25 aprilie 2019

sursa puterii

Credeti ca puterea in societate are ca sursa  armele si banii?

Este o evidenta credinta asta.
Cursa acumularilor financiare care a condus ca o mica parte din cetatenii planetei sa detina  resursele financiare, mobile si imobile a marii majoritati a celorlalti, cursa inarmarilor sofisticate pana la a transforma in arma tehnologia massmedia, conduce spre eutanasierea populatiei umane - sunt fapte relevante vis a vis de credinte.
Credintele  nu pot fi separate de fapte. Faptele le releva deschis oricaruia  doreste sa le cunoasca.
Separarea credintelor de fapte este menita sa  ascunda sau justifice faptele, sa deturneze atentia de la concret la utopic. Multi raiesc in utopiile respective in timp ce contribuie glorios la faptuirea opusului.

Nu ar fi unica credinta falsa, unica utopie careia ne aservim.

Cand speranta in utopiile noastre "moare putin", ia o pauza scurta de la efort, apare intotdeauna sursa ei-  disperarea.
Se afirma , mai in gluma mai in serios, ca "prin moarte" iti intalnesti creatorul! In cazul gandirii irationale asa si este,  disperarea este tatal sperantei.

Dar ceea ce intentionez sa relev este puterea nemaipomenita pe care utopia/minciuna o are. Minciuna ascunsa sub  credinta faptelor care nu este decat justificarea lor..

Revelatia sursei puterii in societatea  modelata asa cum este ea  este revelatia  Puterii Minciunii..
Sursa puterii in societate este Minciuna.

Evidenta acestei revelatii clarifica pentru mine comportamentului celor ce se considera si pozitioneaza ca "oameni ai jocului puterii", sau "la putere si in opozitie". Mint cu un tupeu incredibil, te mint in fata si pe fata, fara sa clipeasca, repeta miciunile sa-ti intre bine in cap 'adevarul lor".

Tupeul este energia minciunii, sfidarea si aroganta ambalajul ei. Cu cat tupeul ( trup-eul) este mai mare (are mai multe eu-ri) , cu atat puterea minciunii mai coplesitoare, iti fura atentia si o supune actiunii sale- te trezesti mintind acelasi minciuni auzite asa cum fredonezi o melodie. Minciuna (re)spusa de tine  aperi, - o justifici si argumentezi stiintific, ii dai conotatiile ratiunilor in viitor perpetuand aceleasi minciuni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu