inteles si nu induc in eroare imaginatia creind separare unde nu este.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu