06 noiembrie 2019

rodia tilianu-... ce mai "varza"!

O adevarata lectie de fair play... in prezenta sezonului
De peste 4000 de ani, in aceeasi sfanta rabdare, nu are nevoie decat de apa si ... sa o luam in seama! Pentru numai atat,  ne recompenseaza cu cele mai nebanuite virtuti: "deschide corpul" spun din vechime medicii ... il epureaza. Atat de simplele miracole pe care Varza le poate produce sunt, poate, prea simple in raport cu nemasuratul cost  al sofisticatelor "pastile" care, de cele mai multe ori, amelioreaza efecte si nici macar nu ating zona cauzelor ce produc imbolnaviri.

De la nivelul intim al celulelor din organismul uman si pana in zona psihicului, Varza (interzisa plebei in anticul Egipt- ca si ceapa si usturoiul), gaseste calea de a face curatenie, a elimina toxine, a face loc regenararii, vindecarii.
Cataplasme , sucuri, salate, cure ori, prezente ale fiecaror meniuri naturale in felurite forme, iata unul dintre prietenii de nadejde ce nu refuza nimic daca il apelam.
Pentru azi, doar un remediu simplu in cazul nodulilor mamari

In fiecare seara, timp de sapte zile este suficient daca pe zona nodulilor asezam un strat de miere de salcam, peste care punem un strat de varza zdrobita.
Acoperim cu o frunza intreaga in asa fel incat, partea frunzei dinspre  interiorul verzei  sa fie inspre san. Se prinde cu  o fasa calduroasa si leucoplast. Dimineata se curata cu o solutie slaba de bitter suedez.
Daca in aceste sapte zile, cel putin unul din felurile de mancare este compus din varza proaspata, vindecarea este ajutata si din interior.

Varza tocata se poate combina in fiecare zi cu altceva: lapte batut, branza de vaci proaspata ("zamatisa"), maioneza facuta cu oul intreg fara fierbere galbenus,  samantana sau pur si simplu cu putin ulei de masline si verdeata (piperul si mararul vor mari efectul)  Miercurea si Sambata este de preferat Varza rosie care amplifica prin culoare efectul.

Pe langa faptul ca varza si tarata sunt declarate panaceu universal, bioinformatie pentru biocorp in stare nemodificata , zeama de varza "inmoaie pantecele si te scoate afara", curata si vindeca vechile ulceratii, Sucul de varza amestecat cu miere da un sirop care alunga tusea su raguseala; frunzele pisate indelung si aplicate pe plagi, rani sau tumori benigne, vindeca.

Aceste informatii sunt confirmate prin studiile sale de Rembert Dodens, medicul imparatilor Germaniei, in "Istoria Plantelor"- 1557.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu