01 mai 2019

lumea este gandita bolnava

Aceasta perceptie este sugerata intens de marketingul vanzatorilor de medicamente si alimente "sanataoase", sau altor modalitati prin care sa ne insanatosim sau aparam sanatatea,
modalitati care sugereaza constant "boala" ca stare si conditie de facto individuala, sociala prin extensie. Aceste idei hipnotice ale bolilor de tot felul ca realitate individuala, intretine o constiinta identitara, o identificare  individuala cu o idee despre sine ca bolnav, insuficient si intretine sugestia realitatii, adevarului unui sine uman bolnav, asa "cum nu trebuie". Este facut acest sine de gandire in campul ei , dar nu este un sine uman- eu nu vad boli ci inductii hipnotice din care ne putem trezi sau evita facand haz de ele cand le auzim.( "Cine zice ala este ca magarul din poveste"- autoprotectia copilului in fata sugestiilor negative) Desigur ca boala din corpul constiintei bolii nu se vede, nu este corp uman,  dar se manifesta prin acceptarea statutului ei, prin identificarea instantanee si gandirea propriului sine ca bolnav acceptand identitatea ideii. Acceptarea este o infrangere, respingerea asemeni  dand realitate unei sugestii , insa doar umorul si adevarul  lasa sa treaca ideea fara a o corporaliza.


Cu totii cunoastem "puterea gandului" insa nu-i recunoastem aceasta putere decat in expresiile ei placute  ale materializarii propriilor dorinte  sau dominatiei hipnotice  personale a semenului sau "inferiorului".

CU ALTE CUVINTE DOAR CAND O FOLOSIM NOI NU SI CAND ESTE FOLOSITA IMPOTRIVA NOASTRA.

Ori , a vedea realitatera bolii si starea corporala/mentala personala perturbata ca expresie a acestei "puteri a gandului" folosita potrivnic sau interesat si care ne modeleaza corporal si social comportamentele-  ne ferim a recunoaste, sau se ascunde recunoasterii si constiintei umane corporale.

Formele gand, ectoplasme ce plutesc prin minte tacute ca si cum nu ar avea nici o importanta sau vreun efect personal , pe care le hranim inconstienti de efecte furandu-ne actiile, sunt susa tuturor disfunctiilor si irationalitatii comportamentale autodistructive

Din punctul meu de vedere, forma gandului boala nu are nici o putere , este o forma , un ambalaj . Ambalajul  capata puterea si miscarea data de  teama individului  vulnerabil la sugestiile negative ale caror sursa este interesul meschin, mediocritatea.- teama ca reactie emotionala, atitudine nepotrivita, inoportuna in orice circumstanta ne-am afla, reactia  mediopcritatii intelectului eu.

Suntem vulnerabili in fata  simtamintelor  si emotiilor,  nu fata de  forme gand-sperietori . Noi activam prin reactii aceste sperietori dandu-le energie prin energia gandului noastru reactiv. Din puterea gandului uman - prezenta/prezent/ atentie tacuta -se hranesc toate celelalte  forme gand - asa cum din forta unica se hranesc si astazi cele 4 forte fundamentale ale manifestarilor universale.  Desigur, desavarsirea inconstienta a potentialului uman subconstient  sau a lui "Dumnezeu cel viu",  face ca orice actiune cinetica a sa sa fie nerecunoscuta. Cand exprimam prostia sau orice altceva , o facem perfect, suntem perfectionisti in toate directiile chiar si imbolnavirilor si credem de apoi a fi victimile inconstiente ale propriei prostii desavarsite rutinier.. Apoi ne justificam cu credintele formalizate ca obiective si "ne dam" batuti de ele. Orice dorinta este nascuta din sugestia negativa care a devenit prin acceptarea identitate inconstienta individuala sau credinta .Este oare o dorinta de a deveni sau afirmarea devarului acoperit de sugestiile negative propriei constiinte??? A te misca dupa dorinte se releva a fi in fapt o revenire la identitatea in adevar si NU un efort de a dobandi!!!?

Puterea de discriminare a fiintei umane este incomensurabila ; insa este gresit folosita. Nimeni nu poate contesta puterea discriminarilor de care este capabil. Daca ceva exista are ratiunea existentei sale si cred motivat rational de experimentari, cred ca ratiunea discriminarii ca putere este aceea de a discrimina fara exceptii orice este "rau intentionat "ca bune, bine, nevoi psihologice, trebuinte ,etc", obisnuintele si uratul mediocritatii, sa sacrificam discriminand suferintele in sursa lor  renuntand la  sacrificiului propriei corporalitati planetare.


Lumea este gandita bolnava si doar cine nu doreste sa vada asta tocmai in manifestarile individuale si sociale nu vede lumea asa cum este ea facuta, nu stie pe ce lume crede ca traieste. Noi traim in eternitatea iubirii si in alte ambalaje de credinte nu. Devenim ambalaje fantomatice perpetuandu-le prin hranirea lor din energia gandului nostru, (statui, monumente si edificii mortuare prin cimitire), generand un "nor infoenergetic' care ne ascunde soarele. Noi traim sub soare dar cu spatele la el si credem ca ratiunea existentei sale este sa faca umbra. Umbrele propriei gandirii , amintirile moarte deja sau fantomele unui trecut atavic ne sperie si imbolnaveste mai intai gandirea , de apoi, corporal.

Unui tanar , prieten drag, ii raspundeam la solicitarile lui, ca nu este semn de intelepciune doar  sa te bucuri explotand pentru placere tineretea corporala cand in fata unei gandirii batrane de milenii , fantoma parazit a omenirii, suntem atat de vulnerabili si supusi precum sclavii. "Mens sana in corpore sano"- releva necesirtatea educatiei gandirii parintilor- nu  "educatia programatica a copilului sanatos ca necesara. Gandirea rationala este sanatoasa insa ratiunea gndirii nu este mecanica sau tehnologica, este ordine universala care excede sau transcede timpul asa cum il conceptualizam si masuram astazi. Poate spune cineva, rational si integru, in ce an si zi suntem astazi? Timpul nu este o masuratoare sau vreun inventar al cuiva. Pentru mine timpul este fiinta, nevinovatul acuzat de toate relele amanarilor noastre.











P.S.
Speculatiile de genul "oul sau gaina" vor apare ; gandesc ca lumea este bolnava pentru  ca asa este ea ca realitate , sau lumea este bolnava pentru ca asa ii gandesc realitatea!? Observati ce este inaintea unei actiuni si a concretizarii ei! Prefer si acord atentie pozitiei care imi lasa libertatea neafectata in lume din moment ce in energia mea pot regenera orice forma gand fara nevoi de timpi si spatii, sau alte conditionari obisnuite, pot telepurta spatiul si timpul prin  mine aducandu-l, reintorcandu-l in prezenta mea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu