18 martie 2018

polarizarea

Orice curenti  sau flux infoenergii se percep ca o miscare intre doi poli.
Inclusiv in planul psihilogic;  cei doi poli sunt eu si tu. Semnificatiile date lui eu si lui tu determina calitatea curentului infonergetic al miscarii gandirii, intensitatea, sensul si ratiunea sau irationalitatea lui Fara tu nu are sens comunicarea si fara comunicare toate mijloacele sale, inclusiv reprezentarile gandite devin inutilitati , iar gandirea este ceva nou, capata cu totul alta configuratie si semnificatie functionala, o alta ratiune existentiala decat cea pe care ne-am obisnuit sa-i acordam si sa folosim. Se releva ca intrebuintam gresit gandul. Cand folosim gresit gandul, folosim gresit si corpul, iar inadecvarea modalitatii folosirii cu ratiunea existentiala a  gandului si corpului uman conduce la degradare, involutie.

Miscarea gandirii care foloseste corpul pentru obiectivare nu poate fi perceputa fara sa  stabilim scolastic cei doi poli ai miscarii sale. Exista o sclipire a constiintei pe care o percepem ca 'viziune", viziune care se obiectiveaza ca si conceptie. O prima polarizare a miscarii inteligentei este viziune-conceptie. Aceatsta polarizare se reverbereaza in gandire/memorie  sub forma conceptie-proiect si se reverbereaza la randul ei sub forma proiect-executie. Pana la forma proiect a polarizarii, eu-ul este siesi suficient ; insa pentru executie are nevoie de tu. (Eu si tu pot avea si semnificatia colectivitatilor; cea mai mare colectivitate este eu iar tu este colectivitatea eu minus unu, motiv pentru care eu se considera mai mare si superior lui tu.). Tu este receptiv in diferite grade sau opac proiectelor lui eu. Cand tu este complet receptiv, orice proiect nu are opozitie si se obiectiveaza instantaneu; un sir incomprehensibil de evenimente se nasc si conduc la obiectivarea proiectelor. Insa fara discernamantul receptivitatii, arbitrarul si irationalul domina relatiile producand conflicte. Jocul disponibilitatii si indisponibilitatii  este jocul discernamantului constiintei, determina limitele, amplitudini si intensitati ale manifestarii ei. Responsabilitatea este harul si darul inteligentei de a manipula rational disponibilitatea si indisponibilitatea, sau inteligenta disceramantului in existemta individuala. Atentia este receptivitatete perceptiva, lumina, disponiobilitate iar gandirea din creier opacitate , indisponibilitate perceptiva, radiatia corpului negarii, indisponibilitatii .  'Intunericul' din lumina vine. (desigur, intunericul si lumina de care vorbesc nu sunt idei)

Conceptul de interior -exterior implica o linie de demarcatie in care nu exista nici interior, nici exterior , un centru fluid al transformarilor in care ceea ce este perceput interior se transforma in ceea ce este perceput exterior si viceversa- asemanatorul complet diferitului si diferitul asemanatorului. Ceea ce interior este 'luminos' exterior este "intunecat" si viceversa. Nu va lumineaza o idee care pusa in practica se dovedeste irationala sau intunecata in raport cu propria aspiratie existentiala sau lumina proprie?  Intunericul si lumina este o abstractie a gandirii, in perceptie nu exista intuneric si lumina ci doar ziua si noapte sau perceptie si dincolo de orizontul ei, o plenitudine de sine statatoare.

Un comentariu:

  1. Gratie si reCunastinta originii,imbratisind cu pasiune cerul-misiunea Vietii consacrate!
    Materie,Spirit ...Divini.Mintea ce uneste ...reinoire,realitatea /experienta ,dorinta.
    Multumesc tie Doamne Dumnezeul meu pentru tot!Intregul,armonie si integrat.Binele cel mai inalt si Intregul1Lasati ca luminia si energie pentru a atinge inimi si vindecare.Dansind cu Tatal ,pe cintecul ,cintecul pe care l purtam fiecare n inima.ImpreUna si hraniti ...Divina!!!Sfinta Trinitate ,Slava Tie pentru tot ceea ce am!alchimizatoare...energia,doar este !
    Sfinta Trinitate ,Sfinteasca Se Numele Tau,Vie Imparatia Ta,Faca Se Voia Ta precum in cer asa si pe pamint .Piinea noastra intru fiinta de lumina ,daneo noua astazi si intotdeauna ,si ne iarta noua gresalele noastre ,precum si noi iertam ...,si ne daruieste noua astazi cunoasterea A...,darurile si puterea dintru inceput de altadata din acum si ne Binecuvinteaza cu Sfint Numele Tau.Amin!Lumina puternicei prezente preaiubite calauzitoarea pasilor,lasind adevarul ...inima si dragoste etena si infinita Viata.Imortalitatea .Radianta Unime ,prin ochii Lui,drumul Spiritului ,nascuti di lumina .Acesta este Dumnezeu in actiune .Eu Sunt ...deschisa ce nimeni ,nimic si nici un ...nu o poate inchide.Bunatate si intelegere,Eu Sunt una cu Divina Iubire ,Putere si Intelepciune .
    Lumina ,Ingeri bunatatea .Lumina ,Spirit Om bun .Poarta si cheie ,Una cu Unu .

    Spiritul nascut din Lumina 1,Pur si denemurdarit .Viata din tine !Complet. !,neconditionat Tot si Toate ...Unul cu Soarele .
    Totul este bine !
    Serv.s!

    Recunostinta ,Recunostinta ,Recunostinta de infinit Dumnezeu ,iubire ! !Calea...Iubirii Bucuriei Pacii ,si este de fapt singura ...gratis!,si nu costa nimic.Doar este !

    Namaste.

    RăspundețiȘtergere